Slik planlegger du migrasjonen

God planlegging og nøye forberedelser letter mye når en bedrift skal migrere til Office 365.

Å migrere til Office 365 kan være tidkrevende, men akkurat som med andre prosjekter av lignende karakter, går prosessen betydelig enklere og raskere dersom du planlegger og forbereder så mye som mulig i forveien.

Den største utfordringen er ofte å flytte e-posten, men det finnes mye du kan gjøre for å lette arbeidet.

 

Kontroller e-postmiljøet og klientene dine

Innledningsvis er det nødvendig å forsikre at det nåværende e-postmiljøet er stabil og ikke har noen driftsproblemer for øvrig. Det finnes ellers en betydelig risiko for at feil fra det nåværende miljøet følger med i migrasjonen.

Det er også viktig å kontrollere klientene. Trenger brukeren å ha tilgang til e-posten via Outlooks nettapplikasjon må nettleserne være kompatible med denne. Klienter med Microsoft Outlook 2003 eller tidligere, må oppdateres med en senere versjon for at det skal være mulig å laste ned e-posten lokalt.


Synkronisering og domene

Bruker du trinnvis migrasjon som migrasjonsmetode må du synkronisere kontoen mellom din lokale Active Directory-domene og Office 365 gjennom å bruke Microsoft Azure Active Directory-synkronisering for at det skal fungere. Husk også at det primære domenenavnet som brukes for din lokale Exchangeorganisasjon må være et domene som er verifisert for din Office 365-organisasjon.


Gjennomfør en testmigrasjon

Det kan være en god idé å gjennomføre en testmigrasjon før den faktiske prosessen setter i gang, spesielt ved flytt av e-post. En slik test kan utføres gjennom å skape en håndfull testkontoer og deretter fylle dem med mail, migrere dem og kontrollere at alt har gått som det skal.

Fungerer prosessen kan migrasjonen av virkelige e-postkontoer startes, men spar gjerne de viktigste kontoene til senere.

 

Mange organisasjoner migrerer utover e-posten også Microsoft Sharepoint til Office 365. Dette er ikke like komplisert som å flytte postkasser, men krever likevel en del jobb. Grunntipset er å alltid begynne med å analysere hvilke ressurser som skal med. 

Trenger du hjelp? Kontakt oss idag, så bistår vi gjerne!

13 mai 2016

Har du virkelig backup i skyen?

Det er en vanlig forestilling at man tror vanlig backup og gjenoppretting automatisk er inkludert i skyen og at skytjenesteleverandører har kontroll over det. Men sånn er det ikke.

Derfor bør du teste en hyperkonvergert infrastruktur

Med en hyperkonvergert infrastruktur reduseres behovet for spesialkompetanse i IT-avdelingen. Det gjør at tid og ressurser kan brukes til kjernevirksomheten – i stedet for å slukke branner.

5 fordeler med en hyperkonvergert infrastruktur

Med en hyperkonvergert infrastruktur reduseres behovet for spesialkompetanse i IT-avdelingen. Det gjør at tid og ressurser kan brukes til kjernevirksomheten – i stedet for å slukke branner.

Slik får du et sikrere IT-miljø med virtualisering

Virtualisering har lenge vært en selvfølge for servere, men nå virtualiseres mer og mer; fra nettverk og lagring til brannmurer og applikasjoner. Fordelene er økt funksjonalitet, sikkerhet og enklere håndtering.

3 grunner til å jobbe med virtualisering

Virtualisering av servere er hverdagslig for de fleste bedrifter, men i dag kan mer og mer virtualiseres. Teknologien kan gi økt funksjonalitet, bedre sikkerhet og enklere håndtering.

Reduser kostnadene med rett lisenshåndtering

At abonnementstjenester i skyen er blitt vanligere gir mange fordeler, men dessverre løser det ikke alle utfordringene ved lisensiering for store bedrifter.