Slik utstyrer du en moderne arbeidsplass

For mindre selskaper uten en egen IT-avdeling, kan det være vanskelig å tydelig se hva forskjellen er mellom ulike produkter, i tillegg til den faktiske ytelsen. Hva er det lurt å tenke på når du skal utstyre en moderne arbeidsplass som fremmer produktivitet og oppfyller de ansattes forventninger?

Arbeidsplassen som vi kjenner den, er i endring. Tidligere satt vi på samme sted og arbeidet mellom åtte og fem. I dag er arbeidsplassen et åpent område uten faste sitteplasser og med aktivitetsbaserte flater. Samtidig har arbeidsplassen blitt et forhandlingsverktøy for å tiltrekke seg ny arbeidskraft og en måte å formidle selskapets image utad på.

Flere etterspør datamaskiner med lang levetid

For mange er datamaskinen selve kjernen som det meste dreier seg rundt i løpet av arbeidsdagen. Når du velger en bærbar datamaskin, er det lett å stirre seg blind på spesifikasjonene, men å velge en datamaskin handler om mer enn å sammenligne tall. Akkurat nå er det mye snakk om klima og bærekraft, og mange etterspør datamaskiner med lang levetid som holder seg godt over tid.

- Vi vil ha produkter med lange livsløp, og da spiller materialet en viktig rolle. En datamaskin laget av plast eller karbonfiber slites lettere og kan ikke gjenvinnes på samme måte som aluminium, som vi bruker på mange av våre datamaskiner. Hvis du vil ha en svært lett datamaskin, har vi også utviklet et produkt som heter HP Elite Dragonfly, som er bygd i magnesium, sier Anna Josefson, Area Category Manager hos HP.

Anna forteller at HP har lagt ned mye arbeid for å gi datamaskinene lengre levetid, noe som gjennomsyrer alt fra tastaturets overflatebehandling og materialet i pekeplaten, til de innebygde batteriene. HP arbeider kun med Long Life-batterier, noe som betyr at de har lang levetid og tåler mange oppladinger. Dette betyr at de kan tilby tre års garanti på alle batterier.

- En annen måte å forlenge livssyklusen på, er ved å oppgradere maskinvaren med nye komponenter. Hvis du har andre ytelseskrav i fremtiden, skal det være enkelt å oppgradere datamaskinene dine. For å gjøre oppgraderinger enklere, deler HP videoer som viser hvordan man kan bytte minne og andre komponenter, sier Anna.

Ta med deg konferanserommet

Vi bruker mer og mer tid på digitale møter. For konferanserommet vil Anna Josefson slå et slag for deres lydkonsept med Bang Olufsen både for bærbare datamaskiner, men også konferanseromløsningen HP Elite Slice, som er en komplett løsning som kan styres akkurat som en hvilken som helst datamaskin.

- Ettersom mange møter typisk skjer ad hoc med kort tid mellom, vil vi også ha muligheten til å bruke datamaskinen direkte uten å måtte koble til ekstra utstyr. HP løser dette ved å utstyre sine Elitebook-datamaskiner med mikrofoner som fanger opp 360 graders lyd samt støyfilter som fjerner kjent støy som vifter og tastaturklikking, sier Anna.

Sikkerhet i det mobile arbeidslivet

Stadig flere arbeider fra andre steder enn det fysiske kontoret, noe som stiller høyere krav til sikkerhet. Det mange ikke tenker på, er at de innebygde sikkerhetsfunksjonene varierer mellom forskjellige modeller og produsenter.

- Dette er kanskje spesielt viktig å tenke på for et lite selskap som kanskje ikke har en stor IT-avdeling. En spesiell maskinvarebrikke finnes i alle HPs Elite-produkter. Brikken er den første komponenten som får strøm og som styrer at alt er som det skal være. Hvis harddisken til datamaskinen skulle bli slettet, kan brukeren selv gjenopprette datamaskinen uten at IT-avdelingen trenger å hjelpe til.

En annen veldig bra innebygd sikkerhetsfunksjon i HPs datamaskiner, er det digitale personvernfilteret HP Sure View. Ved å trykke på en knapp, blir skjermen vanskelig å se for alle som sitter ved siden av.

Den fysiske arbeidsplassen

Og så har vi den fysiske arbeidsplassen. Flere og flere ansatte stiller høye krav til at arbeidsplassen skal være elegant og moderne. Etter at USB-C-standarden kom, er det enklere enn noensinne å ha rene skrivebord uten en masse kabler.

- HPs nye dokkingstasjoner har smarte funksjoner som for eksempel gjør at IT-avdelinger kan oppdatere dokkens maskinvare uten en tilkoblet datamaskin. Men for mindre selskaper som ikke trenger så avanserte styrefunksjoner, er det en meget god løsning å velge en skjerm med innebygd dokkingstasjon. HPs utvalg av skjermer inkluderer alt fra 24 tommer til en buet 43 tommer.

Når det gjelder å utstyre den fysiske arbeidsplassen, er Annas beste tips å begynne med de behovene som finnes og bygge opp arbeidsplassen etter det:

- Det kan være at du vil koble flere skjermer i serie, eller at du vil koble to datamaskiner til en stor skjerm og dele opp bildet. I dag kan du virkelig få arbeidsplassen din akkurat slik du vil ha den – og den sjansen tror jeg flere burde ta, avslutter Anna.

Fokus

Anna Josefson

Area Category Manager hos HP

Les også:

Jobb og samarbeid mer effektivt i Teams

4 november 2019

Ekspertenes beste tips til IT-team som jobber hjemmefra

Slik jobber et IT-teamet best fra hjemmekontoret. Ekspertene på The Remote Leader Project gir sine fire beste tips.

Hverdag med flyt

Skolehverdagen til 10.000 elever og lærere i Grenland flyter knirkefritt med enheter som er tilpasset hver enkelt bruker sine behov. Det sparer både tid, kostnader og frustrasjon.

Webinar: Smart samarbeid og kraftfulle funksjoner i Teams

Lær deg mer om hvordan du gjør planlegging og distansearbeidet lettere og hvordan du effektiviserer digitale møter.

Webinar: Hvordan kan Teams skape verdi for virksomheten din?

I det første webinaret om Teams, går Dustins egne Team-eksperter gjennom de grunnleggende funksjonene og forklarer hvordan Teams kan skape verdi for virksomheten din.

Fem verktøy for videokonferanser

Det finnes et hav av videokonferanseverktøy. Vi har sett på fem av de mest populære og gått gjennom de viktigste funksjonene.

Jobben er noe vi gjør, ikke et sted vi drar til

Med Windows 10 Pro blir arbeidet enklere og mer effektivt samtidig som sikkerheten blir bedre. I tillegg får de ansatte større mobilitet og fleksibilitet i jobbhverdagen.