Slik fikk Oslos elever nye datamaskiner i tide

God planlegging og logistikk er avgjørende ved store leveranser. For Dustin var det mye som skulle klaffe da Oslo-skolene skulle ha tusenvis av nye PC-er på plass til skolestart.

Alle skolene hadde datamaskinene på plass i god tid før skolestart, helt uten problemer.

Oslo Kommune er Dustin Norges største offentlige kunde, og driver totalt 180 skoler, 15 bydeler og 47 etater. Dette betyr at Dustin leverer datamaskiner og IT-utstyr til rundt 100 000 brukere, noe som innebærer store leveranser og mye logistikk.

– Det krever mye planlegging og god logistikkhåndtering, bekrefter Lasse Pettersen, key account manager i Dustin.

Stor bestilling på kort varsel

Sist vår fikk Dustin inn en bestilling på over 5 000 datamaskiner som skulle leveres på forskjellige skoler rundt i hele Oslo. Samtlige maskiner måtte være på plass i god tid før skolestart. Å håndtere en så stor bestilling på såpass kort tid er utfordrende.

Når maskinene kommer inn til distributøren skal de pakkes om og klargjøres. Noen skal tyverimerkes. Av hensyn til miljøet skal maskinene pakkes sammen, sånn at skolene ikke får levert unødvendig emballasje. Så skal leveringen synkroniseres, slik at alle skoler får levert sine maskiner til riktig tid.

– Alle skolene hadde datamaskinene på plass i god tid før skolestart, helt uten problemer, forsikrer Lasse Pettersen.

Fornøyde brukere

Dustin har rutinene og erfaringen som kreves for å håndtere store kunder, noe som gjør at de er godt forberedt til å håndtere store bestillinger. Oslo kommune gjorde bestillingen i mai, og leveransen skjedde i august. Dette ga Dustin høye poeng i en brukerundersøkelse gjennomført av kommunen. Dustin fikk generelt mellom 4 og 5 poeng på en skala fra 1-6.

Lasse Pettersen peker ut de faktorene som er viktigst for å lykkes med en logistikkutfordring av denne størrelsen: Planlegging og logistikkhåndtering.

– Dustin har også et bufferlager slik at vi raskt kan levere til kunden hvis det dukker opp hastebestillinger.

I tillegg til den store bestillingen rundt skolestart, leverer Dustin IT-utstyr til kommunens mange barnehager, skoler, etater og bydeler året rundt. Det betyr at Dustin kan levere raskt og sikkert gjennom hele året, også når det er store leveranser med korte frister.

Les mer om hva Dustin kan gjøre innen offentlig sektor.

Slik ble det mulig

UTFORDRING

Levere et stort antall PC-er og utstyr til skoler i Oslo i god tid før skolestart.

LØSNING

Oslo kommune har en rammeavtale på klient hos Dustin, og leverer utstyr til skoler, bydeler og etater.

EFFEKT

God planlegging og god logistikkhåndtering gjorde at alle skolene hadde utstyret på plass i god tid før skolestart.

Oslo kommune

En av Norges største arbeidsgivere. Oslo kommune omfatter rundt 180 skoler, 15 bydeler og 47 etater.

Antall ansatte: 50 117 (per 2016)

Les også:
De vil spre nettkjærlighet i skolene
Ikke prut på feil ting – sju tips for innkjøp av skoledatamaskiner
Björknässkolan flyttet enhetsadministrasjon til skyen

14 mars 2019

Den ultimate skjermguiden

Det som er riktig skjerm for én medarbeider, kan være helt feil for en annen. Alt avhenger av hva du bruker datamaskinen til. Slik velger du rett skjermer til firmaet.

6 april 2020

Verktøy for moderne samarbeid

Ved å kombinere sin kunnskap om dataskjermer med erfaringen sin fra PC-markedet, har Dell skapt produkter for den moderne samarbeidsflaten. Det er et sted der folk kan møtes, utveksle ideer og vokse sammen.

1 april 2020

Sju skjermer som skiller seg ut

Enten du vil ha den beste skjermen til bilderedigering, den skarpeste oppløsningen eller bare den største skjermen på kontoret, kommer du garantert til å finne favoritten din her.

27 mars 2020

Slik får du oversikt over klientene med Modern Workplace

Modern Workplace er akkurat som navnet tilsier – en komplett løsning for en moderne arbeidsplass, som tar hensyn til både produktivitet og sikkerhet.

20 mars 2020

Slik velger du riktig skjerm for oppgaven

Skjermen er avgjørende for hvor komfortable vi er foran datamaskinen. De siste årene har det kommet flere nyheter som gjør arbeidet foran skjermen morsommere og mer behagelig.

16 mars 2020

Ekspertens tips: Tenk på dette når du jobber hjemmefra

Strukturer dagen din, vis at du er tilgjengelig og tenk på det sosiale. Vår IT-konsulent Fredrik Hansson deler sine tips for hva du kan tenke på når du jobber på distanse.

13 mars 2020