Modern Workplace sparer svensk LO-forbund for masse tid

Handelsanställdas förbund ville ha et mer brukervennlig IT-miljø – mobilt, sikkert og uten komplikasjoner. Løsningen ble tjenesten Modern Workplace fra Dustin, som straks ga tydelige fordeler for både brukere og IT-avdeling.

Med nesten 155 000 medlemmer er svenske Handelsanställdas förbund det tredje største fagforbundet i LO. Som navnet antyder, jobber de fleste innen handelen, enten i butikker, på lager eller med e-handel.

I forbundet jobber rundt 500 personer i ulike administrative stillinger, og tilbringer mye av tiden ute hos medlemmene. Det betyr at deres digitale arbeidsverktøy må være tilpasset mobil bruk, slik at man alltid kan jobbe både enkelt og sikkert. Som fagorganisasjon har forbundet også ekstra høye krav til IT-sikkerheten, på nivå med helsevesenet. En annen utfordring er at brukerne jobber på ulike måter og har veldig ulike forkunnskaper.

– Når utviklingen går raskt blir det uunngåelig at den digitale modenheten vil variere, både i samfunnet generelt og i en organisasjon som vår. Derfor må vi ha fleksible og brukervennlige løsninger som tillater ulike måter å jobbe på, sier Anneli Alanko, IT-sjef i Handelsanställdas förbund.

Å kombinere mobilitet med sikkerhet og brukervennlighet har vært en utfordring. Dessuten har forbundet et sterkt fokus på bærekraft i hele sin virksomhet, noe som for IT blant annet betyr at det må finnes etablerte og tydelige løsninger for hva som skjer med foreldet utstyr. Forbundet må også ha en høy kostnadseffektivitet.

– Det er jo medlemmenes penger det handler om, sier Anneli Alanko.

Skybasert klienthåndtering

For et par år siden merket forbundet at de ikke lyktes med å håndtere alle disse utfordringene. Blant annet var det mange brukere som var misfornøyd med sine digitale arbeidsverktøy, som de opplevde som ustabile, forteller Anneli Alanko.

Høsten 2017 begynte hun derfor å prate med Dustin om mulige løsninger.

– Vi så på ulike leverandører, men jeg hadde samarbeidet med Dustin tidligere, og visste at de alltid hadde raske leveranser. Dessuten opplever jeg at de ligger langt fremme i utviklingen av sitt tjenestetilbud og har et godt samarbeid med Microsoft.

Et alternativ som ble presentert, var den nye tjenesten Modern Workplace, en skybasert løsning for moderne og sikker klienthåndtering med de nyeste verktøyene og oppdateringene.

– Jeg forsto at det ikke var noen som benyttet seg av dette tilbudet ennå, men det hørtes veldig lovende ut, så vi valgte å bli en av de første som gikk inn, og fungerte som en type testpiloter.

I 2018 jobbet Handelsanställdas förbund tett med Dustin og utviklerne i Microsoft, for å finpusse funksjoner og applikasjoner slik at alt skulle fungere optimalt.

– Det har vært en del utfordringer, men det har også vært lærerikt, og etter hvert har ting falt på plass. Hvis du, som vi, velger å bruke Modern Workplace med Microsoft Surface og Windows 10, får du et helt fantastisk produkt.

Kan arbeide trygt og enkelt

Så, hva er det Anneli Alanko liker så godt med tjenesten Modern Workplace?

– Kort sagt kan man si at det lever opp til navnet: Det er virkelig en moderne digital arbeidsplass, med gode skyløsninger og oppdaterte datamaskiner og applikasjoner til enhver tid, sier hun. Jeg setter også pris på at oppdateringene skjer agilt, med regelmessige mindre endringer. Det passer brukeren. Før ble det ofte «big bang»-oppdateringer som førte til en hel del problemer i starten, sier hun.

Hun løfter fram at de ulike applikasjonene er slike som brukerne kjenner igjen, slik at de kan jobbe trygt og enkelt.

– Samtidig kan jeg også kjenne meg trygg på at det er sikkerhet på aller høyeste nivå, med blant annet tofaktorsautentisering og kryptering av dokumenter og mail, noe som vi holder på å innføre.

