Fokus: Skrivere og printløsninger.

Les ekspertenes tips om hvordan du får et effektivt, mobilt og bærekraftig printermiljø.

Fokus

Full mobilitet med Xerox

Med Xerox Mobile Print Cloud og MobileLink kan du enkelt skrive ut og skanne dokumentene og bildene dine direkte fra mobilen din, Laptop eller nettbrett – hvor og når du vil. Og for å spare miljøet arbeider Xerox med gjenbruk og gjenvinning av både maskiner og forbruksvarer. Dessuten satser de på funksjoner som gjør at du unngår ressurssløsing.

Skriv ut og skann med smarte apper

Mobile Print Cloud er en skytjeneste utviklet av Xerox for at du enkelt skal kunne skrive ut uansett hvor du befinner deg, fra valgfri enhet til valgfri skriver. Ved hjelp av tjenestens administrasjonsverktøy bestemmer bedriften hvem som skal få tilgang til ulike funksjoner.

– Med Mobile Print Cloud kan du som bruker velge hvordan du vil skrive ut. Enten via e-post, webportal eller smarttelefonen og nettbrettet ditt. Alt dette uten å miste funksjoner du er vant til fra driveren din. Om du heller vil kjøre mobil utskrifter lokalt på egen server heter tjenesten Xerox Mobile Print Solution, sier Carl-Magnus Nilsson, produktmarkedssjef hos Xerox.  

På samme måte kan du med Xerox MobileLink appen skanne papirdokumenter fra Xeroxmaskinen og når det er skannet inn på telefonen din kan du enkelt styre hvor du vil at dokumentet skal lagres eller sendes. Enten til en e-postadresse, fax, printer eller via appen til en eller flere destinasjoner i en enkelt operasjon.

– Appen MobileLink gjør at du med noen enkle tastetrykk kan skanne et dokument direkte til Dropbox, Box, Google Drive, Evernote, Microsoft OneDrive, Microsoft Office 365 eller Microsoft SharePoint. Du kan også skape eller lagre arbeidsmengden direkte i appen uten at du trenger å laste ned en spesiell programvare eller driver, forklarer Carl-Magnus Nilsson.

Unngå unødvendige utskrifter med PrintSafe

Ifølge Carl-Magnus Nilsson er det å minimere miljøpåvirkningen for kundene sentralt for Xerox og en viktig del i miljøarbeidet for å eliminere unødvendige utskrifter.

– Det brukere ofte glemmer bort er at energien som ligger i ett papirark er like høy som energien som kreves for en skriver å skrive ut 50 sider, ca 17 Wh.  Derfor bør skriveren på kontoret alltid være konfigurert sånn at brukerne ikke skriver ut unødvendig. Det letteste er å installere et såkalt ”follow me”-system som for eksempel Xerox PrintSafe, som forhindrer at det ligger utskrifter med følsom informasjon i skriveren og sikrer at alle kun skriver ut det de faktisk trenger. En annen smart løsning å spare miljøet på er å stille skriveren inn sånn at du alltid skriver ut dobbeltsidig, tipser Carl Magnus Nilsson.

For å hjelpe kundene sine med å gjenvinne og gjenbruke forbruksmaterialer har Xerox til og med et resirkuleringsprogram som er enkelt å bli med på.

– Går du inn på hjemmesiden vår kan du skape en konto til Xerox Eco-Box-program, det innebærer at du får en eske til alt brukt materiale gjennom UPS. Når den er full kommer UPS og returnerer esken til oss uten kostnad, sier Carl-Magnus Nilsson.

Opplev en enkel hverdag

Xerox WorkCentre med ConnectKey-teknologi er en serie multifunksjonelle skrivere bygget for hvordan du vil jobbe. Takket være et innebygget antivirusprogram fra McAfee og Cisco TrustSec kompatibilitet kan det meste i maskinene tilpasses det du er vant til fra datamaskinen din. Dermed kan du selv i sanntid koble deg til maskinens webgrensesnitt for konfigurasjon, service og opplæring.  Med Xerox ConnectKey teknologi forenkler du bedriftens dokumenthåndtering og får full oversikt over kostnadene. Du kan blant annet begrense tilgang til utskriftsfunksjoner etter bruker, gruppe, tidspunkt og program.

- Kostnadene blir betydelig lavere når du investerer i riktig teknologi og du kan automatisere alt fra rutineoppgaver til kompliserte arbeidsoppgaver. For eksempel kan du lage innstillinger sånn at alle utskrifter fra e-post automatisk skrives ut i sort/hvit, mens alle PowerPoint presentasjoner skrives ut i farge. Dermed slipper du å velge innstillinger hver gang, mener Carl-Magnus Nilsson.

Og ettersom innebyggede skannerløsninger er standard i serien, trenger du ikke investere i ekstra program.

- Vår Single Touch Scan med optisk tegn gjenkjenner gjør at du får søkbare PDF filer når du skanner et dokument eller en faktura. Hvem som helst får enkelt til å skrive ut og skanne til USB enheter, e-post, brevpost eller et valgfritt sted i nettverket. Det er også enkelt å lagre favorittadressene dine for å raskere sende dokumenter, forteller Carl-Magnus Nilsson.