Enkel klimakompensasjon

Lenovo anbefaler Windows 11 Pro for bedrifter

lenovo Logotypemicrosoft windows 11 Logotype

Lenovos initiativ forenkler klimakompensasjonen

Den grønne overgangen akselererer i hele samfunnet og Lenovo fortsetter å holde tet. Emballasje av biologisk nedbrytbart materiale fremstilt av bambus og sukkerrør, samt satsinger på fornybare energikilder er bare noen eksempler på hvordan Lenovo arbeider for å redusere sitt økologiske fotavtrykk.

Tjeneste som bidrar til å forenkle karbonkompensasjonen

Lenovos klimaprogram, CO2 Offset Service, gjør det enklere å regne på og kompensere for karbondioksidutslipp i sammenheng med at du kjøper nytt utstyr.

Tanken er at det skal være så enkelt som mulig uten at du skal behøve å investere så mye tid.

“Interessen for dette og lignende initiativer er stor. Spesielt i Norden som også er den første regionen som får tilgang til tjenesten. Vi har allerede fått forespørsler om å utvikle tjenesten til å dekke mer enn bare datamaskiner”, sier Stefan Larsen, EMEA Business Development Manager hos Lenovo.

Hvordan fungerer tjenesten?

Opplegget er enkelt. Som kunde har du mulighet til å kompensere karbondioksid-avtrykket for hver maskin du kjøper. Kompensasjonen inkluderer utslipp i forbindelse med produksjon, transport og fem års bruk. En heldekkende løsning der du får et virkelig CO2-tall og over tid kan spore hvor mange kilo CO2 som kompenseres for hver datamaskin.

Størrelsen på klimaavtrykket og kompensasjonen avhenger av hvilken modell du velger å kjøpe. Av samme grunn varierer også prisen avhengig av hvor mye CO2 som skal kompenseres.

Sertifikat for din karbondioksidkompensasjon

Hvis du velger å klimakompensere dine enheter, får du et sertifikat du kan bruke for å kommunisere miljøarbeidet ditt. På sertifikatet angis den nøyaktige mengden karbondioksid det kompenseres for.

“Som produsent har vi god oversikt over hvor store karbondioksidutslipp hvert produkt genererer når det produseres, sendes fra Kina og brukes i for eksempel fem år”, avslutter Stefan.

Kompensasjonen investeres i grønne energiprosjekt

Beløpet som kompenseres investeres deretter av Lenovo i grønne energiprosjekter i samarbeid med verdens ledende offsetleverandør, ClimeCo.

Selve klimakompensasjonen skjer blant annet i form av utbygging av fornybare energikilder som solcelleanlegg, vindkraftverk og bioenergi. Planting av trær og bevaring av skog er områder som undersøkes for fremtiden.

Fly

2,09 kg CO2 eq/tkm

Tog

0,0272 kg CO2 eq/tkm

Lastebil

0,0659 kg CO2 eq/tkm

Båt

0,0131 kg CO2 eq/tkm

Frakt med båt er det mest bærekraftige

Det er stor forskjell på hvor mye karbondioksid som slippes ut ved transport av produkter avhengig av om frakten skjer med tog, fly, båt eller lastebil. Her angis det hvor mange kilo CO2 hvert transportmiddel slipper ut per tonn-kilometer. Som du kan se er det tydelig av frakt med båt eller tog er det mest bærekraftige.

(Kilde: European Platform on Life Cycle Assessment 2016)

Høres det interessant ut?

Lenovo CO2 Offset Service finnes tilgjengelig for bestillingsprodukter. Kontakt oss hvis du vil vite mer.

21 04 40 30