For English version please press here.

Sist oppdatert: 2018-05-21

1. Generelt

Vi i Dustin vil at du skal føle deg trygg når du oppgir personopplysninger til oss. Disse retningslinjene for personvern forklarer hvordan vi samler inn, bruker, videreformidler og lagrer personopplysningene dine, og hvordan vi sikrer at de behandles i samsvar med gjeldende lovgivning. Det er viktig for oss at du leser og forstår disse retningslinjene for personvern, og at du føler deg trygg på hvordan vi behandler personopplysningene dine.

2. Hvem er behandlingsansvarlig?

2.1 Dustin AB med svensk organisasjonsnummer 556237 - 8785 og postadresse Box 1194, SE-131 27 Nacka Strand, Sverige (i disse retningslinjene omtalt som «Dustin») er behandlingsansvarlig, altså ansvarlig for hvordan personopplysningene dine behandles data når Dustin tilveiebringer og markedsfører produkter og tjenester, og ved annen kontakt med Dustin, for eksempel når du besøker nettbutikken vår eller sender oss en forespørsel via e-post eller telefon. Som behandlingsansvarlig er det Dustins ansvar å sørge for at personopplysningene dine håndteres på en korrekt og sikker måte i samsvar med gjeldende lovgivning.

2.2 Dustin deler IT-infrastruktur med enkelte andre selskaper i Dustin-konsernet. Forretningstransaksjoner mellom oss og kundene våre, med tilhørende personopplysninger og databaser som omfattes av denne infrastrukturen, håndteres og eies av Dustin sentralt. Dustin har dermed bestemmende innflytelse over personopplysningene dine og har sørget for at de kontrolleres og håndteres på en sikker måte, gjennom avtaler med andre konsernselskaper.

3. Hvilke personopplysninger om deg behandler vi?

Dustin samler inn og behandler følgende kategorier av personopplysninger om deg som kunde eller potensiell kunde i forbindelse med kjøp og bruk av våre tjenester, og når vi markedsfører og tilbyr produkter og tjenester for salg:

  • Kontaktopplysninger som navn, tittel og signaturrett, e-postadresse, leveringsadresse, fakturaadresse og telefonnummer.
  • Alder
  • Kontoinformasjon, f.eks. kundenummer, brukernavn, passord og når kontoen ble registrert.
  • Kundevalg vedrørende markedskommunikasjon og personlige tilbud.
  • Identifikasjonsnummer, dvs. personnummer eller organisasjonsnummer.
  • Bestillingsinformasjon, f.eks. ordrenummer, bestilte produkter eller tjenester, bestillingsdato, pris, rabatt og kjøpshistorikk.
  • Betalingsopplysninger, f.eks. betalingsmetode, kortnummer, kortinnehaver, transaksjonsdato, beløp, IP-adresse og betalingshistorikk.
  • Økonomisk informasjon, f.eks. kredittopplysninger.
  • Korrespondanse og annen informasjon om supportforespørsler, f.eks. innspilling av samtaler, notater og e-postmeldinger ved kontakt med kundeservice.
  • Brukergenererte data om din kontakt med Dustins markedsføringskommunikasjon og nettsteder, for eksempel IP-adresse, enhetsinformasjon (teknisk informasjon om datamaskinen, mobiltelefonen eller andre enheter du bruker, for eksempel nettleserinnstillinger, tidssone og operativsystem), plasseringsinformasjon, svar på spørreundersøkelser og klikk- og besøkshistorikk, som blant annet viser hvilke av varene eller tilbudene våre du har vært interessert i, hvordan du bruker nyhetsbrevet vårt, hvilke av arrangementene våre du har registrert deg for og deltatt på, og resultater fra kundetilfredshets- eller markedsundersøkelser.
  • Om du har rett til å benytte deg av forskjellige tilbud eller rabatter gjennom medlemskap i forskjellige forbund eller organisasjoner som har fremforhandlet avtaler med Dustin for medlemmene sine.
  • Opplysninger som er gitt i forbindelse med deltakelse i konkurranser og påmelding til og vurdering av arrangementer eller andre markedsføringstiltak – herunder helseopplysninger, for eksempel allergiinformasjon.
  • Videoopptak fra kameraovervåkning i butikkene våre.

4. Fra hvilke kilder samler vi inn opplysninger om deg som kunde?

4.1 Dustin samler inn personopplysningene dine direkte av deg når du gjennomfører en bestilling, besøker Dustins hjemmeside, deltar ved et av våre arrangementer, klikker på linker i digital markedsføringskommunikasjon som vi har sendt deg, når du er i kontakt med vår kundeservice og når du på andre måter har kontakt med Dustin og oppgir opplysninger om deg selv. Det samles inn informasjon om deg i slike forbindelser for at du skal kunne inngå en avtale med Dustin, og for at Dustin skal kunne levere produkter og tjenester til deg.

