Nettverk uten hodepine

I vår tid med skytjenester er et pålitelig nettverk viktigere enn noen gang. Mange selskaper ønsker å raskt kunne skalere opp plattformen ved behov, og fortsatt holde kostnadene under kontroll. Løsningen? Å kjøpe sitt nettverk som tjeneste.

Velfungerende, sikre og pålitelige nettverk og internettoppkoblinger er nødvendige forutsetninger for at en bedrift skal kunne drive sin virksomhet i dag. Når flere og flere verktøy og ressurser ligger i skyen har det blitt enda viktigere. Fungerer ikke nettverksløsningen, får man ofte ikke utført noe som helst av jobben.

– Utilgjengelige skytjenester stopper opp hele virksomheten. Det stiller høye krav til nettverkets utstyr og driftssikkerhet. Miljøet må bygges opp på en måte som garanterer stabilitet, samtidig som det er viktig med fleksibilitet når behov og antall oppkoblede enheter varierer, forklarer Torgrim Sunde, tjenesteproduktsjef for nettverk og sikkerhet hos Dustin.

Å håndtere drift, overvåkning og vedlikehold av nettverksmiljøet blir lett en tyngende oppgave for IT-ansvarlige, som heller skulle vært brukt på mer virksomhetsnære områder.

I stedet for å på tradisjonelt vis kjøpe inn, sette opp og drifte sitt nettverksutstyr på egen hånd finnes det et smart alternativ – å kjøpe nettverksfunksjonen som en heldekkende tjeneste, Network as a Service (NaaS). Da kan man stille høye krav uten å selv måtte legge ned dyrebar tid. Leverandøren tar det overordnede ansvaret og garanterer at nettverket funger stabilt og sikkert.

– Nettverket leveres som en funksjon til en fast månedlig kostnad per maskinvareenhet i nettverksmiljøet. Hvis forholdene for virksomheten endres, er det enkelt å tilpasse løsningens reelle behov, forklarer Torgrim Sunde.

Takket være kostnadseffektiviteten og fleksibiliteten hos denne typen av tjenester spås markedet for NaaS å vokse raskt de kommende årene. I en rapport fra analyseselskapet Global Market Insights er det spådd at markedsandelen innen 2025 vil vokse til 30 prosent av den totale nettverksleveransen.

Nettverk as a Service er en av Dustins ledende tjenester. Den gir kunden en behovstilpasset, heldekkende løsning basert på markedsledende nettverksutstyr fra de største produsentene. Tjenesten dekker både trådløst og kablet nettverk, og Dustin forplikter seg til å levere nettverksfunksjonen etter avtalte krav. Konfigurasjon, proaktiv fjernovervåkning, vedlikehold, oppdatering, support og feilretting er inkludert. Sikkerheten holder høyeste standard.

– Vi lar en teknisk ressursperson gjøre en utredning på stedet med sikte på å identifisere riktig maskinvare for en optimal løsning. Dette blir da grunnlaget for tilbudet vårt, og spesifiserer nødvendig utstyr og konfigurasjon. Prisen justeres i henhold til lengden på kontrakten og inkluderer vårt overordnede ansvar for drift, overvåkning, vedlikehold, support og så videre. Det hele blir veldig bekymringsfritt for kunden, sier Torgrim Sunde.

Ved å sette prisen per enhet kan løsningen enkelt og raskt skaleres opp og ned hvis behovene endres. Når det etter hvert er på tide å modernisere løsningen, er det mulig å etablere en ny avtale basert på ny maskinvare. Dette gjør det enkelt for selskapet å dra nytte av den raske teknologiske utviklingen.

Les også: Ikke invester i eget nettverk

Fordeler med Network as a Service

  • Dustin tar det overordnede ansvaret for et pålitelig og robust nettverk.
  • Skalerbarhet opp og ned.
  • Fast månedlig kostnad.
  • Maskinvare og lisenser er inkludert.
  • Drift, oppdatering og proaktiv fjernovervåkning er inkludert.
  • Support og feilsøking er inkludert.

11 februar 2020

Spenstig nettverksløsning på treningssentret

Actic ville ha en stabil og fleksibel løsning for internett og Wi-Fi i sine 182 svømme- og treningsanlegg – og en løsning som kunne bidra til forretningsnytte. Alt skulle kunne styres av bare fem årsverk.

11 februar 2020

Guide: Slik blir din bedrift mobil

Dagens teknologiske muligheter gjør det enklere enn noen gang å skape det digitale mobile kontoret og tilby medarbeiderne friheten til å jobbe hvor og når de vil. Veien dit ser forskjellig ut for ulike bedrifter. I denne guiden tar vi deg gjennom delene som må komme på plass; fra teknologi til organisasjon.

4 februar 2020

Betal kun for kapasiteten du bruker

Ved å kjøpe nettverk som en tjeneste, NaaS, får du et stabilt og sikkert nettverk til en fast kostnad. Slik fungerer det.

13 desember 2019

Trendrapport: Cloud

I den digitale verden er mer eller mindre alt tilkoblet skyen. Spørsmålet er ikke lengre om bedrifter skal overføre hele eller deler av sin IT til skyen, men i hvilken grad. Ta en titt på trendrapporten vår Cloud og lær deg mer.

26 november 2019

Ikke invester i eget nettverk

Nettverket er bedriftens nerve. Hvis det ikke fungerer, går det ofte ikke an å utføre jobben i det hele tatt. Derfor velger flere å kjøpe nettverk som en tjeneste.

18 november 2019

Våre vanligste nettverksfeil

Nettverk er bedriftens nervesystem. Hvis det ikke fungerer, rammes hele virksomheten. Ikke gjør disse vanlige feilene.

1 november 2019