Som bedrift kan du ikke klare deg uten en brannmur for å beskytte datanettverket. Med en brannmur mellom det lokale nettverket (LAN/WLAN) og Internett gjør du det svært vanskelig for hackere og andre inntrengere å trenge inn i nettverket. Ta en titt på det store utvalget av brannmurer hos Dustin.

Hvordan fungerer en brannmur?

En brannmur overvåker nettverkstrafikken basert på regler. Basert på disse tillater eller blokkerer den innkommende trafikk. Dette skaper et sikkert nettverk og hindrer uautorisert tilgang. Brannmurer bruker ulike typer filtre for å holde inntrengere ute. To vanlige typer er SPI-brannmurer (Stateful Packet Inspection) og NAT-brannmurer (Network Address Translation). En nyttig funksjon som mange brannmurer har, er VPN (Virtual Private Network). Med VPN kan du enkelt koble to lokale nettverk sikkert sammen via Internett.

På en hjemmedatamaskin kan en myk brannmur være tilstrekkelig, men når du trenger å beskytte flere datamaskiner eller har en bedrift, er det lurt å kjøpe en maskinvarebrannmur, også kalt en fysisk brannmur.

Beskyttelse av utstyr mot virus

En brannmur er ikke laget for å bekjempe virus, men for å kontrollere nettverkstrafikken. For å beskytte IT-utstyret i en bedrift på en effektiv måte er det nødvendig med flere komponenter. Disse inkluderer antivirusprogramvare, programvare mot skadelig programvare, regelmessige programvareoppdateringer, endepunktsikkerhet og e-postsikkerhet. Når du lager en lagdelt tilnærming, styrker du til slutt beskyttelsen mot virus og trusler utenfra.

Fordeler med en maskinvarebrannmur

En av de største fordelene med en maskinvarebrannmur er at den beskytter hele bedriftens interne nettverk mot uautorisert tilgang og angrep utenfra. Den er vanligvis bedre enn en programvarebasert brannmur. I bedriftsmiljøer kan flere fysiske brannmurer administreres sentralt. Dette gjør det enkelt å sette enhetlige sikkerhetsregler for hele nettverket. I tillegg er maskinvarebrannmurer svært skalerbare, slik at de kan vokse i takt med virksomheten.

Filter

kr
kr
Ubiquiti UniFi Dream Machine Pro
Artikkelnr. 5011171524 Prod. art. nr. UDM-PRO
  • Produsent ARM
28 på lager
4 319 krEkskl. MVA
Ubiquiti UniFi Dream Machine Special Edition
Artikkelnr. 5011252790 Prod. art. nr. UDM-SE
  • Datakjedeprotokoll 10 Gigabit Ethernet, 2.5 Gigabit Ethernet, Gigabit Ethernet
  • Produsent Cortex
Beregnet 02.02.2024
5 599 krEkskl. MVA

Viser 2 av 2 produkter