4.2 Hvis du har en Dustin-konto, vil Dustin samle inn personopplysningene dine når du registrerer kontoen og så lenge du er beholder den, for eksempel kjøpshistorikk, din atferd på Dustins nettsted, ditt valg som kunde om å motta markedskommunikasjon, og hvilke tilbud du har vist interesse for ved å besøke nettbutikken vår og ved å lese eller klikke på linker i digitale rundskriv.

4.3 I tillegg til opplysningene Dustin samler inn fra deg, kan vi også samle inn personopplysninger fra andre, det vil si tredjeparter. Vi henter informasjon fra offentlige registre via tredjepartstjenester, for eksempel Bisnode, for å oppdatere adresser, slik at vi kan bekrefte at vi har de riktige kontaktopplysningene dine. Vi samler inn opplysninger om kredittverdighet fra kredittopplysningsbyråer og andre opplysningsbyråer eller banker, for eksempel UC.

4.4 Dustin samler dessuten visse inn personopplysninger via informasjonskapsler, som registrerer hvordan du bruker nettstedet vårt, og dermed hvilket innhold du foretrekker. Du kan lese mer om hvordan vi bruker informasjonskapsler i Dustins retningslinjer for informasjonskapsler.

5. Hvorfor behandler vi personopplysninger om deg?

Dustin samler inn og håndterer opplysninger om deg til forskjellige formål. Disse formålene angir rammene for hva vi kan bruke personopplysningene dine til. Nedenfor forklarer vi formålene med behandlingen og gir eksempler på hvilke behandlingsaktiviteter som oppstår under de respektive formålene. Vær oppmerksom på at noen av personopplysningene dine kan bli behandlet for flere formål.

a) Håndtere bestillinger og kjøp

Behandling av personopplysninger til dette formålet inkluderer aktiviteter for å identifisere deg og sjekke alderen din; sende ordrebekreftelser; ta mot betaling for bestilte produkter og varer og for å vurdere hvilke betalingsmåter vi kan tilby deg (basert på kontaktopplysninger, bestilte varer, betalingshistorikk og økonomisk informasjon); levere bestillinger; informere om levering og håndtere klage- og garantisaker angående kjøpte produkter og tjenester.

Vi må samle inn opplysninger for å håndtere bestillinger og kjøp, og for å oppfylle våre forpliktelser i henhold til Dustins generelle salgsvilkår. Dersom du ikke oppgir de nødvendige opplysningene, kan vi ikke oppfylle forpliktelsene våre, og bestillingen eller kjøpet kan bli avvist.

b) Tilveiebringe og administrere en Dustin-konto

Vi behandler personopplysninger til dette formålet, for eksempel for å gi deg adgang til å logge inn på kontoen, sikre identiteten din, opprette personlige sider og holde kontaktopplysningene oppdatert, administrere innstillingene for markedskommunikasjon og personlig tilpassede tilbud; for å gjøre det lettere for deg å handle i nettbutikken vår, takket være forhåndsutfylte opplysninger og lagrede digitale handlekurver; gjøre det lettere for deg å håndtere forespørsler og klager, og for at du skal kunne følge med på ordre- og betalingshistorikken din.

Les mer om registrering av Dustin-konto i Vilkår for Dustin-konto. Vi må samle inn opplysninger for å tilveiebringe og administrere Dustin-kontoen din, og for å oppfylle våre forpliktelser i henhold til «Vilkår for Dustin-konto». Dersom du ikke oppgir disse opplysningene, kan vi ikke oppfylle forpliktelsene våre, og du kan bli nektet å opprette en konto eller få kontoen din avsluttet.

c) Levere tilpasset informasjon, ytelser og tilbud og sørge for en personlig opplevelse av nettbutikken vår, for deg som har en Dustin-konto

Vi i Dustin vil at du skal få en best mulig opplevelse når du besøker nettstedet vårt og når vi kommuniserer med deg. Vi behandler personopplysningene dine med tanke på dette, slik at vi kan forbedre brukeropplevelsen og skape, tilby og gi levere personlig tilpasset innhold i kommunikasjon og markedsføring via post, e-post, SMS/MMS og telefon med individuelle ytelser og tilbud, anbefalinger, invitasjoner til arrangementer og annen informasjon som vi mener er relevant for deg, og å minne deg om varer i digitale handlekurver som ikke er effektuert. For å gjøre dette mulig gjøres det analyser av de opplysningene Dustin samler inn, for eksempel alder, bosted, ordrehistorikk og brukergenererte data.

Les mer om hvordan vi tilpasser tilbud og kommunikasjon etter dine personlige preferanser, og hvordan du kan avslå personlige tilbud i Vilkår for Dustin-konto. Innsamlingen av de opplysninger som vi gjør for det bestemte formålet er nødvendig for at vi skal kunne oppfylle våre forpliktelser under disse vilkårene. Dersom opplysningene ikke blir gitt, kan vi ikke oppfylle disse forpliktelsene, og vi blir i så fall nødt til å begrense visse fordeler og andre ytelser som er knyttet til kontoen din.

d) Gi informasjon om og markedsføre produkter og tjenester

Vi behandler personopplysninger med det formål å via post, e-post, SMS/MMS og telefon informere deg om og markedsføre produkter, tjenester og tilbud som Dustin-gruppen selger; vise frem anbefalinger; minne om varer i digitale handlekurver som ikke er effektuert; invitere deg til arrangementer, konkurranser og markeds- og kundetilfredshetsundersøkelser.

