Fokus: Skrivere og printløsninger.

Les ekspertenes tips om hvordan du får et effektivt, mobilt og bærekraftig printermiljø.

Fokus

Utnytt skyens potensiale

Den store trenden innen print er mobilitet. Det mener Lukas Boubekeur, key account manager hos Canon. Og med rett skriver kan du utnytte det fulle potensialet i din bedrifts skytjenester.

Digitaliser og få søkbare dokumenter

Tiden da vi satt på et kontor og jobbet fra åtte til fire er forbi. I dag krever medarbeiderne mobilitet i alle deler av bedriften, en trend som også merkes i utviklingen av multifunksjonsskrivere.

– Det er et enormt behov for å digitalisere alle dokument som finnes fysisk på kontoret og gjøre dem søkbare, ikke minst utfra et sikkerhetsaspekt. Med multifunksjonsskriverne i vår i-SENSYS serie kan du enkelt skanne dine dokumenter i printeren og sende dem til bedriftens skytjeneste, deretter kan du ta lunsj eller reise til neste møte og lese det opp på nettbrettet ditt, eller skrive det ut et annet sted, forteller Lukas Boubekeur.

Kundene har i dag hele sin dokumentasjon på for eksempel Google eller SharePoint og Lukas forteller at en av fordelene med Canons skannere er at de er så enkle å tilpasse ulike bedriftssystem.

– Våre skrivere er forberedt og optimalisert for et mobilt arbeidsliv. Løsningen med å gjøre analoge dokumenter digitale tilpasses kundens bedriftssystem, det er enkelt og ligger ferdig i programvaren. De fleste av Canons nye produkter har noen en form for skytjenestemulighet og sammen med vår app Canon Business Print for både Android og iOS blir det lett å skrive ut og skanne, sier han.

Lukas mener også at Canon har lagt ned mye tid på å utvikle funksjoner som er innebygd i Office-programvaren i skyen og som underletter de hverdagslige oppgavene på jobben.

– Har du for eksempel mottatt et Word dokument på mail kan du skrive det ut med en gang rett fra e-posten din og få appen opp som et av valgene. Vi har også automatisk ”redigering” i skyen som passer på at dokumentet ser helt likt ut selv om du endrer format, for å nevne noe.

Livsløpsperspektiv på produktene

Canons nordiske sjef for holdbarhet Linda Elmén mener at utfra et livsløpsperspektiv er det strømforbruket under bruk av skriveren som påvirker miljøet mest.

– Vi har en bedriftsfilosofi som bygger på at vi skal arbeide sammen for alles beste, og det høres ut som en klisje, men det påvirker virkelig måtet vi gjør forretninger. For eksempel forsker og utvikler vi ikke for militære formål, Vårt holdbarhetsarbeid for våre produkter og tjenester begynner allerede på utviklingsstadiet. Forskning er viktig for å få ned strømforbruket, minske utslippene og mengden farlige kjemikalier. Samtlige av skriverne våre for hjemme- og kontorbruk er merket med Energy Star forteller hun.

Det er viktig at teknologien fremmer en utvikling som minsker miljøbelastningen ettersom det ofte når alt kommer til alt handler om å endre vaner.

–Strømforbruket handler både om økonomi og holdbarhet. Vi har jobbet mye med å gjøre det enkelt for forbrukeren å bruke den teknologien som følger med våre maskiner på riktig måte. Canons maskiner drar utrolig lite strøm i hvilemodus, og de går rett ned i stand-by modus med en gang du har printet ferdig, sier Linda Elmén.

Hun mener at en annen fordel for både klimaet og lommeboken er at deres nyeste laserskriver har en svært lav feilfrekvens, kun 0,12 prosent.

– Når du bytter ut serverkassetten med toner bytter du automatisk ut rundt 80 prosent av skriverens slitasjedeler, noe som innebærer at den holder lengre. Vi har til og med et kostnadsfritt gjenvinningssystem hvor vi gjenbruker i prinsipp hele kassetten for å skape nye. Vi har jobber mye for at våre produkter skal være mulige å gjenbruke og gjenvinne, og vi får frekvente utmerkelser fra verdens største testinstitutt, Buyers Lab for vårt arbeid for miljøet og våre skriveres lave strømforbruk forteller Linda Elmén.

Full kontroll med sikre utskrifter

Linda Elmén anser at sikkerhet og miljø går hånd i hånd og programvaren som gir kontroll i hverdagen finnes innebygget i Canons maskiner. For å spare miljøet er det også smart å benytte seg av et såkalt follow-me-system med identifisering av brukeren for å unngå unødvendige utskrifter.

– I vår i-SENSYS-serie med laserskrivere inngår det alltid en sikkerhetsløsning. Deler man en skriver på kontoret må hver bruker gå frem og taste inn en liten sifferkode for å få tilgang til sine utskrifter. Foruten at systemet gjør at bare du får tilgang til dine utskrifter veien også miljøaspektet tungt, unngår man unødvendig sløsing av papir og toner. Vi jobber med stille moduser som gjør at du kan dra ned støynivået og for eksempel velge å skanne stille i et kontorlandskap, sier hun.

It-administratoren kan til og med til og med fjernstyre bedriftens printer enkelt ved hjelp av programvaren Remote User Interface, selv den følger med.

– Sammenlagt gir det bedriften kontroll over kostnader, kontroll på når og hvor dokumenter kommer ut og hvor mye toner som brukes, forteller Linda Elmén.