3 grunner til å jobbe med virtualisering 2019

Virtualisering av servere er hverdagslig for de fleste bedrifter, men i dag kan mer og mer virtualiseres. Teknologien kan gi økt funksjonalitet, bedre sikkerhet og enklere håndtering.

Virtualisering handler i utgangspunktet om å simulere funksjoner hos maskinvarer ved hjelp av programvare. Programvaren kan enten kjøres lokalt, eller i en nettserver. Fordelene er mange, avhengig av hvilke deler av infrastrukturen som virtualiseres.

1. Nettverk

Med nettverksvirtualisering blir det enklere å programmere og utstyre nettverk med funksjoner som lastbalansering og brannmurer, uten å måtte endre den underliggende infrastrukturen. Hvis selskapet har en serverhall, er det åpenbare besparelsesmuligheter med nettverksvirtualisering. Servere og annet utstyr som tidligere gikk på tomgang i påvente av kapasitetstopper, kan nå dele lasten med de andre servere. Det reduserer behovet for antallet fysiske servere, og dermed også strømforbruk og kjølebehov.

Et virtuelt nettverk er også betydelig enklere å styre ettersom man kan endre innstillinger på alle virtuelle enheter samtidig, i stedet for å manuelt oppdatere hver enkelt maskinvare. Du kan også enklere skape brannmurbeskyttelse hele veien ned til hver enkelt virtuelle maskin, sånn at et angrep mot en maskin ikke sprer seg til nettverket.

2. Sikkerhet

IT-sikkerhet er viktigere enn noensinne. Men i dag er det vanskelig for en enkelt bedrift å holde tritt med cyberkriminaliteten uten å få hjelp av moderne AI-teknologi. Ved å legge til skytjenester fra brannmurleverandørene, for eksempel Cisco, vil trafikken til og fra din bedrift gå gjennom deres servere og analyseres. Cisco håndterer enorme mengder data fra sine kunder, og kan med hjelp av AI-teknologi lære seg hva som er normal trafikk og hva som kan være tegn på angrep. Når et angrep mot en av Ciscos kunder oppdages, vil samme angrepsmønster ikke kunne brukes mot deres øvrige kunder ettersom systemet har lært seg å kjenne igjen angrepet.

3. Applikasjoner

Gjennom å virtualisere applikasjoner slipper du å installere noe på dine brukeres datamaskiner, noe som forenkler oppdatering og styring av applikasjoner. I stedet for å vente på neste servicevindu kan du når som helst oppdatere applikasjonene, ettersom de kjøres virtuelt på et sentralt sted i stedet for lokalt på de ulike enhetene.

Med en tjeneste som Citrix kan brukerne dessuten benytte hvilken som helst enhet som støtter Citrix-programvaren, og få liknende funksjonalitet og brukeropplevelse, uansett om det er en datamaskin, telefon eller nettbrett som brukes.

Applikasjonsvirtualisering gjør også at det blir lett å kjøre ulike versjoner av programmer parallelt. Et eksempel på bruk er webutvikling, der det forenkler tilgangen til ulike versjoner av nettlesere.

Vil du vite mer om de siste virtualiseringstjenestene på markedet?

Vi forteller gjerne mer.

7 august 2019

Derfor bør du teste en hyperkonvergert infrastruktur

Med en hyperkonvergert infrastruktur reduseres behovet for spesialkompetanse i IT-avdelingen. Det gjør at tid og ressurser kan brukes til kjernevirksomheten – i stedet for å slukke branner.

8 august 2019

5 fordeler med en hyperkonvergert infrastruktur

Med en hyperkonvergert infrastruktur reduseres behovet for spesialkompetanse i IT-avdelingen. Det gjør at tid og ressurser kan brukes til kjernevirksomheten – i stedet for å slukke branner.

8 august 2019

Slik får du et sikrere IT-miljø med virtualisering

Virtualisering har lenge vært en selvfølge for servere, men nå virtualiseres mer og mer; fra nettverk og lagring til brannmurer og applikasjoner. Fordelene er økt funksjonalitet, sikkerhet og enklere håndtering.

7 august 2019

Reduser kostnadene med rett lisenshåndtering

At abonnementstjenester i skyen er blitt vanligere gir mange fordeler, men dessverre løser det ikke alle utfordringene ved lisensiering for store bedrifter.

18 januar 2019

Dustins sikkerhetskopiering for Office 365 beskytter dataene dine i skyen

Mange av kundene våre har migrert til skyen, og gått over til Office 365. Akkurat som når du hadde din egen server, må du supplere med en god backup- løsning som beskytter dine data, både fra brukerfeil og mot eksterne trusler.

5 november 2018

Byttet til Office 365 – men hvilken backupløsning har du?

Har bedriften din gått over til Office 365, eller vurderer å gjøre det? Da må dere komplettere med en backuptjeneste. Tradisjonell backup er nemlig ikke inkludert i skytjenester som Office 365.

4 november 2018