For deg som er innehaver av en Dustin-konto: Les mer om vår markedskommunikasjon i Vilkår for Dustin-konto. Innsamlingen av de opplysninger som vi gjør for det bestemte formålet er nødvendig for at vi skal kunne oppfylle våre forpliktelser under disse vilkårene. Dersom opplysningene ikke blir gitt, kan vi ikke oppfylle disse forpliktelsene, og vi blir i så fall nødt til å begrense visse fordeler og andre ytelser som er knyttet til kontoen din.

e) Gjennomføre og administrere deltakelse i arrangementer, konkurranser og andre markedsføringstiltak

Behandling av personopplysninger til dette formålet inkluderer bl.a. tiltak for å identifisere deltakere, kommunisere med deltakerne i en konkurranse, utpeke vinnere og levere premier; kontrollere deltakernes alder; kommunisere med deltakerne før og etter et arrangement (for eksempel bekreftelser påmeldinger, påminnelser og vurderinger). Vær oppmerksom på at informasjon om at du har deltatt i et arrangement regnes inn under kategorien brukergenererte data, som behandles til andre formål.

f) Behandle forespørsler som kommer inn i Dustins supportfunksjoner

Behandling av personopplysninger til dette formålet inkluderer Dustins aktiviteter for å kommunisere; sikre kundens identitet; undersøke klager og supportforespørsler; svare på spørsmål som kommer inn til kundesupport eller andre supportfunksjoner via e-post, telefon eller digitale kanaler; korrigere feilaktige opplysninger; gi teknisk support og pleie kundeforholdet.

g) Overholdelse av Dustin-konsernets rettslige forpliktelser

Personopplysninger behandles til dette formålet for at Dustin-konsernet skal kunne overholde kravene i lover, domstolsvedtak eller myndighetsvedtak. Eksempler på slike krav er produktansvar og produktsikkerhet, for eksempel utarbeidelse av kommunikasjon og informasjon om produktvarsler og tilbakekalling av produkter (f.eks. ved en defekt eller et helsefarlig produkt), og forpliktelser til å lagre visse opplysninger i henhold til regnskapsloven og som kan tilskrives en enkeltperson. Dersom opplysningene som Dustin samler inn i denne forbindelse, ikke oppgis, kan vi ikke oppfylle våre rettslige forpliktelser, og vi kan i så fall komme til å avvise bestillingen, kjøpet eller den aktiviteten som danner grunnlag for våre rettslige forpliktelser.

h) Forhindre misbruk og forhindre, forebygge og undersøke lovbrudd innenfor rammen av vår virksomhet

Behandling av personopplysninger til dette formålet skjer blant annet å forhindre misbruk av Dustin-kontoer og for å forhindre og undersøke mistanker om tyveri og svindel. I våre fysiske butikker har vi derfor kameraovervåking. Når du vil betale for varer på faktura, foretar vi en svindelkontroll der vi analyserer hvilke produkter du vil kjøpe, leveringsadresse, produktenes verdi m.m. Vi flagger handlingsmønstre som ofte oppstår ved svindler, og så foretar vi en manuell prøving for å undersøke muligheten for at det kan være et svindelforsøk. Mistenkte lovbrudd og forsøk på lovbrudd kan bli rapportert til politiet.

i) Evaluere, utvikle og forbedre Dustin-konsernets tjenester, produkter og systemer for kundene generelt

Behandling av personopplysninger til dette formålet inkluderer aktiviteter for å gjøre nettbutikken og andre av våre tjenester mer brukervennlige; utvikle eller trekke frem digitale funksjoner; forbedre kundetilbudene våre (for eksempel utvikling av tjenester og produkter); utarbeide et grunnlag for å forbedre vare- og logistikkflyten (f.eks. for å prognostisere innkjøp, lagerbeholdning og leveranser); utvikle og forbedre selskapets produktsortiment og ressurseffektivitet og forbedre IT-systemet for å øke sikkerheten; hente ut statistikk til markeds- og kundeanalyser og forretningsoppfølging samt forretnings- og metodeutvikling relatert til bestillinger og kjøp; automatisk arkivere atferd som senere må granskes av sikkerhetshensyn, og gi kundene mulighet til å påvirke det sortimentet som Dustin tilbyr. For å kunne oppfylle dette formålet utfører Dustin generelle analyser i aggregert form, dvs. ikke på individnivå, blant annet angående klikk- og besøksatferd, enhetsinformasjon, ordrehistorikk, betalingshistorikk, geografisk plassering og individuell tilbakemelding fra kunder.

