Fokus

Møterommet.

Lær deg mer om hvordan du kan øke effektiviteten og kreativiteten ved hjelp av moderne løsninger og produkter til møterommet.

 
Fokus Møterommet

Oppgrader møterommet med Skype for Business

I dag trenger du ikke lenger bruke en formue for å få bra lyd- og bildekvalitet i møterommet. Vi har pratet med Ørjan Heireth, solutions sales specialist på Dustin i Norge, om hvordan du kan spare tid og penger ved hjelp av Microsofts Skype for Business.

Skype for Business er en videreutvikling av Lync, et program for videomøter og direktemeldinger som inngår i Office 365. Programmet dekker de fleste møtebehov som bedrifter har i dag og gjør at du kan ha videomøter ved hjelp av eksterne skjermer og høyttalere. Ifølge Ørjan Heireth har de bedriftene som satser på videokonferanser mye å vinne; penger, tid og ikke minst så har møter på distanse mange miljøfordeler. Han forteller at Dustins Norgekontor har spart cirka 500 000 kroner på flyreiser per år takket være Skype for Business.

– Vi bruker programmet som kommunikasjonsverktøy, noe som har gitt en stor forbedring i hverdagen. Tidligere sendte vi e-post eller ringte, nå kan vi chatte og ringe med video ved arbeidsplassen, sier han.

Ørjan Heireth synes at flere bedrifter burde utstyre konferanserommene sine med enkelt, men effektivt utstyr som raskt kan kobles opp via den bærbare datamaskinen. Siden mange etterlyser billigere konferanseløsninger tipser han om å investere i konferansekameraer og høyttalere som et komplement til Skype for Business.

– I og med at Skype for Business inngår i Office 365 blir det tilgjengelig for flere. Sats for eksempel på en konferansestasjon fra Polycom med lyd og video integrert på en smart måte. Den er laget for å fungere med Skype for Business og kobles enkelt til via USB-porten. Du kan også kjøpe mindre webkameraer som plasseres midt på konferansebordet og gir bilde i HD-kvalitet, sier han.

For bedrifter med større budsjett finnes det også mer avanserte videosystemer som er laget for å fungere med Skype for Business. Skype Room systems er et komplett videokonferanserom med Skype for Business som plattform som koster fra ca. 100 000 kroner.

– Vi installerer en eller flere smarte touch-skjermer i rommet og deretter kan deltagerne koble sine personlige enheter til dem. Du kan dele notater, skrive med en penn eller en finger direkte på skjermen, sende filer, og se samtlige møtedeltagere på en enkel måte. Opplevelsen minner mye om et fysisk møte, sier Ørjan Heireth.

Utvalgte produkter