Gode nyheter kommer sjelden alene

Kortere, optimaliserte, digitale leksjoner, microlearning, har vist seg å være mer effektive enn vanlig undervisning og at kunnskapen enklere legger seg på minnet. Den omstridte teknologien CCS, Carbon Capture and Storage, kan sørge for at vi når målene i Parisavtalen om en maksimal global oppvarming på 1,5 grader. Sist, men ikke minst tar Volvo opp kampen mot amerikanske Tesla med ”folke-elbilen” Polestar 2. Produksjonen skal starte i 2020.

Brettbare telefoner

Royole flexpai

2019 bretter vi telefonen på midten! Samsung og Huawei slipper brettbare telefoner i år, og et antall produsenter har mer eller mindre produksjonsklare varianter på vei. Regn dog med en pris som en fullspekket laptop.

8 000 000 000 USD

8 milliarder dollar. Så mye kommer det globale markedet for aktivitets­monitorer, gps-sporing og annen bærbar husdyrteknologi være verdt i 2024, ifølge Global Market Insight.

Klimasmart shopping

Credit cards

Doconomy er et svenskt startupselskap med støtte av Ålandsbanken som vil minske klimapåvirkningen vår shopping bidrar til.

Gjennom appen DO kan brukerne følge klimapåvirkningen til sine kjøp og få tilbud om klimakompenserende fond. www.doconomy.com

Polestar 2, Tesla-konkurrenten

Volvo tar opp kampen mot amerikanske Tesla med «folk-elbilen» Polestar 2. Akkurat som Tesla Model 3 lander den i mellomprissegmentet (nåja) med sin veiledende pris på omkring 400 000 kroner. Polestar 2 er helt elektrisk og har en rekkevidde på 50 mil. De to elmotorene gir bilen en akselerasjon fra 0-100 på knapt fem sekunder. Produksjonen starter i 2020.

Polestar 2

Lagring av CO2

Den omstridte teknologien CCS, Carbon Capture and Storage, er både hyllet og kritisert, men nå mener mange at CCS er nødvendig hvis verden skal ha en sjanse til å nå Paris-avtalens mål om en maksimal global oppvarming på 1,5 grader. Norge har i tre pilotprosjekter vist at teknologien fungerer, og nå planlegger man å mellomlagre flytende karbondioksid i Bergen for så å pumpe den ned i berggrunnen i Nordsjøen. Om alt går etter planen kommer Norge å kunne ta imot og lagre karbondioksid fra hele Europa.

carbon illustration

Microlearning

Microlearning er små optimaliserte digitale leksjoner som kan stå alene, eller være en del av en større sammenheng med andre aktiviteter. Microlearning kan brukes for ulike mål og innen alle mulige emner. Ettersom microlearning minner om hvordan mennesker tilegner seg kunnskap naturlig på en arbeidsplass, har det vist seg å være mer effektivt enn tradisjonell læring. Små «mikroporsjoner» med læring gjør at kunnskapen lettere fester seg i minnet.

Handel

SAP kjøper Qualtrics for 73 milliarder kroner. Den tyske programvaregiganten SAP kjøpte i slutten av fjoråret selskapet Qualtrics for 8 milliarder dollar, tilsvarende 73 milliarder kroner. Qualtrics har utviklet en skybasert plattform for markedsundersøkelser. Oppkjøpet er SAPs nest største noensinne.

Børsen neste

Svenske Zound Industries, som produserer hodetelefoner og andre lydprodukter først og fremst under varemerkene Urbanears og Mar-shall, har ifølge DI Digital vært i kontakt med bedriftsbanken Carnegie i forkant av en eventuell børsnotering.

Selskapet sikter på en vurdering på rundt 3 milliarder kroner, omtrent dobbelt så mye som selskapet omsatte for i 2017.

28 august 2019

91 prosent får gjort mer med fjernjobbing

Forskerne er enige: vi er mer produktive når vi ikke må sitte på kontoret og jobbe hele tiden. Det finnes forklaringer på dette.

11 september 2019

Dårlig tid, men mange skjermer? Prøv mikrolæring

65 prosent av barna som går på barneskolen i dag kommer som voksen til å få yrker som ikke engang eksisterer i dag. I et arbeidsmarked i rask endring er det evnen til å hele tiden lære nye ting som gir fremgang. Vi viser hvordan mikrolæring kan hjelpe deg og dine nye kollegaer på veien.

27 august 2019

Harvardforsker: Dette gjør at vi lykkes på jobben

Som leder påvirker du hvordan mennesker har det på jobben og dermed hvordan de presterer. Men hvordan får du dem til å trives – og dermed prestere – så godt som mulig? Forskere ved Harvard har påvist at det ikke er motivasjon som skaper fremgang – men fremgang som skaper motivasjon.

26 august 2019

Mer bærekraftig IT med ny merking

Forskere ved Chalmers har utviklet et sporingssystem for elektriske og elektroniske produkter der det via en infotagg er mulig å spore hvor komponentene kommer fra og hvilke materialer de inneholder.

22 august 2019

Årets tyngste trender – fra roboter til stemmesøking

For tolvte gang presenterer analyseselskapet The Future Today Institute en grundig rapport med de fremste trendene innen teknologi og vitenskap. 2019 Tech Trends Report inneholder 315 ulike trender – 30 prosent flere enn fjoråret. Her er noen av de viktigste.

24 juli 2019

Fremtiden krever en forretningskultur der kreativiteten strømmer

I en fremtid der ingen vet hva som gjelder for morgendagen, må bedriftene bli mer innovative. Det gjelder å skape en bedriftskultur der tillit vurderes høyt, kreativitet oppmuntres og der medarbeidere på alle nivå, føler seg delaktige.

2 juli 2019