Gode nyheter kommer sjelden alene

Kortere, optimaliserte, digitale leksjoner, microlearning, har vist seg å være mer effektive enn vanlig undervisning og at kunnskapen enklere legger seg på minnet. Den omstridte teknologien CCS, Carbon Capture and Storage, kan sørge for at vi når målene i Paris-avtalen om en maksimal global oppvarming på 1,5 grader. Sist, men ikke minst tar Volvo opp kampen mot amerikanske Tesla med ”folke-elbilen” Polestar 2. Produksjonen skal starte i 2020.

Brettbare telefoner

Royole flexpai

2019 bretter vi telefonen på midten! Samsung og Huawei slipper brettbare telefoner i år, og et antall produsenter har mer eller mindre produksjonsklare varianter på vei. Regn dog med en pris som en fullspekket laptop.

8 000 000 000 USD

8 milliarder dollar. Så mye kommer det globale markedet for aktivitets­monitorer, gps-sporing og annen bærbar husdyrteknologi til å være verdt i 2024, ifølge Global Market Insight.

Klimasmart shopping

Credit cards

Doconomy er et svensk startupselskap med støtte av Ålandsbanken som vil minske klimapåvirkningen vår shopping bidrar til.

Gjennom appen DO kan brukerne følge klimapåvirkningen til sine kjøp og få tilbud om klimakompenserende fond. www.doconomy.com

Polestar 2, Tesla-konkurrenten

Volvo tar opp kampen mot amerikanske Tesla med «folke-elbilen» Polestar 2. Akkurat som Tesla Model 3 lander den i mellomprissegmentet (nåja) med sin veiledende pris på omkring 400 000 kroner. Polestar 2 er helt elektrisk og har en rekkevidde på 50 mil. De to elmotorene gir bilen en akselerasjon fra 0-100 på knapt fem sekunder. Produksjonen starter i 2020.

Polestar 2

Lagring av CO2

Den omstridte teknologien CCS, Carbon Capture and Storage, er både hyllet og kritisert, men nå mener mange at CCS er nødvendig hvis verden skal ha en sjanse til å nå Paris-avtalens mål om en maksimal global oppvarming på 1,5 grader. Norge har i tre pilotprosjekter vist at teknologien fungerer, og nå planlegger man å mellomlagre flytende karbondioksid i Bergen for så å pumpe den ned i berggrunnen i Nordsjøen. Om alt går etter planen kommer Norge å kunne ta imot og lagre karbondioksid fra hele Europa.

carbon illustration

Microlearning

Microlearning er små optimaliserte digitale leksjoner som kan stå alene, eller være en del av en større sammenheng med andre aktiviteter. Microlearning kan brukes for ulike mål og innen alle mulige emner. Ettersom microlearning minner om hvordan mennesker tilegner seg kunnskap naturlig på en arbeidsplass, har det vist seg å være mer effektivt enn tradisjonell læring. Små «mikroporsjoner» med læring gjør at kunnskapen lettere fester seg i minnet.

Handel

SAP kjøper Qualtrics for 73 milliarder kroner. Den tyske programvaregiganten SAP kjøpte i slutten av fjoråret selskapet Qualtrics for 8 milliarder dollar, tilsvarende 73 milliarder kroner. Qualtrics har utviklet en skybasert plattform for markedsundersøkelser. Oppkjøpet er SAPs nest største noensinne.

Børsen neste

Svenske Zound Industries, som produserer hodetelefoner og andre lydprodukter først og fremst under varemerkene Urbanears og Mar-shall, har ifølge DI Digital vært i kontakt med bedriftsbanken Carnegie i forkant av en eventuell børsnotering.

Selskapet sikter mot en vurdering på rundt 3 milliarder kroner, omtrent dobbelt så mye som selskapet omsatte for i 2017.

28 august 2019

Dra nytte av AI allerede i dag

Med moderne AI-teknologi kan både store og små bedrifter utnytte sine ressurser smartere, utvide kundetilbudet og få et forsprang på konkurrentene. Og det beste er at teknologien er tilgjengelig allerede i dag.

12 februar 2020

Skap balanse i ditt digitale liv

Digitaliseringen får ofte skylden for det økende stresset i samfunnet. Men er det virkelig teknologien i seg selv som skaper stress? Og hvordan kan man oppnå bedre digital balanse i livet?

13 januar 2020

Fire enkle trinn for å begynne med AI allerede i dag

AI kan virke abstrakt og vanskelig å få tak på – men steget fra buzzword til konkret nytteverdi i din bedrift trenger ikke være langt. Slik starter du ditt første AI-prosjekt.

27 november 2019

Tre vanvittige forskningsprosjekter som utvider perspektivene våre

Vi må atombombe Mars før vi kan flytte dit. Snart kan vi kanskje tvitre ved hjelp av bare tankekraft. Og allerede nå kan forskere bruke trådløse nettverk til å se gjennom vegger. Her er tre vanvittige prosjekter som (kanskje) viser vei mot fremtiden.

14 november 2019

10 fakta om netthandel

Den nordiske netthandelen vokser raskest i verden, sørkoreanerne kjøper sine dagligvarer på nett og mobilen har passert datamaskinen og nettbrettet som favorittplattform når vi shopper på nettet. Netthandelen endres stadig, men noen rekorder står fortsatt ...

14 oktober 2019

Slik skal Dustin benytte seg av sin egen innovasjonskapasitet

Så hvordan sørger man for å ikke miste seg selv i interne prosjekter istedenfor å ha fortsatt høyt kundefokus og innovasjonskapasitet? Vi spurte Jenny Litborn, ansvarlig for Service Product Management hos Dustin, som blant annet leder selskapets strukturerte innovasjonsarbeid.

7 oktober 2019
Bli først med det siste