Bring Your Own Meeting

Videomøter blir en stadig mer selvfølgelig del av hverdagen. Samtidig oppdager fler og fler bedrifter skybaserte videosamarbeidsverktøy. Fordelene er åpenbare. Du sparer tid, penger og kan holde mer effektive møter. Uansett hvor du befinner deg, kan du ha møter og holde kontakten på en enkel måte.

- Det å kunne se hverandre og interagere med kroppsspråket tilfører en ekstra dimensjon, ikke minst for samarbeidet som underlettes av at man faktisk kan se hverandre, sier Jörgen Rönnqvist, Area Sales Manager Nordics hos Konftel.

Fordelen i tillegg til tid, penger og effektivitet

For den yngre generasjonen, Milleniums-generasjonen, er video en selvfølgelighet. Det er en standard å kunne legge til video når man snakker med hverandre, og når man går til jobben tar man med seg vanene sine dit.

- Hvordan sky-tjenestene vi bruker i privatlivet fungerer, påvirker med andre ord de kravene vi har i arbeidslivet, forteller Jörgen.

Mye pekere på at oppførselen vår i sosiale medier og de funksjonene vi bruker der, før eller senere tar plass i form av samarbeidsverktøy i arbeidslivet. Selv om langt fra alle benytter seg av videomøter, planlegger stadig flere å begynne med det. De sosiale mediene er pådrivere for en utvikling med mer åpne miljøer der man revurderer gamle arbeidsmåter, suksessivt bytter dem ut og erstatter dem med samarbeidskulturer.

Vår måte å arbeide på er også med også en del av utviklingen. Tempoet er høyere og vi trenger å raskt kunne dele idéer i arbeids- og prosjektgrupper. De fleste sosiale samarbeidsverktøyene er designet for å gjøre det enkelt å holde orden i samtaletråder og arbeidsmateriale.

- God oversikt og søkemuligheter er viktigst, påpeker Jörgen.

Ta møtet med hvor du vil

Med de sosiale mediers utvikling og de hverdagslige videosamtalene i bakhodet, er det enkelt å forstå trenden BYOM – Bring Your Own Meeting. Det mest naturlige i dag, er at du bruker de egen laptop (og de møteverktøyene du har valgt eller blitt tildelt av IT-avdelingen) både når du trer inn i distansemøter på egenhånd, og når du tilkobler deg til videomøter med kollegaer i et fysisk møterom.

Adferden stiller enkelte krav på det utstyret som finnes på plass for å komplettere laptopen i møterommet. Vi kommer tilbake til det litt senere. Først skal vi ta en rask titt på hvordan våre kontorlandskap har forandret seg.

Til nå har du sikkert hørt om aktivitetsbasert arbeid? Det er i alle fall utgangspunktet når nye kontor bygges og gamle kontor skal omorganiseres. De ansatte skal tilbys en rekke behovstilpassede miljø på kontoret. Utgangspunktet er en åpen planløsning. Du har ikke et eget rom eller plass, men heller delte sitteplasser og et skap å oppbevare tingene dine i.

- I tillegg finnes det et behov for møterom og åpne møteplasser av ulike slag. Noe som har kommet frem er at nettopp de mindre møterommene spiller en stor rolle for at både langsiktige og tilfeldige prosjektgrupper skal kunne arbeide effektivt, sier Jörgen.

Små og effektive møterom

På verdensspråket engelsk kalles de litt mindre møterommene for ”huddle rooms” som kort sagt betyr rom der man kan møtes. Mange av de små møterommene har historisk sett manglet utstyr for videokonferanser, men det er i rask endring. Stadig flere mindre møterom benyttes nå til videomøter.

Når brukeren kommer inn på møtet med sin laptop, er det en rekke ting som trenger å være på plass. God lyd- og bildekvalitet er viktig for opplevelsen. Og da mener vi skjerm, USB-konferansekamera og en god høyttalertelefon. Det må også være veldig enkelt å tilkoble laptopen til utstyret.

- Det er selve grunnlaget for Bring Your Own Meeting, at ens egen laptop skal bli en del av romløsningen for et møte i for eksempel Microsoft Teams, Zoom eller Webex, mener Jörgen.

