Fokus

Blended reality er den næste trend.

Oplev din tegning rigtigt med ny teknologi.

Kontakt os

Opplev tegningen din ordentlig

”Blended reality” med VR-teknologi og 3D-grafikk i spissen er siste skrik innen tema workstations i følge Stefan Jeleby, produktesjef for HP Client Solutions. – Å kombinere den fysiske verdenen med den digitale vil revolusjonere alt fra detaljhandel til utdanningsverdenen, sier han.

Den teknologiske utviklingen innenfor profesjonelle datamaskiner, såkalte workstations, fortsetter fremover i stor fart; i dag får vi stadig mer ytelse i en lettere innpakning. Dette er fremfor alt en trend Stefan Jeleby tror vil gjennomsyre det profesjonelle markedet innen de fleste bedriftssegment fremover; visualisering i form av virtual reality, VR.

  VR er ikke noe nytt, men det er først nå selve teknologien er moden for å brukes ordentlig.

Kort sagt er det en ny måte å visualisere de modellene du arbeider med. Du tar et steg lengre og går inn i den nye modellen som kan være alt fra en byggkonstruksjon til neste generasjons kjøpesentre eller en bil.

I forlengningen tror jeg det vil føre til bedre konstruksjoner på grunn av at man lettere kan finne eventuelle feil i en design og får en klarere oversikt og hvordan modellen vil se ut i virkeligheten. Det blir en måte å vise frem prosjektet ditt på en ny og levende måte for kunden. Teknologien er fortsatt i sin spede begynnelse, men tanken er at kunden skal være i stand til å ta bedre beslutninger ved hjelp av VR, mener han.

Invester i VR-klar maskinvare

I praksis fungerer det på ved at du benytter deg av et headmount display, det vil si en skjerm som bæres på hodet og som viser bildet i stereo. Stefan forteller at HP samarbeider med HTC Vive for å kunne legge til VR i sin Z-serie med workstations. For å kunne ta steget inn i en virtuell virkelighet trengs det også en maskinvare som kan håndtere de tøffe grafiske kravene.

– Dersom man er interessert i å legge til VR fremover skal man satse på maskinvare som er det vi kaller VR-ready. Det vil si at den oppfyller visse systemkrav for grafikken, ellers blir du sjøsyk når du tar på deg VR-brillene tipser han.

Blended reality er her

Det å kombinere den fysiske verdenen med den digitale er noe Stefan tror vil revolusjonere alt fra varehandel til utdanningsverdenen. Helt konkret betyr det at HP har fremstilt en ny all-in-one arbeidsstasjon, Sprout Pro som kombinerer 3D-teknologi med muligheten for å kunne skanne virkelige objekter. For eksempel vil du kunne skanne foten din og deretter bestille et par skreddersydde løpesko utfra en 3D-modell av foten.

– Det er en kombinasjon av en prosjektor, skanner og en digital tegneplate. Både monitoren og selve tegneplaten har berøringsfunksjoner og du kan bruke hendene for å skape, skanne og forme objekter. Ønsker du deretter å skrive ut en 3D-modell sender du bare tegningen til en 3D-skriver, forteller Stefan Jeleby.

Stefan Jeleby
Produktchef, HP Client Solutions

Se hele utvalget fra HP her »

13 499,- 432 kr/mnd Ekskl. moms
img
HP ZBook Studio G3 Mobile Workstation Core i7 8GB 256GB SSD 15.6"
Utfordre arbeidsdagen din med en perfekt forening av et smart indre og et vakkert ytre.
 • Prosessortype Core i7
 • Minnestørrelse 8 GB
 • Total harddiskkapasitet 256 GB
 • Harddisktype SSD
3 på lager
21 495,- 688 kr/mnd Ekskl. moms
img
HP ZBook 17 G3 Core i7 8GB 256GB SSD 17.3"
Lag din ideelle arbeidsstasjon
 • Prosessortype Core i7
 • Minnestørrelse 8 GB
 • Total harddiskkapasitet 256 GB
 • Harddisktype SSD
25 495,- 816 kr/mnd Ekskl. moms
img
HP ZBook 15 G3 Xeon 16GB 256GB SSD 15.6"
Arbeid nesten hvor som helst med HP ZBook 15
 • Prosessortype Xeon
 • Minnestørrelse 16 GB
 • Total harddiskkapasitet 256 GB
 • Harddisktype SSD