6. Hva er det rettslige grunnlaget for at vi behandler personopplysningene dine?

For at Dustin skal ha rett til å samle inn og behandle personopplysninger må det foreligge en lovlig grunn for hvert formål som opplysningene behandles for. De lovlige grunnene som vi baserer vår behandling på, er beskrevet i dette avsnittet. Merk at flere lovlige grunner kan ligge til grunn for samme behandling.

a) Rettslige forpliktelser

Denne grunnen betyr at behandlingen er nødvendig for å oppfylle en rettslig forpliktelse som Dustin selv krever, for eksempel å dokumentere betalingsopplysninger, slik at vi kan oppfylle kravene i regnskapsloven.

b) Avtaleforpliktelser

Denne grunnen betyr at behandling er nødvendig for å kunne inngå en avtale med deg som kunde, eller for å inngå en avtale på et senere tidspunkt. For deg som innehaver av en Dustin-konto har du, ved å godta Vilkår for Dustin-konto, inngått en avtale med Dustin som angir rammene for behandling av dine personopplysninger, som kan bli gitt for å tilveiebringe, håndtere og administrere tjenester knyttet til kontoen, for eksempel analyser av dine personlige preferanser, for å gi deg personlig tilpassede ytelser og tilbud. Ved en bestilling eller et kjøp behandler vi opplysningene dine for å oppfylle forpliktelser i henhold til Dustins generelle salgsvilkår. Da kan det for eksempel være nødvendig at Dustin registrerer kontaktopplysningene dine, slik at vi kan oppfylle vår forpliktelse til å levere produktet eller tjenesten, og at vi foretar en kredittsjekk hvis du velger faktura som betalingsmåte, slik at vi kan forsikre oss om betalingsevnen din.

c) Berettiget interesse

Denne grunnen innebærer at behandlingen baseres på en såkalt interesseavveiing av en berettiget interesse. Med det menes at behandlingen skjer fordi vi i Dustin mener at vi har en berettiget interesse i å behandle personopplysningene dine som veier tyngre enn din interesse for ikke å få personopplysningene dine behandlet. Av den grunn behandler vi blant annet personopplysningene dine for å forhindre misbruk av Dustin-kontoen, og for å forhindre, forebygge og undersøke lovbrudd innenfor virksomheten. Hvis vi mener at det er begått et lovbrudd, og vi rapporterer saken til politiet, vil Dustin fortsette å behandle personopplysningene dine for at vi skal kunne fastslå, forsvare eller håndheve rettslige krav.

7. Hvor lenge lagrer vi dine personopplysningene dine?

7.1 Dustin vil lagre personopplysningene dine så lenge som det er nødvendig for å oppfylle de formålene som opplysningene behandles for. Hvor lang lagringsperioden er, er altså avhengig av hvilket formål opplysningene behandles for. I tillegg kan Dustin lagre opplysningene lenger hvis det er nødvendig for å fastslå, forsvare eller håndheve rettslige krav, for eksempel hvis det pågår en tvist, eller hvis det er sendt en anmeldelse til politiet om et lovbrudd. Vi utfører jevnlige kontroller og sletter personopplysninger som ikke lenger er nødvendige.

7.2 Dustin lagrer personopplysninger knyttet til din Dustin-konto så lenge du er aktiv og samhandler med Dustin på forskjellige måter . Hvis du har vært inaktiv i en viss tid, avsluttes kontoen automatisk, og de personopplysningene vi har samlet inn og behandlet for å tilveiebringe Dustin-kontoen og de tjenestene som er knyttet til kontoen, blir slettet . Les mer om dette og hvordan vi definerer inaktive kunder, i Vilkår for Dustin-konto.

8. Oversikt over hvordan vi behandler personopplysninger

Nedenfor har vi laget en kort oppsummering av hvordan vi behandler personopplysninger, for å gjøre det klart for deg hva slags personopplysninger vi behandler for våre ulike formål, hvilket rettslig grunnlag som ligger til grunn for behandlingen, og hvor lenge vi lagrer opplysningene. På den måten kan du lett forstå hvilke behandlingsaktiviteter vi har, og hvorfor vi utfører dem.

Formål Lovlig grunn Kategorier av personopplysninger Lagringstid
For å kunne håndtere bestillingene og kjøpene dine Avtaleforpliktelser i henhold til Dustins generelle salgsvilkår
  • Kontaktopplysninger, f.eks. navn, postadresse, e postadresse
  • Kontoinformasjon
  • Identifikasjonsnummer
  • Bestillingsinformasjon
  • Betalingsopplysninger, f.eks. kortnummer og kortinnehaver
  • Økonomisk informasjon
Fem år etter at en bestilling er betalt og levert eller, dersom garantien for det kjøpte produktet eller tjenesten er lenger: etter at perioden har utløpt.
For å tilveiebringe og administrere Dustin-kontoen din Avtaleforpliktelser i henhold til Vilkår for Dustin-konto
  • Kontaktopplysninger, f.eks. e-postadresse
  • Kontoinformasjon, f.eks. brukernavn og passord
  • Identifikasjonsnummer
  • Bestillingsinformasjon, f.eks. ordrehistorikk
  • Betalingsopplysninger
  • Brukergenererte data
  • Kundevalg
Så lenge du har en Dustin-konto.
For å levere personlig tilpasset informasjon, ytelser og tilbud, og sørge for en personlig opplevelse av nettbutikken vår for deg som har en Dustin-konto Avtaleforpliktelser i henhold til Vilkår for Dustin-konto
  • Kontaktopplysninger
  • Alder
  • Kontoinformasjon
  • Bestillingsinformasjon, f.eks. ordrehistorikk
  • Betalingsopplysninger
  • Brukergenererte data, for eksempel klikk- og besøkshistorikk samt plasseringsinformasjon
  • Kundevalg
  • Ansettelse eller medlemskap gir rett til ytelser
Så lenge du har en Dustin-konto.
For å gi informasjon om og markedsføre produkter og tjenester Avtaleforpliktelser i henhold til Vilkår for Dustin-konto for deg som kontoinnehaver

