Fokus på virksomheten

Vi lette etter en dyktig IT-partner som er mottakelig, forstår våre behov og kan handle raskt på disse.

GDL er et transport- og logistikkfirma i rask vekst. Når GDL sitt morselskap besluttet å desentralisere IT til datterselskapene i Sverige og Danmark ble IT-sjefen Carl Terneus rekruttert. Han fant sin IT-partner i Saldab, en del av Dustin Group.

– Vi trengte å gi IT en helt annen oppmerksomhet. Dels handlet det om å se over vår arbeidsmåte og våre prosesser, dels om å effektivisere og flytte fokus til bedriften, sier Carl Terneus.

I dag er de fleste leverandører og systemer erstattet, og server- og applikasjonsdriften ligger nå i Saldabs egne datahall. Dessuten leverer Saldab klienthåndtering, produktforsyning og 1st Line Support til GDLs brukere.

– Vår IT er inndelt i områdene Tech og Virksomhet. Også her bruker vi Saldabs arkitekter, prosjektledere og teknikere for å finne de beste løsningene.

Carl Terneus Saldab

Carl Terneus.

Entreprenørskap i alle ledd

For Carl Terneus og hans kolleger finnes det en annen positiv effekt av outsourcingen som han gjerne poengterer. Det er forutsigbarheten.

– Når vi vet hva vi trenger, vet vi også når vi vil ha det og hva det kommer til å koste. Og vi vet også at veien dit er kort. Denne forutsigbarheten betyr veldig mye for den virksomheten vi driver.

Når GDL så seg om etter en leverandør av de tjenestene Saldab leverer hadde de et tydelig bilde over hva de ønsket. Fremfor alt forstod de fra tidligere virksomhet at bedriftskulturen spiller en større rolle enn det man kanskje tror. GDL så derfor etter en leverandør som passet inn i det landskapet som selskapet driver i.

– Nøkkelordet er entreprenørskap. Det er det det alltid har handlet om for oss. Vi lette etter en dyktig IT-partner som er mottakelig, forstår våre behov og kan handle raskt på disse. Saldab leverer til fingerspissene på dette. Det er en leverandør som virkelig forstår og jobber etter begrepet time to market, sier Carl Terneus.

Målet er en toppmoderne plattform

Carl Terneus har som mål å realisere en toppmoderne IT-plattform for GDL. Han beskriver målet gjennom tre kriterier: skalerbarhet, effektive forretningsprosesser og forutsetninger for et godt entreprenørskap hos transportledere.

– I tillegg er så klart automatisering noe hele bransjen ser på, legger Carl til.

– Det handler om å få alt fra IT-systemer til lastebiler til å bli selvkjørende. Akkurat nå har vi faktisk et sånt prosjekt sammen med Volvo med bilder som skal gå mellom Borås og Gøteborg.

Slik ble det mulig

UTFORDRING

Finne en IT-leverandør som kunne være like rask på labben som GDL, det vil si som hadde mulighet til å levere stabile og sikre IT-tjenester til en raskt voksende virksomhet.

LØSNING

Overføring av eksisterende serverplattformer til Saldabs datasenter og innføring av tjenesteleveranser som gjelder drift av servere, nettverk, WiFI, applikasjoner, klienthåndtering og servicedesk. Rådgivende roller i dialogen med GDLs applikasjonsleverandører.

EFFEKT

Med Saldabs leveranse har kunden kunnet fokusere på å støtte virksomheten og fokusere helt og fullt på virksomhetsnær IT, noe som er veldig viktig ettersom kunden har en sterk vekst både organisk og via oppkjøp.

Vil du vite mer?

Gå inn på dustin.no/tjenester eller kontakt oss her.

Her kan du lese mer om hvordan vi har laget forskjellige infrastrukturløsninger for andre kunder

28 juni 2018

Denne artikkelen er tagget med

Datakriminalitet koster mer enn naturkatastrofer

Den kraftig økende datakriminaliteten koster individer, organisasjoner og samfunnet enorme summer hvert år. Undersøkelser viser at nordiske bedrifter ofte mangler et grunnleggende forsvar mot disse angrepene.

15 april 2019

Dustin designer IT-infrastruktur for verden

PatientSky er en åpen plattform som gjør livet lettere for omsorgsgivere og deres kunder, takket være en robust infrastruktur som garanterer drift- og datasikkerhet.

13 mars 2019

GUIDE: Skytjenester – slik funker de

Å bruke skytjenester er ikke noe nytt. Men det er i senere år, takket være utviklingen innen maskinvare, programvare og oppkoblinger, at tjenesten har vokst seg sterk og blitt en løsning som både privatpersoner og bedrifter har stor nytte av.

21 februar 2019

Digitaliseringsstrategi: 5 tips for å lykkes

Enten du vil utvikle applikasjoner for å skape økt kundeengasjement eller du vil modernisere IT-infrastrukturen for å oppnå bedre fleksibilitet, er det noen ting du bør huske på for å lykkes med din digitaliseringsstrategi.

8 februar 2019

Så mye koster et datainnbrudd

30 millioner kroner. Så mye koster et gjennomsnittlig datainnbrudd ifølge den nyeste studien fra Ponemon Institute. Risikoen for å bli rammet er større enn noensinne, men med rett beskyttelse kan du minimere den betydelig.

27 januar 2019

Outsourcing av IT-drift: 5 trinn for å lykkes

Når du skal outsource IT-driften finnes det det ikke rom for feil – men mye kan gå galt. Det gjelder å planlegge langsiktig, fokusere på det som er viktig og ikke overse viktige detaljer.

17 januar 2019