Arbeidsplass

Stadig flere forelsker seg i Ultra Wide

Med en Ultra Wide-skjerm får du funksjonaliteten av to skjermer i en. Muligheten til å kunne variere fra en stor arbeidsflate til flere forskjellige vinduer, helt uten en kant, gjør den optimal for mange slags arbeidsoppgaver.

– Jeg tror at Ultra Wide kommer til å bli standardskjermen om noen år, sier Frank Olsson, nordisk salgssjef for monitorer hos Philips.

Når vi skal utstyre hjemmekontoret er det mange faktorer som spiller inn. Ergonomi, økonomi og fleksibilitet er noen av de viktigste. Og her spiller skjermen en avgjørende rolle ifølge Frank Olsson.

– En ekstern skjerm gir en større arbeidsflate med høyere oppløsning og bedre oversikt, sier han.

Ultra Wide – den nye standarden

Hjemmekontoret er ikke midlertidig lengre og vi trenger rett produkter for å kunne arbeide effektivt. Mange av oss er vant til doble skjermer på kontoret, men det kan være vanskelig å finne bordplass til det hjemme. Med en Ultra Wide-skjerm får du fleksibiliteten til å kunne variere mellom å ha en stor arbeidsflate og å ha flere vinduer åpne samtidig på en og samme enhet. Dessuten gir skjermen et rent og designmessig pent inntrykk på skrivebordet.

– Du kommer unna med en fot, færre kabler og får en skjerm der du kan bruke to eller tre vinduer samtidig. Noen ganger vil du kanskje arbeide på et stort Excel-ark, andre ganger med e-posten på den ene siden og et dokument på den andre. Denne typen skjerm øker produktiviteten din og du slipper kanten du får med to skjermer, sier Frank Olsson.

Philips Ultra Wide finnes i 34-49 tommer og Frank Olsson anser at fremfor alt 34-tommerskjermen er et godt valg for bedrifter som trenger å utstyre medarbeiderne sine med en ekstern skjerm for hjemmekontoret.

– Den størrelsen dekker de fleste behov for normalbrukeren og det blir mer økonomisk enn å kjøpe to skjermer. Ultra Wide finnes både som buet og rett skjerm, der de fleste foretrekker buet. Tenk på at uansett størrelse og type skjerm skal høyden alltid kunne justeres. Det er utrolig viktig å opprettholde en ergonomisk måte å jobbe på, sier han.

Innebygget webkamera

Philips har utstyrt både Ultra Wide og flere andre skjermer med innebygget webkamera for smarte videomøter. Kamera gir god kontakt med øvrige møtedeltakere siden det er plassert i øyenhøyde og er utstyrt med mikrofon og lyd.

– Kameraene våre er såkalte pop-up kamera som du raskt og enkelt kan trykke ned hvis du vil at det skal deaktiveres. Da skrus det helt av, noe som føles trygt fra et sikkerhetssynspunkt, forklarer Frank Olsson.

USB-C for enkel tilkobling

En annen smart funksjon Philips har bygget inn i utvalgte skjermer, er at de har USB-C-tilkobling. Det betyr at du bare trenger en ledning for å tilkoble datamaskinen din til skjermen samtidig som datamaskinen lades. En USB-hub gjør at du enkelt kan tilkoble for eksempel tastatur, harddisk og mus direkte i skjermen. Og den som vil kan også velge en innebygget dokking-monitor med RJ45 - det tekniske navnet for en inngang til nettverkskabel.

- Hvis jeg skal tipse om en funksjon som virkelig er brukervennlig, er det USB-C. Det er uslåelig når du vil kunne hurtiglade datamaskinen samtidig som du opprettholder høy hastighet på overføringen. Har dere forskjellige datamaskiner blant medarbeiderne, eller i familien for den del, trengs det ikke ulike kabler. De fleste moderne datamaskiner, uansett merke, er utstyrt med USB-C inngang i dag, avslutter Frank Olsson.

Franks sjekkliste når du velger skjerm

Hvis du ofte bruker to skjermer - velg en Ultra Wide-skjerm der du får samme funksjoner som med to separate skjermer. For vanlig kontorarbeid fungerer 34 tommer godt.

Bruker du å ha webmøter med video - da er det praktisk med et innebygget kamera.

Vil du ha enkel tilkobling og færre kabler på skrivebordet - velg en skjerm med innebygget dokkingstasjon/USB-hub. To brukervennlige USB-C porter (hurtiglading og tilkobling for alle typer datamaskiner) og innebygget nettverksport.

Sørg for at skjermen din kan justeres i høyden og dessuten vinkles opp og ned.

Ikke velg en for liten skjerm hvis du skal jobbe med 4K, da kan det bli vanskelig å lese.

28 oktober 2020

Tagger