Slik fikk Oslos elever nye datamaskiner i tide

God planlegging og logistikk er avgjørende ved store leveranser. For Dustin var det mye som skulle klaffe da Oslo-skolene skulle ha tusenvis av nye PC-er på plass til skolestart.

Alle skolene hadde datamaskinene på plass i god tid før skolestart, helt uten problemer.

Oslo Kommune er Dustin Norges største offentlige kunde, og driver totalt 180 skoler, 15 bydeler og 47 etater. Dette betyr at Dustin leverer datamaskiner og IT-utstyr til rundt 100 000 brukere, noe som innebærer store leveranser og mye logistikk.

– Det krever mye planlegging og god logistikkhåndtering, bekrefter Lasse Pettersen, key account manager i Dustin.

Stor bestilling på kort varsel

Sist vår fikk Dustin inn en bestilling på over 5 000 datamaskiner som skulle leveres på forskjellige skoler rundt i hele Oslo. Samtlige maskiner måtte være på plass i god tid før skolestart. Å håndtere en så stor bestilling på såpass kort tid er utfordrende.

Når maskinene kommer inn til distributøren skal de pakkes om og klargjøres. Noen skal tyverimerkes. Av hensyn til miljøet skal maskinene pakkes sammen, sånn at skolene ikke får levert unødvendig emballasje. Så skal leveringen synkroniseres, slik at alle skoler får levert sine maskiner til riktig tid.

– Alle skolene hadde datamaskinene på plass i god tid før skolestart, helt uten problemer, forsikrer Lasse Pettersen.

Fornøyde brukere

Dustin har rutinene og erfaringen som kreves for å håndtere store kunder, noe som gjør at de er godt forberedt til å håndtere store bestillinger. Oslo kommune gjorde bestillingen i mai, og leveransen skjedde i august. Dette ga Dustin høye poeng i en brukerundersøkelse gjennomført av kommunen. Dustin fikk generelt mellom 4 og 5 poeng på en skala fra 1-6.

Lasse Pettersen peker ut de faktorene som er viktigst for å lykkes med en logistikkutfordring av denne størrelsen: Planlegging og logistikkhåndtering.

– Dustin har også et bufferlager slik at vi raskt kan levere til kunden hvis det dukker opp hastebestillinger.

I tillegg til den store bestillingen rundt skolestart, leverer Dustin IT-utstyr til kommunens mange barnehager, skoler, etater og bydeler året rundt. Det betyr at Dustin kan levere raskt og sikkert gjennom hele året, også når det er store leveranser med korte frister.

Les mer om hva Dustin kan gjøre innen offentlig sektor.

Slik ble det mulig

UTFORDRING

Levere et stort antall PC-er og utstyr til skoler i Oslo i god tid før skolestart.

LØSNING

Oslo kommune har en rammeavtale på klient hos Dustin, og leverer utstyr til skoler, bydeler og etater.

EFFEKT

God planlegging og god logistikkhåndtering gjorde at alle skolene hadde utstyret på plass i god tid før skolestart.

Oslo kommune

En av Norges største arbeidsgivere. Oslo kommune omfatter rundt 180 skoler, 15 bydeler og 47 etater.

Antall ansatte: 50 117 (per 2016)

Les også:
De vil spre nettkjærlighet i skolene
Ikke prut på feil ting – sju tips for innkjøp av skoledatamaskiner
Björknässkolan flyttet enhetsadministrasjon til skyen

14 mars 2019

Miljøet i førersetet

13 000 ansatte i Trondheim kommune kan skrive ut dokumenter hvor de ønsker, uten at papirer blir liggende og slenge. Kommunen sparer både miljøet og kostnader på sin effektive printeravtale.

Hverdag med flyt

Skolehverdagen til 10.000 elever og lærere i Grenland flyter knirkefritt med enheter som er tilpasset hver enkelt bruker sine behov. Det sparer både tid, kostnader og frustrasjon.

Rask omstilling for Randstad

Ansatte i Randstad og Dfind har fått en mer effektiv og fleksibel hverdag etter omlegging til Chromebooks. Med Dustin i ryggen har prosessen gått kjapt og smertefritt.

Slik reduserte Oslo-lageret nedetiden med 30-40 prosent

Sørensen og Balchen slet med et svært utdatert IT-system. Det kostet omtrent en kvart million kroner ved nedetid. Nå er nedetiden redusert med 30-40 prosent.

Actic forbedret bedriften og kundetilfredsheten med hjelp av Network

Artic trengte en stabil og fleksibel nettverksløsning til sine 182 bade- og treningssenter. Med Network fikk de i tillegg til det også tilgang til data som kunne bidra til forretningsfordeler, og som var enkelt å håndtere for de kun fem heltidsansatte.

Bedre sikkerhet og samarbeid for XL-BYGG med Modern Workplace

Ved å bytte ut sitt gamle IT-miljø og satse på Modern Workplace fra Dustin, kunne XL-Bygg på en enkel og kostnadseffektiv måte få enklere administrasjon, bedre datasikkerhet og en mer effektiv hverdag.