Bærekraft og lønnsomhet går hånd i hånd.


For Stephanie Forsblom, Dustins nye bærekraftsjef, rommer begrepet bærekraft mer enn miljøspørsmål. Menneskerettigheter, forretningsetikk og mangfold er andre aspekter hun gjerne trekker frem. Men også forretningsfordelene – bærekraft må alltid kunne knyttes til lønnsomhet.


Stephanie Forsbloms stilling som bærekraftsjef er nyopprettet og en del av Dustins arbeid for en mer bærekraftig IT-bransje.

 

Hvorfor brenner du for bærekraft?

– Jeg har vært opptatt av miljø- og samfunnsspørsmål så lenge jeg kan huske. Det var derfor en selvfølge å fokusere på disse områdene da jeg valgte studieretning på Tekniska Högskolan og Handelshögskolan i Helsingfors og i løpet av mine snart ti år i IT-bransjen. Jeg er enig med den som sa at «nøkkelen til suksess er lidenskap for det man gjør».

Hva er bærekraft for Dustin?

– Dustins visjon er å være kundenes førstevalg og sette standarden for effektiv IT. Denne visjonen definerer også retningslinjene for arbeidet vårt med bærekraft. Gjennom en etisk og ansvarlig drift i hele verdikjeden skal vi være kundens førstevalg. Vi ønsker også å tilby kundene våre energi- og ressurseffektive produkter, tjenester og løsninger.

Hvilket spørsmål vil du løfte opp på agendaen?

– Bærekraft knyttet til lønnsomhet. Det er mitt viktigste budskap – bærekraft må forankres i forretningsvirksomheten for at vi skal lykkes. Det snakkes mye om ansvarlighet og risiko. Men den forretningsmessige nytten av bærekraft handler like mye om muligheter.

Fem fokusområder

Dustin arbeider steg for steg med å gjøre alle ledd i virksomheten bærekraftig. Høsten 2014 valgte Dustins ledergruppe og styre å konsentrere seg om fem fokusområder.

  • Ansvarlig innkjøp og ressursbruk
  • Redusert klimapåvirkning
  • Forretningsetikk og antikorrupsjon
  • Likestilling og mangfold
  • Et viktig mål for Dustin innenfor rammen av redusert klimapåvirkning er å få ned karbondioksidutslippene med 40 prosent innen 2020.Tekst: Alessia Wistén Lindqvist

 

27 september 2016

Noen kule nyheter fra 2018 du kan ha gått glipp av

Teknologiverdenen beveger seg raskt, og mange interessante nyheter skjer hver dag. Det gjør det vanskelig å henge med hele tiden, så her er noen nyheter du kanskje har gått glipp av.

10 interessante fakta om e-post

De fleste av oss bruker teknologien hver eneste dag, og tar den for gitt. Men hva vet du egentlig om et av våre vanligste arbeidsverktøy? Her er 10 interessante fakta om e-post.

Teknologien bak: Slik fungerer videostrømming

Å kunne strømme høyoppløselig video til telefonen, TV-en eller datamaskinen er i dag selvsagt. Men hvordan fungerer det egentlig?

Teknologitrender – Oktober

Ønsker du å ha oversikt over hva som skjer i teknologiverdenen til tross av at du ikke har tid til å lese alle nyhetene hver dag? I så fall har du funnet riktig sted.

5 trender: Intelligente agenter og boter

Smarte agenter og boter har blitt en del av vårt digitale liv. De kan være alt fra personlige assistenter i telefoner til supersmarte systemer som kjøper og selger aksjer. Patrik Löwendahl, teknologi- og innovasjonssjef i Avanade, lister her opp de fem hotteste trendene.

Liten knapp styrer app

Verdens smarteste knapp. Slik beskriver Pranav Kosuri Flic-knappen som bedriften hans, Shortcut Labs, har utviklet. Flic prater med smarttelefonen din og annen teknologi i hjemmet via en app.