Fokus

Møterommet.

Lær deg mer om hvordan du kan øke effektiviteten og kreativiteten ved hjelp av moderne løsninger og produkter til møterommet.

 
Fokus Møterommet

Presenter, noter og distribuer direkte via skjermer

Si adjø til tørre whiteboardtusjer og gamle notatbøker. Med en interaktiv skjerm kan du enkelt presentere og ta notater direkte på skjermen med fingrene og deretter distribuere til øvrige møtedeltakere.

Jacob Sjösten er produktsjef innenfor display hos Samsung. Han mener at en av de viktigste funksjonene med interaktive skjermer er at de er enkle å bruke for alle i bedriften, uansett forkunnskaper. 

– Det må være enkelt å holde interaktive presentasjoner, ellers risikerer man at utstyret bare blir liggende ubrukt. Derfor har vi inkludert en enklere skrivebords programvare i våre all-in-one-berøringsskjermer. Du tilkobler bare skjermen og begynner å bruke den med en gang, forteller han.

Men hva er fordelen med en interaktiv skjerm sammenlignet med et vanlig whiteboard i konferanserommet? I følge Jacob Sjösten er det fremfor alt muligheten til å på en enkel måte notere direkte i presentasjonen din og deretter distribuere til øvrige møtedeltakere. Du sparer også plass siden du får en skjerm og et whiteboard i ett. 

– Det blir en enkel, morsom og interaktiv måte å presentere materialet ditt på. Du kan ta notater, markere eller skrive direkte på skjermen med fingrene eller en tusj. Funksjonen hvor du kan markere for eksempel i en Power Point-presentasjon finnes allerede innebygget i nyere versjoner av Office pakken, så alt du gjør er å tilkoble en berøringsskjerm, forklarer Jacob Sjösten.

Satser du på Samsungs all-in-one skjerm får du berøringsfunksjon og en innebygget mediespiller som gjør at du alltid har en digital tavle, selv uten å tilkoble datamaskinen din til skjermen. Enten starter du bare skjermen og begynner å skrive med en gang som på et vanlig whiteboard med tusj eller med fingrene, alternativt kan du tilkoble en USB-pinne eller PC-en din via HDMI-uttaket. Fordelen med å tilkoble for eksempel et PC-nettbrett med berøringsfunksjon er at du kan gå inn på apper som ligger på skrivebordet via berøringsskjermen, og slipper avbrudd i presentasjonen. Før du slår av får du spørsmål om du vil lagre notatene, og disse blir da lagret direkte i presentasjonen. 

– Et vanlig scenario er at møtedeltakerne må fotografere tavlen med mobilene sine for å få med seg notatene fra møtet. Det innebærer, foruten manglende sikkerhet dersom det handler om følsom bedriftsinformasjon, at det blir vanskeligere å lagre og distribuere presentasjonen på en effektiv måte. Med våre interaktive skjermer kan du skrive direkte i Power Point-presentasjonen din, noe som sparer mye tid, sier han. 

Samsungs all-in-one skjermer finnes i størrelser på 65 tommer og oppover. Ønsker du en mindre skjerm med de samme funksjonene kan du sette på en såkalt Touch overlay. Det er et slags beskyttelsesgass med ramme som festes direkte på Samsung skjermen. 

– Touch overlay er kompatibel med de fleste modeller fra Samsung som er produsert de siste to-tre årene i D-serien. Det er en smart måte å få berøringsfunksjon til den skjermen du allerede har i konferanserommet, eller dersom du ikke har plass for våre større all-in-one skjermer kan du feste den på 32-55 tommer skjermer. 

Utvalgte produkter