aI arrow-down-small arrow-down arrow-left-corner arrow-left-small arrow-left arrow-right-corner arrow-right-small arrow-right arrow-up-small arrow-up awards badge-employee bag button-click-2 button-click calendar-check calendar carrot cart-clock check-box check circle clock close cloud-2 cloud-safe clouds-download clouds-upload code coffee compact compare computer connect-network contact-user contact conversation credit-card delivery-2 delivery desk diploma doc docs document-license download dustin-symbol-innerdustin-symbol-outerdustin-symbol easy-workplace education email-recieve email-send email equality event-micro fabric folder food gallery gaming gift globen graph hamburger headphones heart heart home idea image info-attention it key kitchen knowledge label laptop leaf list location log-in log-out lounge-zone man-woman market meeting-2 meeting meetings microsoft-365 minus mouse network-wifi-2 network-wifi network office-2 office-3 office-4 office pen phone plus popover-arrow popover-edge-arrow presentation printer question report-doc report-numbers report-stats screen search security-2 security seminar-micro-2 seminar-micro server service services settings shopping-cart-2 shopping-cart-3 shopping-cart-4 shopping-cart-5 shopping-cart silent skip-left skip-right solution sound speech-bubble-2 speech-bubble star-black-gray star-black star-gray star statistic-2 statistic stop storage switch-account tea-1 tea-2 time-ongoing tomato trash-bin travel upload user-minus user-plus user video-elearnings video-play-button weather-activitet workplace zoom-in zoom-out

Digital barnehage printer i 3D

For barnehage- og omsorgsselskapet Norlandia er det grunnleggende at alle enhetene deres har en god digital plattform. Alt fra datamaskiner til 3D-skrivere. Før var IT-utstyret varierende og vanskelig å vedlikeholde. En skreddersydd nettbutikk fra Dustin ble løsningen.

Barn som går i barnehage i dag lever i en helt annen virkelighet enn for bare fem år siden. I Norlandia-barnehagen, Vardefjellet barnehage i Akershus, er det helt tydelig at digitaliseringen er implementert også blant de minste. Her har barna en HP Sprout og en 3D-printer tilgjengelig, og de utforsker hele tiden nye måter å jobbe pedagogisk med IT.

Christine Haver Dokka er daglig leder i barnehagen, og mener at det er deres oppgave å lære barna å bruke de nye digitale verktøyene på en pedagogisk måte.

Mange er redd for at barna skal bli passive, men disse verktøyene gjør at de aktivt er med på å skape og produsere.

Christine Haver Dokka.

HP Sprout har samme teknologi som et nettbrett, men har to skjermer som snakker med hverandre. Dette gir barna muligheten til å samarbeide digitalt. Når denne er koblet til 3D-printeren kan de skanne inn noe de har tegnet selv, velge farger, materiale og størrelse – og få ut et produkt de kan ta og føle på.

– Noen av de voksne synes det er vanskelig å forstå, mens tre- og fireåringene tar det på strak arm, forteller Haver Dokka.

Skreddersydd nettbutikk

Denne Norlandia-barnehagen er en foregangsbarnehage innen teknologi, men Norlandia har også fokus på digitalisering i de andre enhetene sine. Dustin er totalleverandør av IT-utstyr til Norlandia som drifter både barnehager, eldreomsorg og pasienthoteller. Alle enhetene bestiller IT-utstyr fra én og samme plattform: en egen skreddersydd nettbutikk med de produktene som er mest kostnadseffektive, slik at alle i bedriften vet akkurat hva de skal bestille.

Det er stor forskjell fra tidligere, da de ulike enhetene – som er mange og av ulik størrelse – kjøpte IT-utstyr lokalt. Utstyr og forbruksvarer som har blitt for gamle eller trenger påfyll, byttes automatisk ut. Et eksempel er toner til skrivere.

Tommy Sollyst er prosjektleder i Norlandias IT-avdeling, og sier at løsningen forenkler hverdagen både for IT-avdelingen, og for de enkelte enhetene.

Tommy Sollyst, prosjektleder i Norlandias IT-avdeling.

