Slik får du oversikt over klientene med Modern Workplace

Modern Workplace er akkurat som navnet tilsier – en komplett løsning for en moderne arbeidsplass, som tar hensyn til både produktivitet og sikkerhet.

Det er visse ting du må ta hensyn til for at en moderne arbeidsplass skal fungere på sitt beste. For det første gjelder det at brukerne må få de verktøyene de trives med, og at de opplever at det er lett å komme i gang.

– Sørg for at nye enheter er forhånds-konfigurert slik at alt er installert og det bare er for brukeren å logge seg på og komme i gang. Hvis brukerne får problemer allerede der, kommer frustrasjonen virkelig frem, sier Fredrik Berg, Service Product Manager Digital Workplace hos Dustin.

Nyeste versjonen i skyen

De moderne verktøyene omfatter ikke bare maskinvare, men også ulike programmer og apper. Her er det skytjenester som gjelder.

– Alle er vant til å bruke skytjenester privat, så hvorfor skulle det være annerledes på jobb? Skytjenester føles naturlig for brukeren, og dessuten sikrer det at alle jobber i den nyeste versjonen av et program.

Riktig sikkerhet og verktøy

Med Modern Workplace slipper du ansvaret for alt dette siden tjenesten innebærer at Dustin tar seg av håndteringen av virksomhetens klienter. Dette inkluderer også programvareoppdateringer, overvåking, proaktiv problemløsning og hendelseshåndtering. Du slipper ansvaret for drift, forklarer Fredrik Berg.

– Kort sagt håndterer vi enhetene i virksomheten slik at de har riktig sikkerhet og brukerne har riktig verktøy. Dermed kan du fokusere på andre viktigere og kanskje mer spennende arbeidsoppgaver som utvikling, i stedet for administrasjon.

Fritt frem for å jobbe uforstyrret

Tjenesten innebærer at man kan ta seg av klienthåndteringen smidig og sikkert, uansett hvor man befinner seg.

– Sikkerheten kan varieres mellom ulike nivåer avhengig av situasjonen, men det må aldri skje på en måte at brukerne føler seg ”låst”. Det må hele tiden være fritt frem for å fortsette å jobbe uten avbrudd. Den balansegangen stiller krav til moderne sikkerhetsfunksjoner.

Dessuten er Modern Workplace en løsning som kan håndtere enheter uansett operativsystem, enten det er snakk om Windows, macOS eller et mobilt operativsystem.

– Vi sørger også for å jobbe proaktivt for å minimere driftsforstyrrelser og andre problemer som kan oppstå. siden vi kjenner kundens forutsetninger og utstyr, kan vi hele tiden ligge et skritt foran og komme med råd om passende forbedringer og endringer.

Reduser kostnadene

Med Modern Workplace kan du også kutte kostnader innenfor IT, mener Fredrik Berg.

– En av grunnene er at det går an å avstå fra en del lokal infrastruktur når funksjonene i stedet ligger i skyen. Men den viktigste kostnadsbesparelsen handler om all tiden som frigjøres. Klienthåndtering krever en hel del arbeidstimer for en IT-avdeling.

Når det gjelder kostnader, påpeker Fredrik Berg at løsningen innebærer at man kan skalere opp virksomheten raskt og med full kontroll på hvilken investering som er nødvendig.

Hele livssyklusen

En modernisert klienthåndtering gjør at du også slipper ulike typer ansvar rundt virksomhetens datamaskiner og andre enheter.

En løsning som dekker livssyklusstyringen gjør at alt fra anskaffelse og bruk, til avvikling og tilbaketrekking, håndteres av en ekstern part. Det innebærer en tydelig tidsbesparelse og gjør det mulig å fokusere mer på for eksempel utvikling og strategi.

Tiltrekker unge talenter

Den moderne løsningen har altså mange direkte fordeler. I tillegg har den også en indirekte virkning:

– En virksomhet som jobber med IT på en moderne, effektiv og brukertilpasset måte, tiltrekker seg mye lettere unge talenter. Det gjelder allerede nå, men kommer til å bli enda tydeligere i fremtiden.

Les mer om Modern workplace

Lignende lesing:
Klienthåndtering er en viktig del av IT-sikkerheten
Slik du får sikkerhet og brukervennlighet til å gå hånd i hånd

20 mars 2020

Den ultimate skjermguiden

Det som er riktig skjerm for én medarbeider, kan være helt feil for en annen. Alt avhenger av hva du bruker datamaskinen til. Slik velger du rett skjermer til firmaet.

6 april 2020

Verktøy for moderne samarbeid

Ved å kombinere sin kunnskap om dataskjermer med erfaringen sin fra PC-markedet, har Dell skapt produkter for den moderne samarbeidsflaten. Det er et sted der folk kan møtes, utveksle ideer og vokse sammen.

1 april 2020

Sju skjermer som skiller seg ut

Enten du vil ha den beste skjermen til bilderedigering, den skarpeste oppløsningen eller bare den største skjermen på kontoret, kommer du garantert til å finne favoritten din her.

27 mars 2020

Slik velger du riktig skjerm for oppgaven

Skjermen er avgjørende for hvor komfortable vi er foran datamaskinen. De siste årene har det kommet flere nyheter som gjør arbeidet foran skjermen morsommere og mer behagelig.

16 mars 2020

Ekspertens tips: Tenk på dette når du jobber hjemmefra

Strukturer dagen din, vis at du er tilgjengelig og tenk på det sosiale. Vår IT-konsulent Fredrik Hansson deler sine tips for hva du kan tenke på når du jobber på distanse.

13 mars 2020

Det kommer alltid til å finnes jobber

Hvordan ser fremtidens jobber ut? Det spørsmålet får Johannes Koponen i den finske tankesmien Demos Helsinki ofte.

12 mars 2020