Gjennom Always on VPN får brukerne en «virtuell tunnel» inn til det komplette «kontoret», slik at de for eksempel kan jobbe via en offentlig WiFi-oppkobling uten å gå på akkord med sikkerheten.

– De tidligere løsningen for å kunne gjøre noe liknende har vært mer kompliserte, så dette blir veldig satt pris på.

Frigjør tid for proaktivt arbeid

Alt i alt har det blitt enkelt og bekymringsfritt for brukerne, med alt fra installasjoner til digitale samarbeidsløsninger, mener Anneli Alanko.

– Det betyr igjen at de kan jobbe mer effektivt, og at det frigjør tid som de i stedet kan bruke på medlemmene sine.

Også for henne selv og de andre IT-medarbeiderne har en Modern Workplace-løsning betydd mer tid til overs.

– Dels fordi det administreres hos Dustin, men også fordi installasjoner og oppdateringer skjer automatisk i Microsoft Intune. Dessuten har vi fått betydelig mer fornøyde brukere, og unngår veldig mange av de tidligere supporttimene. Dette innebærer at vi kan bruke tiden på å utvikle nye løsninger og jobbe proaktivt for å finne enda bedre måter å støtte virksomheten.

Slik ble det mulig

UTFORDRING

Handelsanställdas förbund trengte nye digitale arbeidsverktøy som skulle gjøre det mulig for brukerne å jobbe sikkert hvor som helst, uten komplikasjoner. De trengte å være sikre, mobile og fremfor alt brukervennlige.

LØSNING

Handelsanställdas förbund valgte Dustins tjeneste Modern Workplace som kombinerer Microsofts skyløsninger og samarbeidsverktøy med relevant maskinvare, administrasjon og support.

EFFEKT

Brukerne jobber mer effektivt og får mer tid til overs for forbundets medlemmer. IT-avdelingene trenger ikke lenger bruke tid på installasjoner, oppdateringer og support, og kan fokusere på å utvikle nye løsninger som støtter virksomheten.

Dette er virkelig en moderne digital arbeidsplass, med gode skyløsninger og oppdaterte datamaskiner og applikasjoner til enhver tid.

– Anneli Alanko, IT-sjef i Handelsanställdas forbund.

Vil du vite mer?

Våre spesialister forteller deg gjerne mer. Kontakt oss, så kan vi hjelpe deg med å finne riktig løsning for din bedrift.

7 mai 2019

Tjenestene som gjør digitaliseringen av skolen enklere

Siden 2015 har tilgangen til datamaskiner i skolen økt markant, men samtidig opplever fire av ti lærere at tekniske problemer begrenser jobben deres. Det viser en ny rapport fra Skolverket om digitalisering i skolen.

19 august 2019

Ekspertens tips: 7 punkter for bedre presentasjoner

Løft din kommunikasjon til neste nivå – og bli enda bedre til å formidle dine idéer. Jesper Ahlström, fagansvarlig for presentasjonsteknologi og kommunikasjon i utdanningsbedriften Framfot gir oss sine beste tips for bedre presentasjoner.

31 juli 2019

Guide: Slik velger du riktig workstation

En workstation er mye mer enn en PC. Den har vesentlig kraftigere ytelse, bedre pålitelighet og er konstruert for de applikasjonene som skal brukes.

17 juli 2019

Fordelene med tjenestefiseringen

For deg som entreprenør betyr tjenestefiseringen at du kan fristille ressurser som du isteden kan bruke på kjernevirksomheten. Samtidig får du betydelig bedre kontroll over kostnader og en helt annen fleksibilitet.

9 juli 2019

Hvordan skaper du en brukervennlig arbeidsplass som samtidig er sikker?

Virksomheter digitaliseres og stadig flere arbeider mobilt, noe som igjen øker etterspørselen etter sikre og brukervennlige arbeidsplasser. Med Modern Workplace fra Dustin får virksomheten din en komplett arbeidsplasstjeneste med alle nødvendige verktøy.

1 juli 2019

Guide: På jakt etter den perfekte skjermen?

Voxicon har høyst sannsynlig den skjermen du er på jakt etter. Uansett hvilken skjerm du velger, får du mye kvalitet for pengene.

31 mai 2019