Fokus

Liten, men sterk.

Ny workstation i miniformat frigjør plass på skrivebordet.

Kontakt en rådgiver

Workstation i miniformat frigjør plass på skrivebordet

Når HPs produktutviklere satte seg ved arbeidsbordet var ambisjonen å skape en workstation som frigjorde plass på skrivebordet og samtidig hadde ytelse for å kjøre CAD-programmer. Resultatet ble en arbeidsstasjon i et lite format som kan kobles til seks frittstående skjermer og som passer alt fra arkitektkontor til finans- og forsikringsbransjen.

Åpne kontorlandskap med begrenset med plass, ytelseskrevende programmer og flere store skjermer på skrivebordet. Det er noen av premissene når HP skulle utvikle neste generasjons stasjonære arbeidsstasjon.

– En sterk trend vi ser nå er at bedrifter ønsker å spare utgifter for kontorlokaler. Man vi leie færre kvadratmeter, men få plass til mer. Derfor er vår nye Z2 Mini Workstation perfekt for kontormiljøer. Takket være at den er kun en tiendedel i størrelsen mot et tradisjonelt kabinett, er den enkel å plassere bak skjermen eller under skrivebordet, sier Lyder-André Bertnsen, salgspessialist løsninger hos HP.

Lyder-André mener at Z2 Mini er interessant for flere typer virksomheter. En åpenbar målgruppe for Z2 Mini er alle som arbeider innenfor grafisk behandling av noe slag, for eksempel video, CAD-program eller avansert bildebehandling. Men det faktum at man kan tilkoble opptil seks skjermer til arbeidsstasjonen åpner også opp for andre yrkesgrupper.

– For eksempel bank- og finanssektoren der man behandler mye informasjon som børskurser i realtid. Videoovervåking er et annet segment som øker, når noen skal se på ulike strømmer gjør man det på flere skjermer. Også analytikere innenfor forsikringsselskaper og personer i kontrollrom har behov for mange skjermer og høy ytelse, mener Lyder-André.

En annet viktig element i å skape en workstation som er perfekt for kontor, er at den er så stille som mulig.

  Derfor har HP, ifølge Lyder-André, arbeidet med å optimalisere viftekonstruksjonen i produktet for å få ned lydnivået og skapt et design som i tillegg til å være estetisk tiltalende, også skal være funksjonelt.

– Metallbandet som løper rundt produktet forhindrer blokkering av kjølingen. Det gjør at kjølingen vil fungere godt uansett plassering siden inn- og utgående luftgjennomstrømning alltid er fritt.

Trenden innenfor workstations er generelt at maskinvaren blir mindre og lettere – ikke bare for de stasjonære stasjonene. For dem som har mange eksterne møter eller reiser mye i jobben, finnes det i dag også gode bærbare alternativ.

– Hver generasjons produkter har forbedrede grafikkort og de bærbare komponentene har alt i alt blitt mye kraftigere. Alle vil ha lette maskiner og for å møte det behovet har vi blant annet skapt ZBook Studio-serien, sier Lyder-André.

Lyder-André Bertnsen
PPS Value Sales, HP

Se hele utvalget fra HP her »