Ledende innovasjon for en lysere fremtid

Dell Latitude

Mange av Dells bærekraftige innovasjoner stammer fra Latitude-familien. Dell var først ute med å bruke resirkulert karbonfiber og magneter – og dette i produktfamilien Latitude. Siden har vi fortsatt arbeidet med mer bærekraftige løsninger, og i 2021 var vi også først ute med å vise at det var mulig å bruke trebasert bioplast* i maskinvareprodukter. I arbeidet med Latitude-produktene forsøker vi fremdeles å finne nye måter å fremme bærekraftig design i nye generasjoner av produkter på.

*Bioplast laget av tallolje er et biprodukt i papirproduksjonen.

Resirkulert plast

Latitude-produktene er fremstilt av opptil 18 % resirkulert plast. Både Latitude 5000- og 7000-serien inneholder dessuten karbonfiber som stammer fra flyindustrien. I 5000-serien blander vi også den nye bioplasten vår med karbonfiber og andre resirkulerte materialer, noe som gir 71 % bærekraftige materialer.

Mer bærekraftig emballasje

Vi benytter 100 % resirkulert papirmasse og 100 % (50 % PCR og 50 % fra havutvinning) HDPE* i emballasjen til Latitude-produktene.

*Polyetylen med høy tetthet

Optiplex

OptiPlex er et ledende produktsortiment innen bærekraftig innovasjon. Det var det første produktet fra Dell som ble fremstilt av resirkulerte materialer i 2007 og det første fremstilt av sirkulære materialer i 2014. Og senere, i 2021, satte vi ytterligere en bærekraftig OptiPlex-nyhet på kartet: Vi hadde produsert verdens første datamaskin med en harddisk av resirkulert aluminium.

Sirkulære komponenter

I OptiPlex benytter vi vår egen lukkede forsyningskjede til å omdanne gammel teknologi til nye deler i nye datamaskiner. Vi sørger for at gamle Dell EMC-maskiner blir til nye harddisker for OptiPlex. OptiPlex-datamaskiner består dermed av opptil 60 % resirkulerte materialer.

Resirkulert emballasje

I OptiPlex benytter vi vår egen lukkede forsyningskjede til å omdanne gammel teknologi til nye deler i nye datamaskiner. Vi sørger for at gamle Dell EMC-maskiner blir til nye harddisker for OptiPlex. OptiPlex-datamaskiner består dermed av opptil 60 % resirkulerte materialer.

TCO certified logo

Hva betyr TCO Certified?

En del IT-gadgets har en litt mørk reise bak seg, med innslag av konfliktmineraler, sosialt uholdbar produksjon og negativ påvirkning av miljøet. Slik gjør du for å navigere riktig.

Mobiltelefonen din kan inneholde tinn, wolfram, tantal og gull. Det er råvarer som går under samlebetegnelsen 3TG og som kan stamme fra konfliktområder hvor barnearbeid kan forekomme. Som innkjøpere av IT-utstyr er det ikke lett å holde styr på leverandørkjeder og livssyklusen til IT-produktene våre. Ved å velge et produkt med en sertifisering som f.eks. TCO Certified, tar du ansvar uten å selv måtte ha detaljkunnskapen om produktet.