Fokus: Printere og printløsninger.

Les ekspertenes tips om hvordan du får et effektivt, mobilt og bærekraftig printermiljø.

Fokus

Samsung om framtidens trender

Apper i skriveren og personlige innstillinger uansett hvor i verden du befinner deg. Det er den siste utviklingen i printerverdenen i følge Samsungeksperten Pasi Koistinen.

Internet of things driver utviklingen fremover

Internet of things kommer til å føre utviklingen fremover de kommende årene, og ifølge Pasi Koistinen er det et område Samsung satser på å bli ledende innen.

- Antallet enheter koblet til internett kommer til å bli fire til fem ganger så høyt i slutten av 2019. Det kommer til å påvirke markedet for print på en måte som gjør den mobile arbeidsmetoden mer tydelig, flere kommer til å ønske å skrive ut fra mobile enheter. Teknikken med å kombinere flere teknologier i en og samme enhet, som for eksempel surfe og se på tv, kommer også til å øke, spår Pasi Koistinen og peker på at multifunksjonsskrivere er et tydelig eksempel på fremtidens kommunikasjonssenter på kontoret.

– Multifunksjonsskrivere har lenge vært populære ettersom de tar mindre plass og fungerer både som skriver, skanner, fax og nå etterhvert også som nettbrett. Skanning er også en funksjon som kommer til å vinne frem i tiden fremover, sier han.

Samsung arbeider med å gjøre hverdagen så mobil og enkel som mulig, uansett hvor du befinner deg. De største multifunksjonsskriverne har en 10 tommer skjerm som fungerer som en pekeskjerm hvor bedriften kan legge inn intranettet sitt, film og du kan bla gjennom valgfrie apper. Og hver bruker har sin egen side med innstillinger og oversikt over egen skriver historikk.

– Grensesnittet på våre nyeste multifunksjonsskrivere har en avansert forhåndsvisning av forhåndsinnstallerte apper som kopi, send og box. Du kan til og med få direkte tilgang til internett gjennom pekeskjermen for raskt å kunne skrive ut nettsider uten datamaskin, forklarer Pasi Koistinen.

Vil senke utslipp med 70 prosent

Annachiara Torciano er bærekraftsjef for Samsung. Hun deler opp den største miljøpåvirkningen fra en skriver i to deler, produksjon og bruk.

– Vi har lenge arbeidet med å senke utslippene fra våre fabrikker, og måler dem nøye. Samsung eier fabrikkene som produserer 90 prosent av våre produkter globalt, og har som mål å senke utslippene fra våre fabrikker med 70 prosent til år 2020, mål som karbondioksidutslipp per produserte krone, eller i dette tilfellet, koreanske won. En annen ambisjon er å øke energieffektiviteten i gjennomsnitt på samtlige av våre produkter med 50 prosent til 2020, sier hun.

Utover miljøarbeid innen logistikk, forpakninger og gjenvinning er kjemikalier et viktig spørsmål, mener Annachiara Torciano.

- Her jobber vi både med gjeldende lovgiving og med frivillige tiltak. Våre tonerkassetter er sertifiserte i tråd med det tyske testinstituttet TÜV Rheinland. Kassettene er testet ifølge strenge standarder når det kommer til tillatte kjemikalier og utslipp, noe som naturligvis når alt kommer til alt er et spørsmål om et sundt arbeidsmiljø for de ansatte. Vi har også et returprogram for kassettene der kundene gratis kan returnere dem etter bruk, forteller hun.

Annachiara forteller at de forteller jobber mye med velkjente sertifiseringer gjennom en tredjepart.

– Vi sertifiserer nesten hele sortimentet vårt med den Blå Engelsen og oppfyller kravene til Energy Star, to miljøstandarder som blant annet regulerer kjemikalier og energiforbruk. Vi jobber også mye med sosial holdbarhet og har en strenge etiske retningslinjer (Code of Conduct) for leverandører for å forsikre at de følger internasjonale konvensjoner og regler for elektronikkbransjen, sier hun.

Når det gjelder papir- og kassettforbruk er digitale løsninger hvor du kan minske utskriftene på kontoret en viktig del.

– Vi har løsninger som gjør det enkelt å spare ressurser og penger, for eksempel One-touch Eco Mode som automatisk velger den mest resurseffektive innstillingen, og Easy Eco Driver som lar deg modifisere deler av dokumentet og se hvor mye papir, energi og karbondioksid du kan spare, forteller Annachiara Torciano.

Sats på en alt-i-et-skriver

For små og middels store bedrifter synes Pasi Koistinen at det finnes mange fordeler med å investere i en multifunksjonsskriver som effektiviserer dokumenthåndteringen på kontoret og som håndterer både utskrifter, kopiering og skanning.

– Når du kjøper en ny skriver skal du passe på at den har funksjoner som id-kopiering og skanning til e-post sånn at du får tilgang til alt du trenger i et moderne kontor. Våre multifunksjonsskrivere har lavt strømforbruk og er merket med både Energy Star, Den Blå Engelen og Ecoknappen, mener Pasi Koistinen

Legger du til Samsungs skyløsning MobilePrint til multifunksjonsskriveren din åpnes nye muligheter for å dele dokumentene dine gjennom en valgfri skytjeneste og enhet.

– Appen har et enkelt brukergrensesnitt og er kompatibel med flere ulike filtyper, deriblant Microsoft Office-dokument. Er du på reisefot kan du skrive ut hvor som helst i verden fra mobilen eller nettbrettet ditt, så lenge det er ved samme bedrift ved hjelp av personlige innstillinger, forteller Pasi Koistinen.

Via Samsung Printing App-store kan bedrifter laste ned apper som er spesielt egnet for Samsungs skrivere. Takket være en helt ny plattform i multifunksjonsskriveren går det til og med an å skreddersy og tilkoble valgfrie bedriftsapper til skriveren.

– I dag finnes den nye plattformen på Samsungs største A4- og A3- skriver, forteller Pasi Koistinen.