Arbeidsplass

Jobb mer komfortabelt og unngå smerter i det daglige arbeidet med RollerMouse

I dag bruker de fleste av oss en datamaskin i det daglige arbeidet, og det krever ofte kontakt med områder som armer, rygg, skuldre, nakke, hender og håndledd. Og de mange gjentatte bevegelsene som følger med bruken av den tradisjonelle musen, kan på lengre sikt føre til smerter i overkroppen. Men det kan du gjøre noe med.

Den største årsaken til sykefravær på arbeidsplassen kommer fra muskel- og leddsmerter, på grunn av feil arbeidsredskaper ved ensformig skrivebordsarbeid.

– RollerMouse kan være løsningen på lav produktivitet, sykefravær og dyre behandlinger. Jeg kan bare si at en sentral posisjonering for kroppen er bra. Ved bruk av RollerMouse slapper hender, armer, skuldre og nakke av under arbeidet, slik at du kan unngå alt fra spenninger, ensformige anstrengelser og musearm. Formålet med RollerMouse er å redusere feil og overbelastninger. Med dette produktet sitter du automatisk i en ergonomisk stilling og jobber med begge hender foran kroppen, noe som er den mest avslappende posisjonen ettersom du bare bruker og spenner de minste musklene, sier Ole Vest fra Contour Design i Danmark.

Ole Vest understreker også at man er av den oppfatning at det tar tid å venne seg til produktene deres, men at det er bare en vanesak.

– Produktene er utviklet for den enkelte og RollerMouse er et verktøy som bidrar til å opprettholde et godt forhold til kroppen og motvirker slitasje. Det tar tid å komme inn i noe nytt, og det samme gjelder våre produkter. Men etter bare noen få dager med en RollerMouse kan de fleste allerede begynne å merke forskjellen på egen kropp. Har du først kommet i gang med en RollerMouse, ønsker du ikke å vende tilbake til en tradisjonell mus. RollerMouse gjør deg mer produktiv i arbeidet, du får mer varierte bevegelser og en enestående presisjon – og det forhindrer smerte og ubehag.

Contour Designs produkter har vært gjennom en del laboratorieundersøkelser utført av Harvard University i USA, som indikerer at RollerMouse gir en vesentlig bedre posisjonering av håndledd og skuldre når man jobber ved datamaskinen, sammenlignet med en vanlig mus. Resultater fra undersøkelsen viser dessuten at: – 79 prosent mener det er arbeidsgiverens ansvar at medarbeiderne unngår skader og smerter i arbeidet foran datamaskinen – 99 prosent sa at overgangen til en sentrert mus eliminerte smerter og ubehag

Det er altså en tydelig sammenheng mellom valg av mus, ergonomiske redskaper og komfort på arbeidsplassen.

18 desember 2018

Tagger