aI arrow-down-small arrow-down arrow-left-corner arrow-left-small arrow-left arrow-right-corner arrow-right-small arrow-right arrow-up-small arrow-up awards badge-employee bag button-click-2 button-click calendar-check calendar carrot cart-clock check-box check circle clock close cloud-2 cloud-safe clouds-download clouds-upload code coffee compact compare computer connect-network contact-user contact conversation credit-card delivery-2 delivery desk diploma doc docs document-license download easy-workplace education email-recieve email-send email equality event-micro fabric folder food gallery gaming gift globen graph hamburger headphones heart heart home idea image info-attention it key kitchen knowledge label laptop leaf list location log-in log-out lounge-zone man-woman market meeting-2 meeting meetings minus mouse network-wifi-2 network-wifi network office-2 office-3 office-4 office pen phone plus popover-arrow popover-edge-arrow presentation printer question report-doc report-numbers report-stats screen search security-2 security seminar-micro-2 seminar-micro server service services settings shopping-cart-2 shopping-cart-3 shopping-cart-4 shopping-cart-5 shopping-cart silent skip-left skip-right solution sound speech-bubble-2 speech-bubble star statistic-2 statistic stop storage switch-account tea-1 tea-2 time-ongoing tomato trash-bin travel upload user-minus user-plus user video-elearnings video-play-button weather-activitet workplace zoom-in zoom-out

Skaff deg riktig utstyr til det hybride arbeidsmiljøet

Med tanke på spådommen om at vi heretter vil jobbe i hybridmiljøer, en blanding av det klassiske kontoret og hjemmekontoret, er det på tide å ta hjemmekontoret på alvor og utstyre det deretter.

Christoffer Gruvell i Logitech vet alt om hybridmiljøer og hvordan man får et hjemmekontor som fungerer best mulig. Derfor er det ikke tilfeldig at det er nettopp ham vi tar en digital kaffe med for å diskutere brukervennlige og rimelige produkter som får ethvert kontor eller hjemmekontor til å skinne. Øverst på agendaen står webkameraet. Et bra bilde gjør alle møter mer livaktige.

- Et godt tips for bedre møter er å satse på vårt 4K-kamera, Logitech BRIO 4K Ultra HD. Det gir et glimrende bilde i alle miljøer og er så bra at du kan bruke det til videoopptak eller til å strømme webinarer med knivskarpe detaljer, forteller Christoffer.

Webkamera som hjelper deg med å følge regler for fysisk distansering

En priskategori ned fra BRIO-kameraet finner vi C930e, som leverer gjennomført skarp HD-kvalitet. Den brede diagonale bildevinkelen på 90 grader kombinert med den allsidige digitale zoomen gjør at webkameraet enkelt kan fange detaljer på f.eks. en whiteboard-tavle.

- Bildevinkelen gjør det også mulig å få med flere deltakere i bildet selv om man sitter spredt, og hjelper deg med å følge regler for fysisk distansering, sier Christoffer.

Logitech har også en USB-mikrofon, Blue Yeti X, først og fremst utviklet for streaming, gaming og podkaster, men som fungerer minst like bra for deg som vil sørge for at du høres klart og tydelig i møter, workshoper eller webinarer. Bytt enkelt mellom fire ulike opptaksmønstre for å optimalisere lyden for formatet du befinner deg i.

Sitter du med laptopen på fanget?

Alle som har jobbet hjemmefra en stund, vet med seg selv at ergonomien har havnet litt i skyggen. Verken kombinasjonen PC og kjøkkenbord eller PC på fanget er spesielt heldig for håndledd, skuldrer og nakke. Uansett hvor man befinner seg, er det viktig å minne seg selv på å røre litt på seg innimellom og fremfor alt supplere den bærbare PC-en med tastatur og mus.

Et godt eksempel på en ergonomisk mus er Logitech MX Vertical, en vertikal mus som er konstruert og testet etter kriterier fastsatt av ledende ergonomer og avlaster trykket på håndleddet.

- Sammenlignet med en tradisjonell mus reduseres muskelbelastningen med 10 % og holdningen blir bedre. Dessuten er den veldig god å holde i, forklarer Christoffer.

Musen reduserer muskelbelastningen ved hjelp av en avansert optisk leser som gir fire ganger færre håndbevegelser, noe som i sin tur reduserer trettheten i muskler og hender. Supplert med et ergonomisk tastatur har du kommet langt. Christoffer har tidligere tipset om Logitech Ergo K860, et tastatur med en bøyd, delt tastaturramme som gir en bedre skrivestilling.

- Viktigheten av å ikke bare jobbe med en laptop kan ikke gjentas for ofte. Ergo K860 er et trådløst tastatur som gjør at du skriver mer naturlig og får en bedre skrivestilling, noe som reduserer muskelspenningen i håndleddene og underarmene, og holder hender og skuldrer avslappet. Skrivefølelsen er også glimrende, avslutter han.

Christoffer Gruvell

Logitech

Se flere ekspertartikler

23 april 2021

Fysioterapeutens tips til hvordan du jobber mer ergonomisk

Inge Forchhammer, fysioterapeut hos Lidingö Fysioterapi, deler sine tips om hva man bør tenke på for å jobbe mer ergonomisk hjemmefra.

Fem tips om hvordan du skaper et smidig og effektivt hybridmiljø

Alt peker mot at vi også i tiden fremover vil jobbe i hybridmiljøer med videomøter i sentrum. Med dette i tankene må de fleste bedrifter skape bedre forutsetninger for hjemmearbeid, samtidig som kontorlokalene tilpasses etter sosial distansering.

Slik får du mer naturlige videomøter

Mange setter pris på den fleksibiliteten pandemien har ført med seg, og hybridmiljøet ser ut til å ha kommet for å bli. Med riktige løsninger hjemme og i møterom kan du få en mer naturlig opplevelse.

Dingser - Litt mer eksklusivt. Litt bedre.

Det er på tide å oppgradere hjemmekontoret, det er ikke lenger midlertidig. Med god design får du et godt arbeidsmiljø, og vi har alt du trenger.

Slipp taket

Vi er på full fart inn i en tid der vi ikke lenger går på jobb, men jobben går til oss. Jo mer moderne og fleksibel arbeidsplassen din er, desto enklere blir det å tiltrekke seg talenter.

Digital kultur er ditt hemmelige våpen

Den perfekte arbeidsplassen har en sterk digital kultur. Det gir engasjerte ansatte og mer fornøyde kunder. Slik får du det til.