Infrastruktur

Økende behov for trygge nettløsninger

I dag er mange bedrifter helt avhengig av en trygg og stabil oppkobling for å kunne utføre sin jobb. I takt med digitaliseringen har en fungerende nettverksløsning (NaaS) blitt viktigere, forklarer Espen Steinkjer, teknisk rådgiver på Dustin Managed Services i Norge.

Fungerende IT er i dag et grunnleggende behov for virksomheter i alle bransjer, spesielt når mange tjenester ligger i skyen og medarbeidere må ha tilgang for å få gjort sin jobb. Til tross for dette møter Espen mange bedrifter med mangelfulle IT-løsninger.

– Det hender fortsatt at vi besøker bedrifter som har nettverksløsninger tilpasset hjemmebruk. Internett går sakte, dataoverføringer er utrygge, og medarbeiderne bruker masse tid på å feilsøke og få nødvendig teknologi til å fungere.

Nettverk som tjeneste er en tjeneste der Dustin tar ansvaret for kundens lokale datanettverk. Nettverksløsningen inkluderer brannmur, ruter, switch og trådløse tilgangspunkter. Kunden er garantert et fungerende nettverk, som samtidig er trygt for inntrenging. Nettverk som tjeneste er tilknyttet skyen slik at overvåking, administrasjon og oppdatering kan gjøres umiddelbart fra Dustin.

– Vi setter sammen helhetsløsninger til bedrifter, som i eksemplet med Switch Communication. Det vi ser er at særlig mange små og mellomstore bedrifter fortsatt har usikre og dårlige IT-løsninger, noe som kan være risikabelt for virksomheten.

Dustin hjelper bedrifter med å vurdere sitt nåværende IT-miljø, og gir råd om hvordan man bedre kan imøtekomme virksomhetens behov. De får også mange spørsmål om bruk av eksisterende tjenester, som Office 365.

– Når flere bedrifter fokuserer på digitalisering trenger de en god infrastruktur for at tjenestene skal fungere optimalt. Hos Dustin ønsker vi å hjelpe bedrifter til å jobbe tryggere og mer effektivt.

Tekst: Emelie Fågelstedt

Les også:
"En sikker IT-løsning gjør jobben enklere"
"Network" - en komplett nettverksløsning fra Dustin