En berettiget interesse for deg som ikke har en Dustin-konto
  • Kontaktopplysninger, for eksempel bosted
  • Kontoinformasjon
  • Alder
  • Bestillingsinformasjon, f.eks. ordrehistorikk
  • Brukergenererte data, for eksempel klikk- og besøkshistorikk
  • Kundevalg, for eksempel innstillinger for mottak av markedsføring
Så lenge du har en Dustin-konto (for deg som er kontoinnehaver).

To år etter at du sist klikket på en link i vår kommunikasjon til deg, hvis du ikke har en Dustin-konto.
For å gjennomføre og administrere deltakelse i arrangementer, konkurranser og andre markedsføringstiltak Berettiget interesse
  • Kontaktopplysninger
  • Kontoinformasjon
  • Identifikasjonsnummer
  • Informasjon sendt i konkurransebidrag, meldinger og vurderinger
Ett år etter arrangementet eller konkurransen er avsluttet.
For å behandle forespørsler som kommer inn i Dustins kundeservice og andre supportfunksjoner Berettiget interesse
  • Kontaktopplysninger, f.eks. telefonnummer og e-postadresse
  • Kontoinformasjon
  • Identifikasjonsnummer
  • Bestillingsinformasjon, f.eks. ordrenummer, kjøpte produkter og leveringsdato
  • Betalingsopplysninger, f.eks. betalingsmetode
  • Brukergenererte data
  • Ansettelse eller medlemskap gir rett til ytelser
  • Korrespondanse og annen informasjon om supportforespørsler, f.eks. teknisk informasjon om kundens utstyr
Fem år etter den siste kontakten i sakens anledning eller, dersom garantien for det aktuelle produktet eller den aktuelle tjenesten er lenger: etter at perioden har utløpt.
For å oppfylle rettslige forpliktelser, for eksempel kravene i regnskapsloven, produktansvar og vern av personopplysningene dine i våre systemer Rettslig forpliktelse
  • Kontaktopplysninger, f.eks. navn og adresse
  • Kontoinformasjon
  • Identifikasjonsnummer
  • Bestillingsinformasjon, f.eks. kjøpsdato
  • Betalingsopplysninger
  • Korrespondanse og annen informasjon om supportforespørsler
Så lenge vi er forpliktet til å lagre opplysningene i henhold til gjeldende lov eller myndighetsvedtak.
For å forhindre misbruk og forhindre, forebygge og undersøke lovbrudd innenfor rammen av vår virksomhet Berettiget interesse
  • Kontaktopplysninger, f.eks. navn og telefonnummer
  • Kontoinformasjon
  • Identifikasjonsnummer
  • Bestillingsinformasjon, f.eks. bestilte varer
  • Betalingsopplysninger, f.eks. betalingsmetode
  • Brukergenererte data, f.eks. klikk- og besøkshistorikk
  • Videoopptak fra butikkene våre
Mens det utføres nødvendige kontroller. Hvis behandlingen fører til en politianmeldelse, vil opplysningene bli lagret så lenge det er nødvendig for å kunne følge opp anmeldelsen og fastslå, forsvare eller håndheve det rettslige kravet.
For å evaluere, utvikle og forbedre Dustin-konsernets tjenester, produkter og systemer for kundene generelt Berettiget interesse
  • Kontaktopplysninger, f.eks. bosted
  • Kontoinformasjon
  • Alder
  • Bestillingsinformasjon
  • Betalingsinformasjon
  • Brukergenererte data, for eksempel klikk- og besøkshistorikk samt enhetsinformasjon
  • Kundevalg
  • Korrespondanse og annen informasjon om supportforespørsler, f.eks. tilbakemelding på produkter og tjenester eller responstider
Så lenge du har en Dustin-konto (for deg som er kontoinnehaver).

Fem år etter at du sist samhandlet med Dustin hvis du ikke har en Dustin-konto, for eksempel da du besøkte hjemmesiden vår, logget deg inn på en tidligere Dustin-konto eller klikket på en link i vår kommunikasjon til deg.

