Teknologitrender – Oktober

Siste nytt fra teknologiverdenen

Ønsker du å ha oversikt over hva som skjer i teknologiverdenen til tross av at du ikke har tid til å lese alle nyhetene hver dag? I så fall har du funnet riktig sted. I denne nye månedlige krøniken kommer vi nemlig til å sammenfatte de største og viktigste nyhetene fra måneden som har gått.

Dingsene

Droner er fortsatt på moten og både GoPro samt DJI lanserte nye modeller den siste måneden. Begge disse dronene er dessuten veldig spesielle sammenlignet med tidligere modeller. Både GoPro Karma og DJI Mavic Pro er nemlig sammenleggbare og ekstremt mye mer portable enn tradisjonelle droner. For eksempel har DJI Mavic Pro en størrelse på kun 83 x 83 x 198 mm når den er sammenlagt. Disse er helt klart vært å ta en nærmere titt på hvis du synes tidligere droner har vært litt for klumpete å ta med seg.

Den største gadget-nyheten er derimot uten tvil at Google lanserer to egne mobiltelefoner ved navn Google Pixel og Google Pixel XL. Forskjellen mellom disse og de tidligere Nexus-telefonene er at Nexus-serien alltid har blitt markedsført som et samarbeid mellom Google og programvareprodusenten, mens disse nye telefonene er designet av kun Google. Det høres kanskje ikke ut som det er noen større forskjell, men det er veldig stort at Google selv begir seg inn i mobilbransjen, for å virkelig møte Apple istedenfor å la Samsung og andre produsenter være talspersoner for Android.

Fremtiden

Hvis vi ser på forskning og teknologi på prototypstadiet så er en av de mest interessante tingene batteriet Panasonic viste frem i begynnelsen av oktober. Det nye batteriet er nemlig kun 0,55 millimeter tykt og kan bøyes oppimot 25 grader. Bøyelige batterier er utrolig viktig for utviklingen av fremtidens wearables som gjør dette til en veldig stor nyhet selv om disse batteriene akkurat nå kun har en kapasitet på maks 60 mAh.

En annen nyhet som kommer til å påvirke fremtidens teknologiprodukter er at USB Implementers Forum har presentert nye spesifikasjoner for USB-C. Det som er interessant er at de nye spesifikasjonene handler om hvordan man skal bruke USB-C som grensesnitt for å sende ut lyd. Dette gjør det mulig for for eksempel telefonprodusenter å gjøre som Apple og sløyfe hodetelefonutgangen og isteden bruke samme port for både lading og lyd. Enten man vil det eller ikke så er nok sjansen ganske stor for at 3,5 mm-uttaket forsvinner på fremtidens mobiltelefoner og det er best å begynne å se på fordelene med dette.

Notisen

Vi avslutter med en notis om at en æra nå går i graven. Dette skjedde da telefonprodusenten Blackberry gikk ut med nyheten om at bedriften ikke lengre vil produsere egne telefoner. Fremover vil Blackberry isteden benytte seg av en tredjeparts produsent når det kommer til maskinvaren i telefonene sine og satse 100% på å utvikle programvaren til disse.

24 oktober 2016

Noen kule nyheter fra 2018 du kan ha gått glipp av

Teknologiverdenen beveger seg raskt, og mange interessante nyheter skjer hver dag. Det gjør det vanskelig å henge med hele tiden, så her er noen nyheter du kanskje har gått glipp av.

10 interessante fakta om e-post

De fleste av oss bruker teknologien hver eneste dag, og tar den for gitt. Men hva vet du egentlig om et av våre vanligste arbeidsverktøy? Her er 10 interessante fakta om e-post.

Teknologien bak: Slik fungerer videostrømming

Å kunne strømme høyoppløselig video til telefonen, TV-en eller datamaskinen er i dag selvsagt. Men hvordan fungerer det egentlig?

5 trender: Intelligente agenter og boter

Smarte agenter og boter har blitt en del av vårt digitale liv. De kan være alt fra personlige assistenter i telefoner til supersmarte systemer som kjøper og selger aksjer. Patrik Löwendahl, teknologi- og innovasjonssjef i Avanade, lister her opp de fem hotteste trendene.

Bærekraft og lønnsomhet går hånd i hånd.

For Stephanie Forsblom, Dustins nye bærekraftsjef, rommer begrepet bærekraft mer enn miljøspørsmål. Menneskerettigheter, forretningsetikk og mangfold er andre aspekter hun gjerne trekker frem. Men også forretningsfordelene – bærekraft må alltid kunne knyttes til lønnsomhet.

Liten knapp styrer app

Verdens smarteste knapp. Slik beskriver Pranav Kosuri Flic-knappen som bedriften hans, Shortcut Labs, har utviklet. Flic prater med smarttelefonen din og annen teknologi i hjemmet via en app.