Det kommer alltid til å finnes jobber

Hvordan ser fremtidens jobber ut? Det spørsmålet får Johannes Koponen i den finske tankesmien Demos Helsinki ofte.

Hvor annerledes vil jobbene være om 20 år sammenlignet med i dag?

– Om 20 år har de teknologiske framskrittene sannsynligvis gjort oss i bedre stand til å utføre de oppgavene vi gjør i dag. Som et resultat vil det være flere mennesker med liknende kvalifikasjoner, noe som igjen vil lede til et økt antall lavlønnsjobber.

Roboter kan allerede i dag gjøre enkle arbeidsoppgaver. Er dette fremtidens trussel?

– Det finnes to mulige scenarioer: Enten utføres lavlønnsjobbene av maskiner, og da konkurrerer lønnen til mennesker med prisen for automatisering. Eller så utfører mennesker de jobbene som maskiner ikke kan gjøre, for eksempel innen de delene av omsorgen som krever menneskelig kontakt. Mye taler for det første scenarioet, ettersom det ennå ikke finnes noen rangering som setter høy verdi på yrker som bygger på menneskelig kontakt.

Betyr dette at mennesker ikke kommer til å ha noe å gjøre?

– Tvert imot, det kommer aldri til å ikke finnes jobber(denne setningen er forferdelig, jeg skriver den om til «det vil alltid finnes jobber»). For eksempel vil vi måtte jobbe mye for å fikse klimaendringen gjennom en lang rekke oppgaver: å gjøre research, plante trær, sette opp solpanel og å forstå den endrede atferden hos oss mennesker.

Hvor stor rolle spiller ny teknologi i utviklingen av framtidens jobber?

– Ny teknologi kan endre alle bransjer, men det er for eksempel lite sannsynlig at kunstig intelligens helt vil erstatte visse yrkesroller eller løse alle våre problemer. Nye teknologier bør i stedet sees som verktøy som gjør at vi mennesker kan utføre nye oppgaver eller bli bedre på det vi allerede gjør.

Fysiske arbeidsplasser – eksisterer de i framtidens digitale samhold?

– Jobber vil alltid utføres på fysiske steder ettersom mennesker har fysiske kropper. Tanken om at alle jobber tidligere ble utført i fabrikker er ikke helt sann. Rørleggerne har alltid utført jobben sin der det er rør og ledninger og konsulenter jobber alltid hos sine kunder.

– En interessant diskusjon er det økte tempoet i arbeidet takket være bedre muligheter for multitasking ved hjelp av digitale verktøy. Det ser ut til å være en enighet rundt at den økte produktiviteten ikke har ledet til at vi mennesker har mer tid til å lese, være nysgjerrige og hvile – men i stedet har ført til at vi faktisk har mindre tid. Dette er en utvikling som er spennende å følge og finne løsninger på.

Johannes Koponen

Navn: Johannes Koponen
Alder: 34 år
Familie: Samboeren Sanna og datteren Edith.
Aktuell med: Forskningsprosjekt innen temaene fremtidens arbeid, helse og teknologi for Demos Helsinki.

Lignende lesing:

Dra nytte av AI allerede i dag

Text: Susanna Berling
Foto: Joona Raudaskoski

12 mars 2020

Den ultimate skjermguiden

Det som er riktig skjerm for én medarbeider, kan være helt feil for en annen. Alt avhenger av hva du bruker datamaskinen til. Slik velger du rett skjermer til firmaet.

6 april 2020

Verktøy for moderne samarbeid

Ved å kombinere sin kunnskap om dataskjermer med erfaringen sin fra PC-markedet, har Dell skapt produkter for den moderne samarbeidsflaten. Det er et sted der folk kan møtes, utveksle ideer og vokse sammen.

1 april 2020

Sju skjermer som skiller seg ut

Enten du vil ha den beste skjermen til bilderedigering, den skarpeste oppløsningen eller bare den største skjermen på kontoret, kommer du garantert til å finne favoritten din her.

27 mars 2020

Slik får du oversikt over klientene med Modern Workplace

Modern Workplace er akkurat som navnet tilsier – en komplett løsning for en moderne arbeidsplass, som tar hensyn til både produktivitet og sikkerhet.

20 mars 2020

Slik velger du riktig skjerm for oppgaven

Skjermen er avgjørende for hvor komfortable vi er foran datamaskinen. De siste årene har det kommet flere nyheter som gjør arbeidet foran skjermen morsommere og mer behagelig.

16 mars 2020

Ekspertens tips: Tenk på dette når du jobber hjemmefra

Strukturer dagen din, vis at du er tilgjengelig og tenk på det sosiale. Vår IT-konsulent Fredrik Hansson deler sine tips for hva du kan tenke på når du jobber på distanse.

13 mars 2020