Fokus

Investering i storformat betaler seg raskt.

Enkelhet, sikkerhet og bredde fra HP.

Kontakt en rådgiver

Enkelhet, sikkerhet og bredde fra HP

Kostnaden for å skrive ut i storformat er så lav at det raskt betaler seg å gjøre det selv også ved mindre volumer. HP har stor produktbredde og møter behov i tiden, som sikkerhet, mobilitet og digitalisering.

Bransjer som alltid har vært store brukere av storformatskrivere er det fortsatt - for eksempel ingeniører og arkitekter som bruker CAD-tegninger, eller samfunnsplanleggere som skriver ut kart. I løpet av de siste ti årene har disse skriverne imidlertid blitt mye billigere både når det gjelder innkjøpspris og forbruk. Marcus Wollard, ansvarlig for storformatskrivere på HP i Sverige, forklarer at en vanlig A1-tegning i dag koster så lite som 3-5 kroner å skrive ut.

– Det gjør storformat interessant for helt nye typer virksomheter. Innen for eksempel detaljhandelen skriver man nå ut slike ting som tidligere ble skrevet ut for hånd, eller ble bestilt fra trykkerier. Det er nok å skrive ut en plakat i uken for å få investeringen til å lønne seg, i forhold til å kjøpe det i byen. Kostnaden en inntjent på et år. Samtidig får du mye raskere og mer fleksibel produksjon, sier han.

Storformatskrivere er også enkle å bruke. Med HPs medfølgende programvare HP Click, får du enkelt oversikt og kan sjekke dokumentet før det skrives ut.

Velg skriver etter behov

I valget mellom ulike HP DesignJet-skrivere, bør du først se på bruksområdet. T-serien er ment for den som skriver ut tegninger og kart, mens Z-serien passer til markedsmateriell og bilder. Tenk også på den største størrelsen du vil kunne skrive ut. Det kan være et poeng i å dekke alle behov, selv om de største formatene brukes sjelden. Til slutt er det forskjellige modeller for forskjellige utskriftsvolumer.

– Hvis du bare skriver ut noen ganger i uken, passer det best med en skriver med lav innkjøpspris, men høyere brukskostnad. Hvis du skriver ut daglig, er det bedre å betale mer for skriveren og mindre per utskrift. Vurderer du hva som passer dine behov best, kan du med fordel henvende deg til Dustin, en av få spesialiserte og sertifiserte HP DesignJet-partnere. De har full oversikt på utvalget vårt, forklarer Marcus Wollard.

Sikkerhet, mobilitet og digitalisering

Marcus Wollard peker på tre viktige trender fremover. For det første prioriteres sikkerhet i disse tider med økende nettkrimininalitet. Det gjelder for storformatskrivere så vel som for vanlige skrivere. HP kan i dag tilby verdens sikreste storformatskriver, HP DesignJet T1700. Videre er muligheten til enkelt å skrive ut fra mobile enheter etterspurt av mange selskaper. Også her ligger HP veldig langt foran. Behovet for digitalisering vokser også.

- Stadig flere vil kunne skanne inn i storformat. Du kan for eksempel endre en tegning for hånd på papir og raskt få den inn i den digitale strømmen. I dagens kompakte kontormiljøer ønsker mange også å unngå å arkivere papirdokumenter og i stedet lagre dem digitalt, forklarer Marcus Wollard.

Multifunksjonelle produkter for stort format som HP DesignJet T830, har gått mye ned i pris de siste årene. Dette gjør dem til et alternativ for mange flere enn tidligere.

Marcus Wollard
HP

Se hele utvalget fra HP her »