9. Hvem deler vi personlige opplysningene dine med?

9.1 Dustin kan komme til å videreformidle opplysningene dine til andre selskaper for at du skal nyte godt av tilbud, produkter og tjenester fra oss. Mottakere av personopplysningene dine kan enten være Dustins databehandler, dvs. et selskap som behandler opplysningene dine på oppdrag fra oss og etter våre instrukser, eller en selvstendig behandlingsansvarlig, dvs. et selskap som selv er ansvarlig for hvordan opplysningene dine behandles, ettersom de har et direkte forhold til deg som kunde – for eksempel Klarna.

9.2 Dustin kan også videreformidle opplysningene dine til myndighetene dersom det er nødvendig for å overholde en lov, forskrift eller myndighetsvedtak, eller for at Dustin skal kunne fastslå, forsvare eller håndheve rettslige krav.

9.3 Avhengig av hvilken kontakt du hatt med Dustin, f.eks. om du er innehaver av en Dustin-konto eller mottar markedsføringskommunikasjon, kan Dustin videreformidle personopplysningene dine til følgende mottakere:

  • Andre selskaper i Dustin-konsernet opptrer som databehandler for Dustin, for at vi skal kunne oppfylle de ulike formålene som er angitt i disse retningslinjene. Det juridiske grunnlaget for overføringen til våre konsernselskaper er de samme som for vår egen behandling.
  • Selskaper som tilveiebringer informasjon fra Folkeregisteret eller andre offentlige registre for å sikre at vi har riktige kontaktopplysninger til deg, slik at vi kan håndtere bestillingene og kjøpene dine, og til din Dustin-konto og tjenestene som er tilknyttet kontoen din. De opplysningene som videreformidles, er identifikasjonsnumre og kontaktopplysninger basert på våre avtaleforpliktelser overfor deg, og som utgjør et juridisk grunnlag.
  • Analyse- og markedsføringsbyråer som tilbyr tjenester som automatiserte markedsføringsverktøy, analyser, kommunikasjon, utskrifter og distribusjon. Disse mottakerne hjelper Dustin med å analysere opplysningene dine og informere om og markedsføre de produktene og tjenestene som Dustin selger. Opplysningene som videreformidles, er kontaktopplysninger, kontoinformasjon, kundevalg, bestillingsopplysninger og brukergenererte data, med hjemmel i vår berettigede interesse og våre avtaleforpliktelser overfor deg som innehaver av en Dustin-konto.
  • Offentlige myndigheter, for eksempel politiet eller skattemyndighetene, som vi er forpliktet til å oppgi personopplysningene dine til i henhold til loven eller et myndighetsvedtak, eller som vi oppgir personopplysninger til ved mistanke om lovbrudd eller forsøk på lovbrudd. De ulike kategoriene av opplysninger som videreformidles, er kontaktopplysninger, identifikasjonsnumre, kontoinformasjon, bestillingsinformasjon, betalingsopplysninger, brukergenererte data og videoopptak basert på Dustins rettslige forpliktelse, eller som er pålagt Dustin, eller for at vi skal kunne fastslå, forsvare eller håndheve juridiske krav.

9.4 Hvis du legger inn en bestilling eller gjennomfører et kjøp fra Dustin, kan vi i tillegg videreformidle personopplysningene dine til følgende mottakere i forbindelse med håndtering av dine bestillinger og kjøp, basert på våre avtaleforpliktelser overfor deg som lovlig grunn:

  • Leverandører, produsenter, distributører og underleverandører av produkter og tjenester som Dustin selger, som blant annet tilveiebringer produktene og tjenestene våre, og som hjelper oss med supporttjenester, for eksempel vedlikehold, reparasjoner og kassering av returnerte produkter. Opplysningene som videreformidles, er kontaktopplysninger og bestillingsinformasjon.
  • Logistikkselskaper og speditører som hjelper oss med varetransport, slik at vi kan levere produkter og tjenester til deg. Vi oppgir kontaktopplysninger og bestillingsinformasjon til slike mottakere.
  • Forsikringsselskaper som formidler forsikringer for noen av våre produkter og tjenester. De opplysningene som oppgis når du velger å tegne en forsikring, er kontaktopplysninger og bestillingsinformasjon.
  • Samarbeidspartnere og leverandører av betalingsløsninger, for eksempel kortutstedere, banker, kredittinstitusjoner og andre finansielle aktører, som sørger for at du kan foreta betalinger, og som tilbyr deg ulike finansieringsløsninger. Opplysningene som oppgis, er kontaktopplysninger, identifikasjonsnumre og betalingsopplysninger.
  • Kredittopplysningsbyråer eller banker som gir oss et informasjonsgrunnlag for å kontrollere betalingsevnen din, for eksempel kredittopplysninger, når du søker om kreditt innenfor rammene for håndtering av bestillinger og kjøp. Opplysningen som videreformidles, er identifikasjonsnummeret.
  • Selskaper som tilveiebringer finansielle tjenester, for eksempel reskontro- og inkassotjenester, som sikrer at Dustin får betalt for leverte produkter og tjenester innenfor rammene for håndtering av bestillinger og kjøp. Opplysningene som videreformidles, er kontaktopplysninger, identifikasjonsnumre, bestillingsinformasjon og betalingsopplysninger.

