Modern Workspace sparer svensk LO-forbund for masse tid

Handelsanställdas förbund ville ha et mer brukervennlig IT-miljø – mobilt, sikkert og uten komplikasjoner. Løsningen ble tjenesten Modern Workspace fra Dustin, som straks ga tydelige fordeler for både brukere og IT-avdeling.

Med nesten 155 000 medlemmer er svenske Handelsanställdas förbund det tredje største fagforbundet i LO. Som navnet antyder, jobber de fleste innen handelen, enten i butikker, på lager eller med e-handel.

I forbundet jobber rundt 500 personer i ulike administrative stillinger, og tilbringer mye av tiden sin ute hos medlemmene. Det betyr at deres digitale arbeidsverktøy må være tilpasset mobil bruk, slik at man alltid kan jobbe både enkelt og sikkert. Som fagorganisasjon har forbundet også ekstra høye krav til IT-sikkerheten, på nivå med helsevesenet. En annen utfordring er at brukerne jobber på ulike måter og har veldig ulike forkunnskaper.

– Når utviklingen går raskt blir det uunngåelig at den digitale modenheten vil variere, både i samfunnet generelt og i en organisasjon som vår. Derfor må vi ha fleksible og brukervennlige løsninger som tillater ulike måter å jobbe på, sier Anneli Alanko, IT-sjef i Hadelsanställdas forbund.

Å kombinere mobilitet med sikkerhet og brukervennlighet har vært en utfordring. Dessuten har forbundet et sterkt fokus på bærekraft i hele sin virksomhet, noe som for IT blant annet innebærer at det må finnes etablerte og tydelige løsninger for hva som skjer med foreldet utstyr. Forbundet må også ha en høy kostnadseffektivitet.

– Det er jo medlemmenes penger det handler om, sier Anneli Alanko.

Skybasert klienthåndtering

For et par år siden merket forbundet at de ikke lyktes med å håndtere alle disse utfordringene. Blant annet var det mange brukere som var misfornøyd med sine digitale arbeidsredskaper, som de opplevde som ustabile, forteller Anneli Alanko.

Høsten 2017 begynte hun derfor å prate med Dustin om mulige løsninger.

– Vi så på ulike leverandører, men jeg hadde samarbeidet med Dustin tidligere, og visste at de alltid hadde raske leveranser. Dessuten opplever jeg at de ligger langt fremme i utviklingen av sitt tjenestetilbud og har et godt samarbeid med Microsoft.

Et alternativ som ble presentert var den nye tjenesten Modern Workplace, en skybasert løsning for moderne og sikker klienthåndtering med de nyeste verktøyene og oppdateringene.

– Jeg forsto at det ikke var noen som benyttet seg av dette tilbudet ennå, men det hørtes veldig lovende ut, så vi valgte å bli en av de første som gikk inn, og fungerte som en type testpiloter.

I 2018 jobbet Handelsanställdas förbund tett med Dustin og utviklerne i Microsoft, for å finpusse funksjoner og applikasjoner slik at alt skulle fungere optimalt.

– Det har vært en del utfordringer, men det har også vært lærerikt, og etter hvert har ting falt på plass. Om du, som vi, velger å bruke Modern Workspace med Microsoft Surface og Windows 10, får du et helt fantastisk produkt.

Kan arbeide trygt og enkelt

Så, hva er det Anneli Alanko liker så godt med tjenesten Modern Workspace?

– Kort sagt kan man si at det lever opp til navnet: det er virkelig en moderne digital arbeidsplass, med gode skyløsninger og oppdaterte datamaskiner og applikasjoner til enhver tid, sier hun. Jeg setter også pris på at oppdateringene skjer agilt, med regelmessige mindre endringer. Det passer brukeren. Før ble det ofte «big bang»-oppdateringer som førte til en hel del problemer i starten, sier hun.

Hun løfter fram at de ulike applikasjonene er sånne som brukerne kjenner igjen, sånn at de kan jobbe trygt og enkelt.

– Samtidig kan jeg også kjenne meg trygg på at det er sikkerhet på aller høyeste nivå, med blant annet tofaktorsautentisering og kryptering av dokumenter og mail, noe som vi holder på å innføre nå.