Enkelt, brukervennlig og prisvennlig

Når Konftel fremstilte sine pakker for videomøter har man hele tiden tatt utgangspunkt i ordene enkelt, brukervennlig og prisvennlig. Resultatet er Konftel Collaboration solutions.

Med løsningen One Cable Connection (Konftel OCC Hub) trenger du som bruker bare å tilkoble en USB-kabel til datamaskinen for deretter å tilkoble konferansekamera, høyttalertelefon og skjerm. Høy lydkvalitet i møtet ligger i Konftels DNA og er noe bedriften alltid har fokusert på gjennom sin OmniSound-teknologi. Samme høye krav gjelder for bildekvaliteten i deres USB-konferansekameraer.

- Den store fordelen med Bring Your Own Device-løsningen sammen med rett pakkeløsning for selve maskinvaren i møterommet er at du enkelt kan skalere opp fra et huddle room til et større konferanserom. Det er samme grunnkonsept, det eneste som må byttes ut er kameraer og lydenheter som skal tilpasses ulike romstørrelser med ulike fysiske forutsetninger. Dagens atferd og brukernes forventninger kommer til å fortsette å være store pådrivere av BYOM, avslutter Jörgen.

Les også:

Videomøter har aldri vært enklere
Forenkle dine videokonferanser med smarte, innebyggede videoløsninger
Et nøye utvalgt sortiment som bare vokser
Skjermer for samarbeid
Fra ti minutter til ti sekunder
En løsning for all kommunikasjon

Fokus

Jörgen Rönnqvist

Area Sales Manager Nordics hos Konftel

4 095,- 131 kr/mnd Ekskl. mva
img
Konftel C20ego
Huddle Room Video. Komfort i en boks.
  • Produsent Konftel
  • Oppløsning på digitalt videoopptak 3840 x 2160
  • Datakjedeprotokoll Bluetooth
4 på lager
10 995,- 353 kr/mnd Ekskl. mva
img
Konftel C50300wx Hybrid
Skinn sammen. Eksepsjonelle videomøter.
  • Produsent Konftel
  • Datakjedeprotokoll DECT
10 995,- 353 kr/mnd Ekskl. mva
img
Konftel C50300IPx Hybrid
Skinn sammen. Eksepsjonelle videomøter.
  • Produsent Konftel
  • Datakjedeprotokoll Ethernet, Fast Ethernet
  • Overføringsteknologi Kablet

23 april 2019

Bedre konferanserom med riktig teknologi

Utstyr konferanserommet med den nyeste teknologien for å forenkle møter og presentasjoner. Med riktig utstyr unngår dere teknisk krøll og kan være kreative i stedet. Vi har valgt ut fem innovasjoner som tar konferanserommet til neste nivå.

21 mai 2019

5 produkter for pendleren

Med riktig utstyr bli pendlingen ikke bare mer praktisk, men også fornøyelig. Vi har valgt ut en rekke smarte ting som gjør at du kommer til å se fram til reisetiden.

13 mai 2019

Modern Workspace sparer svensk LO-forbund for masse tid

Handelsanställdas förbund ville ha et mer brukervennlig IT-miljø – mobilt, sikkert og uten komplikasjoner. Løsningen ble tjenesten Modern Workspace fra Dustin, som straks ga tydelige fordeler for både brukere og IT-avdeling.

7 mai 2019

Forenkle dine videokonferanser med smarte, innebyggede videoløsninger

Hvis du er på jakt etter en konferanseløsning ved skrivebordet ditt, kan du slutte å lete nå. Løsningen er ikke langt unna. Faktum er at den allerede er her.

24 april 2019

Fra ti minutter til ti sekunder

Statistikk viser at majoriteten av alle videomøter som holdes blir forsinket på grunn av teknologiske problemer. Den gjennomsnittlige forsinkelsen er på 10 minutter og 40 sekunder. Den tiden syns Lenovo at du skal bruke til noe bedre.

24 april 2019

Skjermer for samarbeid

I snart 35 år har BenQ vært aktive innenfor produktkategorien displayprodukter – prosjektorer og skjermer. Produktutvalget er stort. Du kan finne alt fra hjemmekinoprojektorer til personlige prosjektorer og installasjonsmodeller av ulike slag.

24 april 2019