Fokus

Arbeid effektivt på reisen.

Tips og inspirasjons for den forretningsreisende.

Kontakt en rådgiver

Skyen gir deg frihet til å arbeide mobilt

De fleste vet at det finnes store fordeler med skyen. Men mange tror fremdeles at det kun handler om å flytte data fra en server til en annen. Sofia Lundberg, markedsansvarlig for tjenester og løsninger hos Dustin, tipser om hvordan du kommer i gang med den nye måten å arbeide på, uten lang oppstart eller større investeringer.

For å være uavhengig av enhet og ha muligheten til å få tilgang til informasjon når og hvor du vil, er en type sky-løsning nesten en forutsetning. Og her er en gladnyhet til deg som stikker hodet i sanden når du hører om vanskelige IT-termer som migrering og co:location:

– Du trenger ikke vite alt før du begynner, eller gjøre alle forandringer samtidig. Du kan gjøre det i eget tempo. Du vil kanskje begynne med å kjøpe noen lisenser i skyen.

Små og mellomstore bedrifter har spesielt store fordeler med å flytte lisensene og sine data til skyen, sier Sofia Lundberg.

Ekte fleksibilitet

I følge Sofia går mange bedrifter inn med innstillingen om at de vil flytte filene til skyen. Derfra begynner overgangen fra en tradisjonell arbeidsmetode, der man ofte mailer ulike dokumenter frem og tilbake, til å virkelig utnytte skyen til å få tilgang til informasjon, samarbeid og arbeide mobilt.

– Du kan for eksempel uten problemer begynne å arbeide på et Excel-ark på jobben, gå til toget og fortsette arbeidet på din iPad for å gjøre en siste forandring på smarttelefonen din på kvelde, sier hun.

  Fremtiden gir enklere samarbeid.

Sikkerhet i første rekke

I dag arbeider vi fra datamaskinen, mobilen eller fra nettbrettet, når og hvor vi vil. Men den nye arbeidsmetoden krever en sikkerhetsløsning som sørger for at ikke sensitiv informasjon kommer på avveie når du for eksempel surfer på en kafé. Gjennom å ha en sky-løsning kan små og mellomstore bedrifter få tilgang til en førsteklasses sikkerhetsløsning som tidligere kun har vært forbunnet med de virkelig store selskapene. Arbeider du mobilt mot skyen er du i prinsipp alltid sikker, siden ingenting finnes lokalt eller kan deles på nettverket. Et annet aspekt på sikkerhet er at du gjennom å flytte dine data til skyen, minimerer faren for hacking og IT-angrep med dyre driftsstopp som resultat. Du får også tryggere funksjonalitet.

Skaler opp og ned

Konsumpsjonsbasert er den nye normen, det vil si; betale kun for det man bruker. Dersom dere trenger stor serverkapasitet i uken, men ikke i helgene kan dere betale kun for ukedagene. Foruten å tilby servertjenester i Microsoft Azure, tipser Sofia om Dustins nettbaserte markedsplass Appmarket der du kan kjøpe sky-baserte lisenser og program utfra dine behov. Det kan være alt fra Office 365 – eller deler av programmet – til verktøy som hjelper deg med markedsføring på sosiale medier eller BI-system. Fordelen er at du kan skalere opp og ned og at du kommer i gang med det samme. Du kan ganske enkelt prøve deg frem og du slipper å låse deg i dyre abonnementer eller engangskostnader.

Virtuelle møter

Fremtiden gir enklere samarbeid. Med for eksempel Yammer, Skype for Business og Microsoft Teams er det enklere enn noensinne å chatte, ha videomøter og samarbeid med kollegaer over hele verden.

Full oversikt over kostnadene dine

I følge Sofia Lundberg vet få hva de betaler for sin IT per måned. Når du flytter over din IT til skyen, blir det plutselig veldig tydelig. Du får et godt overblikk og ser hva du betaler for, og siden du ikke låser deg til et visst antall lisenser eller mengde data, har du også større frihet.

11 495,- 367 kr/mnd Ekskl. mva
img
2 på lager