9.5 Dustin vil ikke selge personopplysningene dine til en tredjepart med mindre du har gitt tillatelse til det.

10. Hvor lagrer vi personopplysningene dine?

Dustin vil primært håndtere personopplysningene dine innenfor EU/EØS-området. Vi kan imidlertid også komme til å overføre personopplysningene dine til et land utenfor EU/EØS-området dersom vi må dele opplysningene dine med noen av Dustins leverandører eller partnere som befinner seg i et slikt land, eller som lagrer personopplysninger i et slikt land. Dersom personopplysningene dine blir overført til et land utenfor EU/EØS-området, vil Dustin ta de nødvendige skritt for å overføre personopplysningene dine på en lovlig måte ved å sikre at de håndteres forsvarlig og med et beskyttelsesnivå som kan sammenliknes med den beskyttelsen som tilbys i EU/EØS-området, for eksempel ved å inngå avtaler med mottakeren som inkluderer klausulene i EU-kommisjonens standardavtale eller, dersom opplysningene skal overføres til USA, ved å kreve at mottakeren er sertifisert for å overholde prinsippene i Privacy Shield.

11. Hvilke rettigheter har du som registrert kunde?

11.1 Dustin er ansvarlig for at personopplysningene dine behandles i samsvar med gjeldende lovgivning. Dette avsnittet delen beskriver dine rettigheter knyttet til vår behandling av personopplysningene dine. På forespørsel fra deg eller på eget initiativ vil vi korrigere, anonymisere, slette eller komplettere opplysninger som blir funnet å være feilaktige, ufullstendige eller misvisende. Hvis du har spørsmål om dette eller ønsker å benytte deg av en rettighet du har, ber vi deg kontakte oss med de opplysningene som er angitt nederst i disse retningslinjene.

a) Rett til innsyn i personopplysningene

Vi i Dustin vil være åpne om hvordan vi behandler personopplysningene dine. Hvis du vil ha innsyn i hvordan vi behandler opplysningene dine, har du krav på informasjon om behandlingen, herunder en kopi eller utskrift av personopplysninger som er til behandling. Dette inkluderer informasjon om formål, kategorier av personopplysninger, kategorier av mottakere av personopplysninger, lagringsperiode eller kriterier for bestemmelse av lagringsperiode, informasjon om hvor opplysningene er samlet inn, og om bruk av automatiserte avgjørelser, herunder informasjon om logikken bak denne og behandlingens betydning. Vær oppmerksom på at vi ved en forespørsel om slikt innsyn kan be om ytterligere opplysninger fra deg for å sikre at vi gir informasjonen til rett person, og at vi gir deg de opplysningene du ønsker innsyn i. Det er gratis å motta en kopi av opplysningene som behandles, men ved gjentatte forespørsler har Dustin rett til å kreve en administrasjonsgebyr på kr 100.

b) Rett til korrigering av personopplysningene

Dustin er opptatt av å ha nøyaktige og oppdaterte personopplysninger. Dersom opplysningene vi har om deg, er feilaktige, har du rett til å be om at de blir korrigert. Du har også rett til å komplettere ufullstendige personopplysninger, for eksempel hvis vi har riktig gatenavn, men mangler husnummeret. På forespørsel fra deg vil vi, så raskt som mulig, korrigere de feilaktige eller ufullstendige opplysningene vi behandler om deg.

c) Rett til sletting av personopplysningene

Vi respekterer at de personopplysningene vi behandler om deg, er lånt fra deg. Du har derfor rett til å be Dustin om å slette personopplysningene dine når de er behandlet på ulovlig måte, når de må slettes for å overholde en rettslig forpliktelse som Dustin er underlagt, når de ikke lenger er nødvendige for de formålene de har blitt behandlet for, eller hvis du har en innsigelse mot en avveiing av en berettiget interesse som Dustin har gjort, og Dustin eller en tredjepart ikke har en legitim interesse som veier tyngre (se avsnitt f for informasjon om innsigelsesrett). Vi kan imidlertid ikke alltid imøtekomme forespørselen din, ettersom det kan finnes grunner som gir oss rett til å fortsette behandlingen, for eksempel når personopplysningene må behandles for å oppfylle en juridisk forpliktelse (for eksempel i henhold til regnskapsloven), eller når informasjonen er nødvendig for at Dustin skal kunne fastslå, håndheve eller forsvare rettslige krav.

d) Rett til dataportabilitet

Du har rett til å motta en kopi av personopplysninger som gjelder deg, i et strukturert format, og i noen få tilfeller få overført opplysningene til en annen behandlingsansvarlig. Denne retten omfatter imidlertid bare opplysninger du selv har sendt til Dustin, og som vi behandler basert på ditt samtykke eller på en avtalebasert forpliktelse overfor deg som lovlig grunnlag.

