Slik får du et sikrere IT-miljø med virtualisering

Virtualisering har lenge vært en selvfølge for servere, men nå virtualiseres mer og mer; fra nettverk og lagring til brannmurer og applikasjoner. Fordelene er økt funksjonalitet, sikkerhet og enklere håndtering.

Virtualisering handler i utgangspunktet om å simulere funksjoner hos maskinvaren ved hjelp av programvare. Programvaren kan enten kjøres lokalt eller i en nettserver. Fordelene er mange, avhengig av hvilke deler av infrastrukturen som virtualiseres.

Med nettverksvirtualisering blir det enklere å programmere og utstyre nettverk med for eksempel lastbalansering og brannmurer uten å måtte endre den underliggende infrastrukturen.

Hvis selskapet har en serverhall, er det åpenbare besparelsesmuligheter med nettverksvirtualisering. Servere og annet utstyr som tidligere gikk på tomgang i vente på kapasitetstopper, kan nå dele lasten med de andre serverne. Det reduserer behovet for antallet fysiske servere, og dermed også strømforbruk og kjølebehov.

Et virtuelt nettverk er også betydelig enklere å styre ettersom man kan endre innstillinger på alle sine virtuelle enheter samtidig, i stedet for å manuelt oppdatere hver enkelt maskinvare. Du kan også enklere skape brannmurbeskyttelse hele veien ned til hver enkelt virtuelle maskin, slik at et angrep mot en maskin ikke sprer seg til nettverket.

Angrep oppdages automatisk

IT-sikkerhet er et område som bare blir mer og mer kritisk i takt med at cyberangrepene blir flere og mer avanserte. I dag er det vanskelig for en enkelt bedrift å holde tritt med cyberkriminaliteten uten hjelp av moderne AI-teknologi. Gjennom å legge til skytjenester fra brannmurleverandørene, for eksempel Cisco, vil trafikken til og fra din bedrift gå gjennom deres servere og analyseres.

Cisco håndterer enorme mengder data fra sine kunder, og kan med hjelp av AI-teknologi lære seg hva som er normal trafikk og hva som kan være tegn på angrep. Når et angrep mot en av Ciscos kunder oppdages, vil samme angrepsmønster ikke kunne brukes mot deres øvrige kunder ettersom systemet har lært seg å kjenne igjen angrepet.

Virtuelle applikasjoner forenkler oppdateringer

Gjennom å virtualisere applikasjoner slipper du å installere noe på dine brukeres datamaskiner, noe som forenkler oppdatering og styring av applikasjoner. I stedet for å vente på neste servicevindu kan du når som helst oppdatere applikasjonene, ettersom de kjøres virtuelt på et sentralt sted i stedet for lokalt på de ulike enhetene.

Med en tjeneste som Citrix kan brukerne dessuten benytte hvilken som helst enhet som støtter Citrix-programvaren og få liknende funksjonalitet og brukeropplevelse, uansett om det er en datamaskin, telefon eller nettbrett som brukes.

Applikasjonsvirtualisering gjør også at det blir lett å kjøre ulike versjoner av programmer parallelt. Et eksempel på bruk er webutvikling, der det letter tilgangen til ulike versjoner av nettlesere.

Gjennom å jobbe med virtualisering på flere områder kan ditt IT-miljø enkelt få flere funksjoner og bli enklere å håndtere.

7 august 2019

Har du virkelig backup i skyen?

Det er en vanlig forestilling at man tror vanlig backup og gjenoppretting automatisk er inkludert i skyen og at skytjenesteleverandører har kontroll over det. Men sånn er det ikke.

Derfor bør du teste en hyperkonvergert infrastruktur

Med en hyperkonvergert infrastruktur reduseres behovet for spesialkompetanse i IT-avdelingen. Det gjør at tid og ressurser kan brukes til kjernevirksomheten – i stedet for å slukke branner.

5 fordeler med en hyperkonvergert infrastruktur

Med en hyperkonvergert infrastruktur reduseres behovet for spesialkompetanse i IT-avdelingen. Det gjør at tid og ressurser kan brukes til kjernevirksomheten – i stedet for å slukke branner.

3 grunner til å jobbe med virtualisering

Virtualisering av servere er hverdagslig for de fleste bedrifter, men i dag kan mer og mer virtualiseres. Teknologien kan gi økt funksjonalitet, bedre sikkerhet og enklere håndtering.

Reduser kostnadene med rett lisenshåndtering

At abonnementstjenester i skyen er blitt vanligere gir mange fordeler, men dessverre løser det ikke alle utfordringene ved lisensiering for store bedrifter.

Dustins sikkerhetskopiering for Office 365 beskytter dataene dine i skyen

Mange av kundene våre har migrert til skyen, og gått over til Office 365. Akkurat som når du hadde din egen server, må du supplere med en god backup- løsning som beskytter dine data, både fra brukerfeil og mot eksterne trusler.