Consafe Logistics har kombinert reduserte IT-kostnader med økte servicenivåer

Consafe Logistics er Europas ledende leverandør av programvare for lager- og logistikkløsninger. De fleste av de omkring 370 ansatte er på hovedkontoret i Lund, mens resten av organisasjonen er spredt ut på kontorene i Danmark, Norge, Polen og Nederland.

Anders Larsson er IT-driftssjef på Consafe Logistics, og han beskriver Consafe som et selskap som stoler på en fungerende IT.

– Vi er jo systemutviklere, og det betyr at alle våre IT-tjenester er svært viktige for oss, sier Anders.

– Det går ofte fort her, og da er det litt som høyhastighetsnavigering i skjærgården. Vi som jobber med IT må vite nøyaktig hva som befinner seg under vannflaten.

Rullerende servicedeskopplegg

Tidligere hadde Consafe Logistics tre ansatte klientteknikere som supporterte hele virksomheten.

– De var veldig dyktige, men det er klart, når vår IT-enhet er så liten, kunne vi ikke tilby disse teknikerne de utviklingsmulighetene de fortjente. Da var det rimeligere for oss å kjøpe dette som en tjeneste, sier Anders.

Etter dessverre å ha opplevd en del misnøye med den første leverandøren, valgte Consafe Logistics å anskaffe tjenesten igjen, og denne gangen kom de i kontakt med Dustin.

– Det er egentlig bare å beklage at Dustin ikke kom tidligere inn i dette. De har veldig dyktige selgere som har evnen til å ta et skritt tilbake og la saker og ting falle på plass. Men ikke minst kan de levere. Dustins teknikere har fått en fantastisk tilbakemelding fra våre brukere, sier Anders.

Oppdag våre IT-tjenester og løsninger

Dustin leverer i dag on-site support for hele virksomheten innen Consafe Logistics. Dette gjøres gjennom et opplegg med tre rullerende servicedeskteknikere som er på plass en uke om gangen. Ifølge Anders har dette fungert over all forventning.

– Dustin har en veldig god sans for hvilke teknikere de skal sende ut. Det føles virkelig som om de håndplukker sine ansatte og igjen håndplukker disse til oppdragene ute hos kundene, sier Anders.

Consafe logistics

IT-driftssjef Anders Larsson (t.v.) og IT-sjef Tore Dahl på Consafe Logistics hovedkontor i Lund.

Nærhet til ny kunnskap

For Anders og teamet på Consafe Logistics er det også viktig å ha en IT-leverandør som samler inn ny kunnskap og deler den. Dette er noe som krever tett samarbeid med nære kontaktveier, men også at man har tillit til leverandøren sånn at man kan stole på det de sier.

– Fra Dustin har vi bare fått gode råd. De ville aldri prøve å selge oss noe vi ikke har bruk for, sier Anders.

– Samtidig kan vi ikke selv følge med på all ny utvikling innen IT. Da er det veldig verdifullt med en leverandør vi kan lytte til og som samtidig hører på oss.

Consafe Logistics strategi fremover er å fortsette å eie og drifte mye av sin IT selv. I dag har de rundt 200 servere som står og snurrer. Alle nye muligheter og tjenester evaluerer de først grundig økonomisk.

– De siste årene har vi redusert kostnadene, men samtidig økt servicenivået på en måte som faktisk er rene suksessen, avslutter Anders.

Lignende lesing:
CMP er i mål med tjenestefisering av IT-leveransen
Climat80-Gruppen vokser med Dustin som IT-partner

De siste årene har vi redusert kostnadene, men samtidig økt servicenivået på en måte som faktisk er rene suksessen.

– Anders Larsson, IT-driftssjef, consafe Logistics.

20 september 2019

Få et stabilt nettverk i form av en tjeneste

I dag er et fungerende nettverk en grunnleggende forutsetning for skolens drift. Det å kjøpe nettverket som en tjeneste er en smart og tidsbesparende måte å få en optimal plattform på.

4 oktober 2019

Sikkerhet eller brukervennlighet – Må man velge?

Noen ganger kan det virke som om det foregår en krig mellom IT-avdelinger og brukerne deres. Men må man velge side?

23 september 2019

Så mye koster et hackerangrep

30 millioner kroner. Så mye koster et gjennomsnittlig datainnbrudd ifølge den nyeste studien fra Ponemon Institute. Risikoen for å bli rammet er større enn noensinne, men med rett beskyttelse kan du minimere den betydelig.

23 september 2019

White paper: Digitalisering, automatisering og innovasjon gjennom hyperkonvergert infrastruktur

IT-organisasjoner trenger å kunne håndtere raske forandringer. Vil du lære mer om hvordan du skaper rom for innovasjon? Les vårt white paper «Digitalisering, automatisering og innovasjon gjennom hyperkonvergert infrastruktur».

19 september 2019

CMP er i mål med tjenestefisering av IT-leveransen

Copenhagen Malmö Port AB (CMP) har siden begynnelsen av 2001 vokst til å bli en av Skandinavias største havneoperatører med virksomheter på begge sider av sundet. I dag har de stort sett tjenestefisert hele virksomheten.

9 september 2019

Climat80-Gruppen vokser med Dustin som IT-partner

Når selskap forandrer seg og vokser, er det uunngåelig med et visst etterslep innen IT. Climat80-Gruppen har gjennom samarbeidet sitt med Dustin, fått riktige forutsetninger for å arbeide proaktivt og gi virksomheten sin en dytt i riktig retning.

6 september 2019