Microsoft Teams - Et nytt verktøy for et mer effektivt samarbeid

I de senere årene har mange nye verktøy blitt introdusert for å lette samarbeid og fildeling på avstand. Våren 2017 ble Microsoft Teams lansert, og det har siden hatt en rask utvikling. En stor fordel med Teams i forhold til konkurrentene er at den er integrert med Office 365. Men det finnes flere egenskaper ved Teams som er verdt å trekke frem. Her viser vi noen eksempler.

Integrasjon med Office 365

Integrasjon med Office 365 betyr ikke bare at du kan arbeide med Word, Excel og OneNote i Teams. Du kan også koble til Planner og Power BI. For prosjektarbeid er koblingen til Planner en stor fordel. Med Power BI har du mulighet for å lage rapporter og analysere arbeidet dere gjør.

Integrasjon med eksterne apper

I tillegg til verktøyene som er tilgjengelige i Office 365, kan du også integrere Teams med eksterne apper. Hvis du for eksempel jobber i et forretningssystem, for eksempel Dynamics 365, kan du publisere rapporter direkte derfra i Teams.

Det er også mulighet for å koble til en rekke apper fra tredjepartsleverandører. Noen eksempler er GitHub, Adobe Creative Cloud, Dropbox og Trello. Du trenger ikke nødvendigvis å forlate de verktøyene du arbeider med i dag, men kan fortsette å arbeide med dem i Teams.

Funksjoner i Skype for Business er tilgjengelige i Teams

Mange av funksjonene som er tilgjengelige i Skype for Business er integrert i Teams, og de siste delene er planlagt å bli integrert i siste kvartal av 2018. I fremtiden vil Teams erstatte Skype for Business.

Å ha en samtalefunksjon i Teams medfører store fordeler. Du og de andre medlemmene i gruppen kan ringe til hverandre og holde møter på samme sted der dere også har felles dokumenter og prosjekter.

Økt sikkerhet

Sikker datahåndtering er kanskje noe mange først og fremst tenker er IT-avdelingens ansvar. Men ofte kan ansatte ofte utgjøre en stor sikkerhetsrisiko når de for eksempel lagrer bedriftsinformasjon i eksterne skyer, i Boks eller Dropbox, eller bruker eksterne verktøy som Slack for prosjektarbeid.

Microsoft Teams omfattes av samme sikkerhet som Office 365. Du har derfor et effektivt verktøy for prosjektarbeid med kolleger eller ansatte utenfor firmaet uten å risikere at informasjon kommer i uautoriserte hender.

I krystallkulen – AI og botter

Med kunstig intelligens, AI og botter vil vi i fremtiden få verktøy som automatisk gjør ting for oss eller som vet hva vi trenger. Teams har allerede en egen bott. Hvis du spør "hvordan gjør jeg dette i Teams?", så svarer den. Du kan også koble til botter fra tredjepartsleverandører, som f.eks. kan du bestille eller sjekke kalenderen din hvis du ber den om det. Hvis du er innovativ og IT-kunnskapsrik, kan du utvikle selskapsspesifikke botter og koble til i Teams, for f.eks. for kundeservice.

Nøyaktig hva som vil skje i fremtiden er usikkert, men AI er allerede i dag tett integrert med Teams og vil effektivisere samarbeid enda mer.

Utforsk flere muligheter med Teams

Finn ut mer om hvordan Teams gjør samarbeid både enklere og mer effektivt. Dustin gjennomfører en workshop med teamet ditt.

Les mer:
Motiver dine medarbeidere for å komme i gang med Microsoft Teams
Mer effektivt samarbeid med Microsoft Teams
Enklere lagring og behandling av informasjon med Microsoft Teams
Bedre sikkerhet med Microsoft Teams som samarbeidsverktøy
Samarbeid enklere med Teams

26 oktober 2018

Har du virkelig backup i skyen?

Det er en vanlig forestilling at man tror vanlig backup og gjenoppretting automatisk er inkludert i skyen og at skytjenesteleverandører har kontroll over det. Men sånn er det ikke.

Derfor bør du teste en hyperkonvergert infrastruktur

Med en hyperkonvergert infrastruktur reduseres behovet for spesialkompetanse i IT-avdelingen. Det gjør at tid og ressurser kan brukes til kjernevirksomheten – i stedet for å slukke branner.

5 fordeler med en hyperkonvergert infrastruktur

Med en hyperkonvergert infrastruktur reduseres behovet for spesialkompetanse i IT-avdelingen. Det gjør at tid og ressurser kan brukes til kjernevirksomheten – i stedet for å slukke branner.

Slik får du et sikrere IT-miljø med virtualisering

Virtualisering har lenge vært en selvfølge for servere, men nå virtualiseres mer og mer; fra nettverk og lagring til brannmurer og applikasjoner. Fordelene er økt funksjonalitet, sikkerhet og enklere håndtering.

3 grunner til å jobbe med virtualisering

Virtualisering av servere er hverdagslig for de fleste bedrifter, men i dag kan mer og mer virtualiseres. Teknologien kan gi økt funksjonalitet, bedre sikkerhet og enklere håndtering.

Reduser kostnadene med rett lisenshåndtering

At abonnementstjenester i skyen er blitt vanligere gir mange fordeler, men dessverre løser det ikke alle utfordringene ved lisensiering for store bedrifter.