Hvordan arbeider Dustin med bærekraftig IT?

Dustins visjon er å sette standarden for effektiv og bærekraftig IT. Siden vi som IT-partner er posisjonert mellom leverandører og kunder, har vi en unik mulighet til å påvirke begge veier. I tillegg til at vi hele tiden fører en dialog med leverandørene våre om hvilke produkter og tjenester vi ønsker å selge, sørger vi hele tiden for å veilede kundene våre mot mer bærekraftige valg.

5 fokusområder

Vi har definert fem fokusområder for vårt bærekraftige arbeid. Fokusområdene er valgt i samråd med våre kunder, ansatte og andre interessenter.

1. Ansvarsfull produksjon

Vårt første fokusområde er ansvarsfull produksjon. Det handler om hvordan vi arbeider med leverandørene våre for å forsikre oss om at de ansatte han anstendige arbeidsvilkår. Målet vårt er å ha gjennomført 80 fabrikkinspeksjoner innen 2020.

2. Redusert klimapåvirkning

Vårt andre fokusområde er redusert klimapåvirkning. Målet er å redusere klimapåvirkningen vår med 40 %. I dag er det først og fremst transport, fabrikker og datahaller som står for størstedelen av klimapåvirkningen vår.

3. Ansvarsfull bruk av ressurser

Vårt tredje fokusområde er ansvarsfull bruk av ressurser. Det handler om sirkulær økonomi og å sørge for at produkter som ikke lengre er i bruk, resirkuleres. Målet vårt er å ta tilbake 140 000 produkter innen 2020.

4. Forretningsetikk og anti-korrupsjon

Vårt fjerde fokusområde er forretningsetikk og anti-korrupsjon. Å sørge for at vi som bedrift, agerer etisk korrekt. Hvert år gjennomfører vi utdannelser og gjør risikovurderinger for å at vi skal nå de målene vi har satt oss.

5. Mangfold og likestilling

Vårt femte fokusområde er mangfold og likestilling. Det handler om å skape en mer inkluderende arbeidsplass der alle føler seg velkommen. På dette området ønsker vi å oppnå en jevnere kjønnsbalanse, i dag er 36% av sjefene våre kvinner, men vi arbeider med å øke andelen kvinnelige sjefer.

Intervju med Stephanie Forsblom – Acting VP Corporate Responsibility, Communication & Brand

Lengde: 3:07

Les mer om hvordan du gjør et bærekraftig valg

3 ting å tenke på ved neste IT-anskaffelse

Når du anskaffer IT er det mange ting å vurdere. Her får du noen tips:

1. Først og fremst er det viktig å tenke sirkulært. Let etter en IT-partner som kan tilby både gjenbruk og resirkulering. Gamle produkter fortjener bedre enn å bare ligge slengt i et hjørne et sted.

2. Flytt fokuset slik at det ikke bare ligger på miljøkrav som strømforbruk. Sosiale kriterier som for eksempel anstendige arbeidsvilkår er minst like viktige når det gjelder bærekraftig IT.

3. Tør å ta neste steg. Uansett hvor langt du har kommet på veien mot bærekraft, finnes vi her for å hjelpe og støtte deg. Vi kan sørge for at IT-strategien din blir enda mer bærekraftig.

29 august 2019

Nettverk uten hodepine

I vår tid med skytjenester er et pålitelig nettverk viktigere enn noen gang. Mange selskaper ønsker å raskt kunne skalere opp plattformen ved behov, og fortsatt holde kostnadene under kontroll. Løsningen? Å kjøpe sitt nettverk som tjeneste.

11 februar 2020

Spenstig nettverksløsning på treningssentret

Actic ville ha en stabil og fleksibel løsning for internett og Wi-Fi i sine 182 svømme- og treningsanlegg – og en løsning som kunne bidra til forretningsnytte. Alt skulle kunne styres av bare fem årsverk.

11 februar 2020

Guide: Slik blir din bedrift mobil

Dagens teknologiske muligheter gjør det enklere enn noen gang å skape det digitale mobile kontoret og tilby medarbeiderne friheten til å jobbe hvor og når de vil. Veien dit ser forskjellig ut for ulike bedrifter. I denne guiden tar vi deg gjennom delene som må komme på plass; fra teknologi til organisasjon.

4 februar 2020

Betal kun for kapasiteten du bruker

Ved å kjøpe nettverk som en tjeneste, NaaS, får du et stabilt og sikkert nettverk til en fast kostnad. Slik fungerer det.

13 desember 2019

Trendrapport: Cloud

I den digitale verden er mer eller mindre alt tilkoblet skyen. Spørsmålet er ikke lengre om bedrifter skal overføre hele eller deler av sin IT til skyen, men i hvilken grad. Ta en titt på trendrapporten vår Cloud og lær deg mer.

26 november 2019

Ikke invester i eget nettverk

Nettverket er bedriftens nerve. Hvis det ikke fungerer, går det ofte ikke an å utføre jobben i det hele tatt. Derfor velger flere å kjøpe nettverk som en tjeneste.

18 november 2019
Bli først med det siste