aI arrow-down-small arrow-down arrow-left-corner arrow-left-small arrow-left arrow-right-corner arrow-right-small arrow-right arrow-up-small arrow-up availability awards badge-employee bag button-click-2 button-click calendar-check calendar carrot cart-clock check-box check circle clock close cloud-2 cloud-safe clouds-download clouds-upload code coffee compact compare computer connect-network contact-user contact conversation credit-card delivery-2 delivery desk diploma doc docs document-license download dustin-symbol-innerdustin-symbol-outerdustin-symbol easy-workplace education email-recieve email-send email equality event-micro fabric folder food gallery gaming gift globen graph hamburger headphones heart heart home idea image info-attention it key kitchen knowledge label laptop leaf list location log-in log-out lounge-zone man-woman market meeting-2 meeting meetings microsoft-365 minus mouse network-wifi-2 network-wifi network office-2 office-3 office-4 office pen phone plus popover-arrow popover-edge-arrow presentation printer question report-doc report-numbers report-stats screen search security-2 security seminar-micro-2 seminar-micro server service services settings shopping-cart-2 shopping-cart-3 shopping-cart-4 shopping-cart-5 shopping-cart silent skip-left skip-right sound speech-bubble-2 speech-bubble star-black-gray star-black star-gray star statistic-2 statistic stop storage switch-account tea-1 tea-2 time-ongoing tomato trash-bin travel upload user-minus user-plus user video-elearnings video-play-button weather-activitet workplace zoom-in zoom-out

De bygde sitt eget IT-miljø på rekordtid

Synlab Medilab trengte hjelp til å bygge sitt eget IT-miljø. På noen få måneder. Midt i pandemien. – Det har vært svært verdifullt å ha tilgang til alle disse spesialistene, sier IT-sjef Anders Ekengren.

Kniven var ikke på strupen. Det var allerede halvveis gjennom. Synlab Medilab måtte ta med seg hele IT-miljøet hjem. Lynraskt. Vi snakker om en av Sveriges største leverandører innen laboratoriemedisinske tjenester. Mye prøvetaking og analyse. Midt i pandemien.

Alt måtte skje på fire måneder, inkludert planlegging. Ellers ville det føre til svært høye kostnader. Driften av Synlabs lå nemlig da hos en annen leverandør.

Leveringsproblemer – hovedsakelig på grunn av koronapandemien – førte til at det til slutt bare var noen få uker igjen til å migrere hele IT-infrastrukturen.

– Fristen var utrolig stram. I løpet av disse månedene jobbet vi nesten døgnet rundt hele uken for å sørge for leveranser, planlegging og gjennomføring, sier Fredrik Jälminger, account manager i Dustin.

De trengte en sentral leverandør

Anders Ekengren er IT-sjef i Synlab Medilab. Han så behov for en mer sentral IT-leverandør som hadde service, produkter, tjenester og lisenser samlet. Valget falt på Dustin.

– Vi ønsket å overta driften og administrere den selv, fordi det ville være mer kostnadseffektivt. Dustin er en komplett leverandør med et stort utvalg, og ved hjelp av teamet deres trenger jeg ikke å lete etter produktene jeg trenger flere steder. Jeg får hjelp til å velge de riktige produktene og tjenestene basert på våre behov, sier han.

Synlab

Verdifullt med spesialister

Gjennom Dustin kjøpte Synlab Medilab blant annet sikkerhetskopiering, nettverk, lisenser og klienter. Den største endringen skjedde på hovedkontoret i Täby. Der designet og bygde Dustin et helt nytt nett. Det var også nødvendig med nye datamaskiner, nettverk og switcher på de 12 lokale laboratoriene.

Anders og Fredrik hadde mange telefonsamtaler og møter. Avhengig av hva det handlet om, tok Fredrik med seg ulike spesialister på områder som lisenser, infrastruktur eller nettverk.

