aI arrow-down-small arrow-down arrow-left-corner arrow-left-small arrow-left arrow-right-corner arrow-right-small arrow-right arrow-up-small arrow-up awards badge-employee bag button-click-2 button-click calendar-check calendar carrot cart-clock check-box check circle clock close cloud-2 cloud-safe clouds-download clouds-upload code coffee compact compare computer connect-network contact-user contact conversation credit-card delivery-2 delivery desk diploma doc docs document-license download easy-workplace education email-recieve email-send email equality event-micro fabric folder food gallery gaming gift globen graph hamburger headphones heart heart home idea image info-attention it key kitchen knowledge label laptop leaf list location log-in log-out lounge-zone man-woman market meeting-2 meeting meetings minus mouse network-wifi-2 network-wifi network office-2 office-3 office-4 office pen phone plus popover-arrow popover-edge-arrow presentation printer question report-doc report-numbers report-stats screen search security-2 security seminar-micro-2 seminar-micro server service services settings shopping-cart-2 shopping-cart-3 shopping-cart-4 shopping-cart-5 shopping-cart silent skip-left skip-right solution sound speech-bubble-2 speech-bubble star statistic-2 statistic stop storage switch-account tea-1 tea-2 time-ongoing tomato trash-bin travel upload user-minus user-plus user video-elearnings video-play-button weather-activitet workplace zoom-in zoom-out

Slik får du mer naturlige videomøter

Mange setter pris på den fleksibiliteten pandemien har ført med seg, og hybridmiljøet ser ut til å ha kommet for å bli. Samtidig har du sikkert opplevd problemer med lyd og bilde som gjør det vanskelig å opprettholde fokuset under videomøter. Med riktige løsninger hjemme og i møterom kan du få en mer naturlig opplevelse.

Hva kan være mer hensiktsmessig for et intervju om videomøter enn å gjøre det til et videomøte? Patrik Bodare, Nordic Channel Account Manager hos Jabra, forteller mer om deres løsninger for det hybride arbeidsmiljøet.

– Vi har lenge sett en utvikling mot at folk jobber fleksibelt og møtes på avstand. Derfor kom Jabra PanaCast, en plug-and-play-videoløsning for møterom som er sertifisert for alle ledende plattformer, allerede i 2019. Takket være en unik 180 graders bildevinkel får den med alt og alle i rommet på skjermen. I kjølvannet av pandemien lanserer vi nå flere PanaCast-produkter for en enda bedre opplevelse, sier Patrik.

Lyd og bilde med innebygd intelligens

Det hybride arbeidsmiljøet gir ny fleksibilitet. Også når pandemien er over, vil ofte noen møtedeltakere sitte et annet sted enn på møterommet.

– Kontorene endres, og det finnes et akutt behov for videokonferanseutstyr til møterom. Nye PanaCast 50, som kan kjøpes fra midten av juni 2021, er en løsning som gjør hybridmøtene dine best mulig. Denne løsningen har ikke bare fantastisk lyd og 4K-oppløsning, men vi bruker også innebygd intelligens for å øke følelsen av tilstedeværelse. Dessuten er den utrolig lett å installere og bruke, forklarer Patrik.

Zoom inn på det som er viktig

Med anonymisert ansiktsgjenkjenning avgjør Jabra PanaCast 50 hvor mange personer som finnes i rommet og zoomer inn eller ut for å få med seg alle. Løsningen kan også analysere hva som skjer i rommet for å fokusere på det som er viktig, og for eksempel zoome inn på den som snakker og deretter automatisk klippe til noen andre som svarer eller går opp og begynner å skrive på en whiteboardtavle.

– Det samme gjelder lyden. Ved hjelp av åtte mikrofoner og fire stereohøyttalere sorterer den innebygde intelligensen bort bakgrunnsstøy, løfter stemmene og får dem til å høres levende og naturlige ut i rommet. Det blir lettere å opprettholde fokus uansett om du er den som deltar på avstand eller om du er fysisk til stede, fortsetter Patrik.

At AI-teknologien er i selve enheten og ikke i skyen beskytter også eventuell sensitiv informasjon. Du kan også få anonymisert statistikk over antall møtedeltakere, for eksempel for å se hvordan kontoret kan utformes på best mulig måte.

Bilde i bilde for å vise det som er viktig

– Vår andre nyhet er til personlig bruk. Ultrabærbar PanaCast 20 leveres fra august, og er med sin innebygde intelligens mer enn et tradisjonelt webkamera. Du får intelligent zoom, men også en funksjon vi kaller Picture-in-Picture. Når du vil vise frem noe viktig, kan du rette et kamera mot det som skal vises samtidig som ansiktet vises i et annet bilde. En annen god funksjon er at bildet optimaliseres i sanntid etter lysforholdene i rommet, forteller Patrik.

Til slutt understreker han at du hele tiden kan holde Jabra-enhetene dine oppdatert med de nyeste intelligente løsningene og funksjonene som utvikles. Du styrer det enkelt fra PCen med programmene Jabra Direct og Jabra Xpress.

– På denne måten får du en fremtidsrettet løsning, avslutter han.

Patrik Bodare

Nordic Channel Account Manager, Jabra

Se flere ekspertartikler

23 april 2021

Fysioterapeutens tips til hvordan du jobber mer ergonomisk

Inge Forchhammer, fysioterapeut hos Lidingö Fysioterapi, deler sine tips om hva man bør tenke på for å jobbe mer ergonomisk hjemmefra.

Fem tips om hvordan du skaper et smidig og effektivt hybridmiljø

Alt peker mot at vi også i tiden fremover vil jobbe i hybridmiljøer med videomøter i sentrum. Med dette i tankene må de fleste bedrifter skape bedre forutsetninger for hjemmearbeid, samtidig som kontorlokalene tilpasses etter sosial distansering.

Skaff deg riktig utstyr til det hybride arbeidsmiljøet

Med tanke på spådommen om at vi heretter vil jobbe i hybridmiljøer, en blanding av det klassiske kontoret og hjemmekontoret, er det på tide å ta hjemmekontoret på alvor og utstyre det deretter.

Dingser - Litt mer eksklusivt. Litt bedre.

Det er på tide å oppgradere hjemmekontoret, det er ikke lenger midlertidig. Med god design får du et godt arbeidsmiljø, og vi har alt du trenger.

Slipp taket

Vi er på full fart inn i en tid der vi ikke lenger går på jobb, men jobben går til oss. Jo mer moderne og fleksibel arbeidsplassen din er, desto enklere blir det å tiltrekke seg talenter.

Digital kultur er ditt hemmelige våpen

Den perfekte arbeidsplassen har en sterk digital kultur. Det gir engasjerte ansatte og mer fornøyde kunder. Slik får du det til.