Gjennom Always on VPN får brukerne en «virtuell tunnel» inn til det komplette «kontoret», sånn at de for eksempel kan jobbe via en offentlig wifi-oppkobling uten å gå på akkord med sikkerheten.

– De tidligere løsningen for å kunne gjøre noe liknende har vært mer kompliserte, så dette er veldig prissatt.

Frigjør tid for proaktivt arbeid

Alt i alt har det blitt enkelt og bekymringsfritt for brukerne, med alt fra installasjoner til digitale samarbeidsløsninger, mener Anneli Alanko.

– Det betyr igjen at de kan jobbe mer effektivt, og at det frigjør tid som de i stedet kan bruke på medlemmene sine.

Også for henne selv og de andre IT-medarbeiderne har en Modern Workplace-løsning betydd mer tid til overs.

– Dels fordi det administreres hos Dustin, men også fordi installasjoner og oppdateringer skjer automatisk i Microsoft Intune. Dessuten har vi fått betydelig mer fornøyde brukere, og unngår veldig mange av de tidligere supporttimene. Dette innebærer at vi kan legge vår tid på å utvikle nye løsninger og jobbe proaktivt for å finne enda bedre måter å støtte virksomheten.

Slik ble det mulig

UTFORDRING

Handelsanställdas förbund trengte nye digitale arbeidsverktøy som skulle gjøre det mulig for brukerne å jobbe sikkert hvor som helst, uten komplikasjoner. De trengte å være sikker, mobil og fremfor alt brukervennlige.

LØSNING

Handelsanställdas förbund valgte Dustins tjeneste Modern Workplace som kombinerer Microsofts skyløsninger og samarbeidsverktøy med relevant maskinvare, administrasjon og support.

EFFEKT

Brukerne jobber mer effektivt og får mer tid til overs for forbundets medlemmer. IT-avdelingene trenger ikke lengre bruke tid på installasjoner, oppdateringer og support, og kan fokusere på å utvikle nye løsninger som støtter virksomheten.

Dette er virkelig en moderne digital arbeidsplass, med gode skyløsninger og oppdaterte datamaskiner og applikasjoner til enhver tid.

– Anneli Alanko, IT-sjef i Hadelsanställdas forbund.

Vil du vite mer?

Våre spesialister forteller deg gjerne mer. Kontakt oss, så kan vi hjelpe deg med å finne riktig løsning for din bedrift.

7 mai 2019

Bedre konferanserom med riktig teknologi

Utstyr konferanserommet med den nyeste teknologien for å forenkle møter og presentasjoner. Med riktig utstyr unngår dere teknisk krøll og kan være kreative i stedet. Vi har valgt ut fem innovasjoner som tar konferanserommet til neste nivå.

21 mai 2019

5 produkter for pendleren

Med riktig utstyr bli pendlingen ikke bare mer praktisk, men også fornøyelig. Vi har valgt ut en rekke smarte ting som gjør at du kommer til å se fram til reisetiden.

13 mai 2019

Forenkle dine videokonferanser med smarte, innebyggede videoløsninger

Hvis du er på jakt etter en konferanseløsning ved skrivebordet ditt, kan du slutte å lete nå. Løsningen er ikke langt unna. Faktum er at den allerede er her.

24 april 2019

Fra ti minutter til ti sekunder

Statistikk viser at majoriteten av alle videomøter som holdes blir forsinket på grunn av teknologiske problemer. Den gjennomsnittlige forsinkelsen er på 10 minutter og 40 sekunder. Den tiden syns Lenovo at du skal bruke til noe bedre.

24 april 2019

Skjermer for samarbeid

I snart 35 år har BenQ vært aktive innenfor produktkategorien displayprodukter – prosjektorer og skjermer. Produktutvalget er stort. Du kan finne alt fra hjemmekinoprojektorer til personlige prosjektorer og installasjonsmodeller av ulike slag.

24 april 2019

Bring Your Own Meeting

Videomøter blir en stadig mer selvfølgelig del av hverdagen. Fordelene er åpenbare. Du sparer tid, penger og kan holde mer effektive møter. Uansett hvor du befinner deg, kan du ha møter og holde kontakten på en enkel måte.

23 april 2019