– Det har vært utrolig verdifullt å ha tilgang til alle disse spesialistene. Det har gjort det mulig for oss å diskutere og kjøpe de riktige tingene og lisensene. Spesielt lisenser er ellers et virvar, sier Anders og fortsetter:

– Dustins hjemmeside er veldig bra også. Du kan se alle produktene, hva du har valgt og hva som blir fakturert. Du kan se hva du kjøpte forrige gang, og du kan kopiere en bestilling og legge den inn på nytt.

Gjennom hele kjeden kom Dustins spesialister med ulike forslag om å tilpasse løsningene til Synlab Medilabs behov.

– Jeg har fått en komplett løsning som gjør at jeg kan gjøre det rette fra starten av. Jeg får gode priser og hjelp til å velge dingser og forstå alle lisenser, sier Anders.

Få hjelp med IT-infrastrukturen Synlab
Anders Ekengren

Dustin er en komplett leverandør med et stort utvalg, og ved hjelp av teamet deres trenger jeg ikke å lete etter produktene jeg trenger flere steder.

Anders Ekengren, IT-sjef, Synlab Medilab.

Synlab

Synlab Medilab er en av Sveriges største leverandører innen laboratoriemedisinske tjenester. Hovedsakelig i klinisk kjemi, immunologi, mikrobiologi patologi og cytologi. De driver virksomhet i hele Sverige. Det sentrale laboratoriet ligger i Täby utenfor Stockholm. De har også tolv lokale laboratorier i Stor-Stockholm og ett i Uppsala.

Slik ble det mulig

Utfordring

Synlab Medilab hadde en leverandør av drift og støtte som tok seg av hele IT-miljøet, i tillegg til laboratoriesystemet. Serverne var plassert lokalt hos leverandøren. Synlab ønsket å ta med seg hele IT-miljøet hjem, bygge sin egen løsning og drive den på stedet i Täby. Dette måtte gjøres under stort tidspress med tidsfrist satt av den daværende IT-partneren.

Løsning

Dustin hjalp til med å designe og bygge hele Synlab-nettverket. Dette inkluderte brannmurer, switcher og tilgangspunkter, samt kjøp av maskinvare, servere og klientparker. De gikk fra en privat sky til en OnPrem-løsning.

Effekt

Den nye helhetsløsningen hjelper Synlab Medilab med å bli mer tids- og kostnadseffektiv. For dem er det svært viktig å kunne fokusere på å gjøre arbeidet sitt til fellesskapets beste.

Tekst: Hanna Klumbies
Foto: Samuel Unéus

7 mai 2021

”Vi ønsker å være i forkant”

Det er vanskelig å ta et flyfoto under vann. Men det går an. Måledata kan skape et bilde av verden under overflaten – og beskytte utsatt natur. Men hvordan håndterer vi denne store og sensitive mengden data på den beste måten? Vi gikk til bunns i problemet.

Kreativt konsern fant en fleksibel plattform for vekst

Danske Creativ Company oppnår ønsket fleksibilitet, skalerbarhet og robusthet med en Dell EMC VxRail-løsning.

Den ideelle digitale arbeidsflate

De mobile enhetene til mer enn 4000 politikere, ansatte og skoleelever i Øvre Eiker kommune tilpasses automatisk til hver enkelt bruker. Med Unified Mobility Workspace administreres alle endepunktene i ett og samme verktøy.

Praktisk fjernundervisning med Chromebook

I Sibbo har alle grunnskoleelever en Chromebook i ryggsekken. Datamaskinen tilbyr fleksible undervisningsmetoder og lagrer filene også ved fjernundervisning.

Miljøet i førersetet

13 000 ansatte i Trondheim kommune kan skrive ut dokumenter hvor de ønsker, uten at papirer blir liggende og slenge. Kommunen sparer både miljøet og kostnader på sin effektive printeravtale.

Hverdag med flyt

Skolehverdagen til 10.000 elever og lærere i Grenland flyter knirkefritt med enheter som er tilpasset hver enkelt bruker sine behov. Det sparer både tid, kostnader og frustrasjon.