Consafe Logistics har kombinert reduserte IT-kostnader med økte servicenivåer

Consafe Logistics er Europas ledende leverandør av programvare for lager- og logistikkløsninger. De fleste av de omkring 370 ansatte er på hovedkontoret i Lund, mens resten av organisasjonen er spredt ut på kontorene i Danmark, Norge, Polen og Nederland.

Anders Larsson er IT-driftssjef på Consafe Logistics, og han beskriver Consafe som et selskap som stoler på en fungerende IT.

– Vi er jo systemutviklere, og det betyr at alle våre IT-tjenester er svært viktige for oss, sier Anders.

– Det går ofte fort her, og da er det litt som høyhastighetsnavigering i skjærgården. Vi som jobber med IT må vite nøyaktig hva som befinner seg under vannflaten.

Rullerende servicedeskopplegg

Tidligere hadde Consafe Logistics tre ansatte klientteknikere som supporterte hele virksomheten.

– De var veldig dyktige, men det er klart, når vår IT-enhet er så liten, kunne vi ikke tilby disse teknikerne de utviklingsmulighetene de fortjente. Da var det rimeligere for oss å kjøpe dette som en tjeneste, sier Anders.

Etter dessverre å ha opplevd en del misnøye med den første leverandøren, valgte Consafe Logistics å anskaffe tjenesten igjen, og denne gangen kom de i kontakt med Dustin.

– Det er egentlig bare å beklage at Dustin ikke kom tidligere inn i dette. De har veldig dyktige selgere som har evnen til å ta et skritt tilbake og la saker og ting falle på plass. Men ikke minst kan de levere. Dustins teknikere har fått en fantastisk tilbakemelding fra våre brukere, sier Anders.

Oppdag våre IT-tjenester og løsninger

Dustin leverer i dag on-site support for hele virksomheten innen Consafe Logistics. Dette gjøres gjennom et opplegg med tre rullerende servicedeskteknikere som er på plass en uke om gangen. Ifølge Anders har dette fungert over all forventning.

– Dustin har en veldig god sans for hvilke teknikere de skal sende ut. Det føles virkelig som om de håndplukker sine ansatte og igjen håndplukker disse til oppdragene ute hos kundene, sier Anders.

Consafe logistics

IT-driftssjef Anders Larsson (t.v.) og IT-sjef Tore Dahl på Consafe Logistics hovedkontor i Lund.

Nærhet til ny kunnskap

For Anders og teamet på Consafe Logistics er det også viktig å ha en IT-leverandør som samler inn ny kunnskap og deler den. Dette er noe som krever tett samarbeid med nære kontaktveier, men også at man har tillit til leverandøren sånn at man kan stole på det de sier.

– Fra Dustin har vi bare fått gode råd. De ville aldri prøve å selge oss noe vi ikke har bruk for, sier Anders.

– Samtidig kan vi ikke selv følge med på all ny utvikling innen IT. Da er det veldig verdifullt med en leverandør vi kan lytte til og som samtidig hører på oss.

Consafe Logistics strategi fremover er å fortsette å eie og drifte mye av sin IT selv. I dag har de rundt 200 servere som står og snurrer. Alle nye muligheter og tjenester evaluerer de først grundig økonomisk.

– De siste årene har vi redusert kostnadene, men samtidig økt servicenivået på en måte som faktisk er rene suksessen, avslutter Anders.

Lignende lesing:
CMP er i mål med tjenestefisering av IT-leveransen
Climat80-Gruppen vokser med Dustin som IT-partner

De siste årene har vi redusert kostnadene, men samtidig økt servicenivået på en måte som faktisk er rene suksessen.

– Anders Larsson, IT-driftssjef, consafe Logistics.

20 september 2019

Multi-cloud er en stadig vanligere skyløsning

I tillegg til den populære hybridløsningen blir multi-cloud, en løsning med flere uavhengige skytjenester og leverandører, en stadig vanligere skyløsning.

Raskere forretningsutvikling med skytjenester

Moderne skytjenester tilrettelegger for raskere forretningsutvikling. Rent teknisk er det mulig å drastisk forkorte tiden mellom utvikling og lansering eller testkjøring.

Skytjenester åpner opp for nye forretningsmuligheter

Skytjenestene er her for å bli, og bra er det. For når innovative, skybaserte applikasjoner dukker opp, åpner det også opp for nye forretningsmuligheter.

Velg riktig skykombinasjon

Skyen kan romme alt fra lagring til håndtering av tunge applikasjoner og analyseverktøy. Det finnes ingen standardløsning som passer for alle. Slik finner du løsningen som passer best for dine behov.

Skyen muliggjør nye forretningsmodeller

Skytjenester har gått fra å være en sak for IT-avdelingen til å bli en viktig del av bedriftens forretningsutvikling. Slik skaper du merverdi med digitale verktøy.

Viktige spørsmål på vei mot skyen

På markedet finnes det mange skyleverandører. Men hvordan skal du velge? Vi gir deg svarene som gjør deg til en smartere kjøper.