– Nå vet hver enkelt enhet hvor de skal handle det de trenger, enkelt og greit, og til en riktig pris. De slipper å shoppe rundt etter utstyr. At vi i IT-avdelingen har oversikt over hva slags maskinvare alle sitter på, gjør supporten mye enklere for oss, sier Tommy Sollyst.

For Norlandia er det viktig at alle deres barnehager og enheter har en god digital plattform og en god infrastruktur, slik at de skal ha de beste forutsetningene for å utvikle seg.

En global partner

På Dustins lager har Norlandia også et bufferlager med maskinvare. Dersom det dukker opp problemer, har de alltid 5-6 maskiner som ligger på lager. Det sikrer dem rask levering når behovet melder seg. For Norlandia, som er til stede både i Norge, Sverige, Finland, Nederland, Tyskland og Polen, veier det tungt at Dustin kan levere i hele Europa.

– Dustin er en global partner som er til stede der vi er. De har kompetansen, ikke bare produktene. Det er viktig for oss. Dessuten samarbeider Dustin godt med våre andre partnere, sier Tommy Sollyst.

Slik ble det mulig

UTFORDRING

Det finnes lite IT-kompetanse i de ulike enhetene til Norlandia, noe som gjorde innkjøp av IT-utstyr komplisert. Innkjøpene ble gjort fra ulike leverandører, og det ble bestilt forskjellig utstyr. Dette gjorde support og servicebestillinger utfordrende.

LØSNING

Dustin ble totalleverandør av utstyr til Norlandia, og de fikk en spesialtilpasset nettbutikk med standardisert IT-utstyr for alle enhetene. Hver enhet har tilgang til å gjøre innkjøp via portalen.

EFFEKT

Å gjøre innkjøp har blitt enklere for enhetene. At alle nå kjøper samme type utstyr fra samme leverandør gjør support, garanti og servicebestillinger enklere for IT-avdelingen. Dessuten er det prisgunstig.

Om Norlandia:

Norlandia Health & Care Group AS er et norskeid, multinasjonalt selskap med hovedkontor i Oslo.

Gruppen består av Norlandia Care Group (primært barnehager og eldreomsorg), Kidsa Barnehager, Hero Group (integrasjonstjenester og asylmottak) og Aberia Healthcare (barnevern og avlastning).

Antall ansatte: cirka 8.000

Les også:
Slik blir skolen påvirket av digitaliseringen
Her har virtual reality funnet sted i klasserommet

5 mars 2019

”Vi ønsker å være i forkant”

Det er vanskelig å ta et flyfoto under vann. Men det går an. Måledata kan skape et bilde av verden under overflaten – og beskytte utsatt natur. Men hvordan håndterer vi denne store og sensitive mengden data på den beste måten? Vi gikk til bunns i problemet.

De bygde sitt eget IT-miljø på rekordtid

Synlab Medilab trengte hjelp til å bygge sitt eget IT-miljø. På noen få måneder. Midt i pandemien. – Det har vært svært verdifullt å ha tilgang til alle disse spesialistene, sier IT-sjef Anders Ekengren.

Kreativt konsern fant en fleksibel plattform for vekst

Danske Creativ Company oppnår ønsket fleksibilitet, skalerbarhet og robusthet med en Dell EMC VxRail-løsning.

Den ideelle digitale arbeidsflate

De mobile enhetene til mer enn 4000 politikere, ansatte og skoleelever i Øvre Eiker kommune tilpasses automatisk til hver enkelt bruker. Med Unified Mobility Workspace administreres alle endepunktene i ett og samme verktøy.

Praktisk fjernundervisning med Chromebook

I Sibbo har alle grunnskoleelever en Chromebook i ryggsekken. Datamaskinen tilbyr fleksible undervisningsmetoder og lagrer filene også ved fjernundervisning.

Miljøet i førersetet

13 000 ansatte i Trondheim kommune kan skrive ut dokumenter hvor de ønsker, uten at papirer blir liggende og slenge. Kommunen sparer både miljøet og kostnader på sin effektive printeravtale.