e) Rett til begrensning av behandling

Du har rett til å be om at behandlingen av personopplysningene dine begrenses i visse situasjoner, noe som betyr at opplysningene bare kan behandles til visse formål. Du kan for eksempel be om begrensning i bruken av feilaktige opplysninger når du har bedt om en korrigering. Mens Dustin undersøker opplysningenes korrekthet, vil behandlingen av dem være begrenset.

f) Rett til å motsette seg visse typer behandling

Når Dustin behandler personopplysningene dine basert på en avveiing av en berettiget interesse som lovlig grunn, eller for direkte markedsføring, har du rett til å motsette deg behandlingen. Du kan legge frem en innsigelse mot Dustins interesseavveiing når du har personlige grunner som har betydning for situasjonen. Ved en slik innsigelse vil Dustin vurdere om vi har berettigede grunner til behandlingen som veier tyngre enn din interesse for å beskytte privatlivet ditt. I så fall vil Dustin fortsette å behandle personopplysningene dine, selv om du har lagt frem innsigelsen. Du kan komme med innsigelser mot direkte markedsføring og analyser som utføres for direkte markedsføringsformål uten å oppgi noen grunn. Dette styrer du selv via innstillingene på «Mine sider», der du kan velge om du vil motta markedskommunikasjon og personlig tilpassede tilbud eller ikke. I tillegg får du anledning til å komme med innsigelser mot markedsføring på hvert enkelt digitale rundskriv. Hvis du kommer med en innsigelse mot direkte markedsføring, vil vi slutte å behandle personopplysningene dine til det formålet og alle typer direkte markedsføring, for eksempel utsending av nyhetsbrev og tilbud. Hvis du bare vil motsette deg personlig tilpassede tilbud, vil du bare motta generell markedskommunikasjon. Da kan vi ikke kan vurdere hvilken markedsføring som er relevant for deg, fordi vi ikke kan analysere preferansene dine. Les mer om hvordan vi tilpasser tilbud og kommunikasjon etter dine personlige preferanser, og hvordan du motsetter deg slik behandling, i Vilkår for Dustin-konto.

11.2 Hvis du mener at vi håndterer personopplysningene dine på feil måte, er du velkommen til å kontakte oss. Du finner kontaktopplysningene nederst i disse retningslinjene. Du har også rett til å sende eventuelle klager vedrørende behandling av personopplysningene dine til Datatilsynet, som er ansvarlig for behandling av personopplysninger i.

12. Hvordan beskytter vi personopplysningene dine?

Du skal alltid kunne føle deg trygg når du oppgir dine personopplysninger til oss. Dustin har derfor truffet nødvendige tekniske og organisatoriske sikkerhetstiltak for å beskytte personopplysningene dine mot upassende eller ufrivillig videreformidling, bruk, utilbørlig tilgang, sletting, endring eller skade på personopplysningene dine. For eksempel lagres alle kundeopplysninger i en database som er beskyttet av en brannmur og av og tilgangskontroll, slik at det bare er de ansatte i Dustin-konsernet som trenger tilgang til opplysningene dine for å utføre bestemte oppgaver, som får tilgang til dem.

13. Tilpasning og endring av retningslinjene for personvern

13.1 Den nyeste versjonen av Dustins retningslinjer for personvern er alltid tilgjengelig på nettstedet vårt. Retningslinjene for personvern gjelder til enhver tid i den formen og med det innholdet som er publisert på nettstedet.

13.2 Dustin har rett til når som helst å oppdatere retningslinjene for personvern. Dersom retningslinjene for personvern endres, vil den oppdaterte versjonen bli publisert på Dustins nettsted. I tillegg vil du bli informert om at retningslinjene for personvern er endret neste gang du logger inn på Dustin-kontoen din. Vi kan også komme til å informere deg via e-post hvis det gjøres store endringer i disse retningslinjene. Hvis du ikke vil godta de endrede retningslinjene, kan du avslutte Dustin-kontoen din ved å kontakte kundesupport; se kontaktopplysningene nederst i disse retningslinjene.

14. Kontaktopplysninger

Ikke nøl med å kontakte oss hvis du har spørsmål om disse retningslinjene for personvern, hvis du vil ha mer informasjon om hvordan vi behandler personopplysningene dine, eller dersom noen av opplysningene er feil, og du vil at vi skal korrigere dem.

  • Er du forbruker? Ta kontakt med kundeservice på 21 04 40 10 eller send en e-post til kundeservice@dustinhome.no.
  • Representerer du en bedrift? Ta kontakt med kundeservice på 21 04 40 30 eller send en e-post til kundeservice@dustin.no.
  • Du kan også komme i kontakt med de av våre medarbeidere som jobber med behandling av personopplysninger, via e-post på dataprivacy@dustingroup.com. Dustins eksterne personvernombud, advokat Caroline Olstedt Carlström, nås på samme adresse. Om du vil sende en forespørsel eller opplysning til henne, bes du angi at meldingen din er stilet til Dustins personvernombud.