Trådløst nettverk for roboter over hele verden

Roboter blir ikke slitne, de er nøyaktige og kan uten problemer jobbe med farlige maskiner og giftige stoffer som vi mennesker helst vil unngå. Universal Robots produserer roboter for alle mulige formål, og har de siste årene hatt stor framgang. Lars Filstrup, Group IT Manager på Universal Robots, forteller hvordan de har oppgradert selskapets nettverksløsning.

Universal Robots har vokst utrolig mye de siste årene. Antall ansatte har økt fra 50 til 450 på noen få år. Da nettverksløsningen ble implementert, var selskapet betydelig mindre enn i dag, og hovedkontoret i Odense var det eneste kontoret i virksomheten. I dag har Universal Robot tolv kontorer over hele verden, og selvfølgelig ser behovet helt annerledes ut.

– I begynnelsen forsøkte vi å følge med på utviklingen ved å bruke lokale IT-personer som implementerte nettverk på hvert kontor. Det var ikke alltid friksjonsfritt fordi vi satt langt unna og hadde problemer med å kontrollere hva som skjedde. Vi måtte forklare våre behov for forskjellige IT-konsulenter, og de arbeidet noen ganger med standarder som vi ikke var kjent med, forklarer Lars Filstrup.

Vi har en sikker løsning i mange år framover.

På Universal Robots var de derfor interessert i en IT-løsning som var lett å implementere over hele verden. Løsningen skulle samtidig møte selskapets krav til sikkerhet og skalerbarhet.

– Vi har tidligere samarbeidet med Dustin og tok kontakt med dem igjen. Vi hadde allerede tenkt at vi ville ha en Cisco Meraki-løsning. Men fordi vi har god erfaring med å få råd fra Dustin, ville vi gjerne høre med dem først om hvorvidt det fortsatt var den rette løsningen for oss, eller om det var noe annet på markedet. Etter at Dustin hadde sett kravspesifikasjonen, anbefalte de fortsatt Cisco Meraki, sier Lars Filstrup.

Valget av Cisco Meraki har gitt mange fordeler. Det har blitt mye lettere å sette opp og koble et nytt kontor til organisasjonen.

– Vi bruker fortsatt lokale IT-konsulenter, men nå har vi en fast standard som de følger. Løsningen er skybasert, så når de trådløse tilgangspunktene på de lokale kontorer er koblet til internett, finner de konfigurasjonen vi har definert fra hovedkvarteret. Det er superenkelt for alle parter og samtidig en trygg måte å implementere systemet på alle kontorer, sier Lars Filstrup.

Den skybaserte IT-løsningen gjør at hovedkontoret alltid kan se hvordan nettverket fungerer på de forskjellige kontorene. Hvis en bruker for eksempel ringer fra et kontor et sted i verden fordi noe ikke fungerer der, kan de se hva problemet er, og enten løse det direkte eller hjelpe medarbeideren på det lokale kontoret med løse det selv. Systemet er veldig brukervennlig og Universal Robots kan stort sett håndtere alt på egen hånd. Cisco tilbyr 24-timers støtte, en såkalt follow-the-sun-løsning, noe som betyr at det alltid er mulig å få støtte fra noen av deres kontorer i verden.

Et moderne og høyteknologisk selskap som Universal Robots har selvsagt sterkt fokus på sikkerhet. Et viktig element ved IT-løsningen er oppdelingen av nettverket.

– Vi kan enkelt dele nettverket slik at brukerne bare har tilgang til det som er relevant for dem. For eksempel er data knyttet til utvikling kun tilgjengelig for ansatte som arbeider med utvikling og så videre, forklarer Lars Filstrup.

I tillegg til sikkerhet og styring var skalerbarheten til nettverksløsningen et viktig krav fra Universal Robots.

– Vi har en sikker løsning i mange år framover. Selv om vi har vokst mye og forventer å fortsette å vokse, har jeg problemer med å se at vårt system ikke vil holde tritt med den utviklingen. IT-løsningen kan i prinsippet bli oppskalert i det uendelige. Det er viktig for oss knytte til oss samarbeidspartnere om gjør det mulig for oss å vokse internasjonalt, sier Lars Filstrup.

Les mer på dustin.no/networkasaservice »

Slik ble det mulig

UTFORDRING

Odense-selskapet Universal Robots hadde vokst kraftig og utvidet sin virksomhet med nye salgskontorer over hele verden. Selskapets nettverk måtte derfor oppgraderes for å møte kravene til sikkerhet, brukervennlighet, skalerbarhet og fart.

LØSNING

Cisco Meraki ble implementert på hovedkontoret i Odense og på tolv kontorer over hele verden, senest i Boston. På hvert salgskontor har de installert en Meraki-bryter og to til tre tilgangspunkter. Implementeringen tok rundt et år å fullføre fra avtalen ble inngått.

EFFEKT

I tillegg til økt sikkerhet og skalerbarhet har nettverksløsningen gitt de ansatte i Universal Robot et mye mer brukervennlig IT-system og høyere hastighet.

Tekst: Synne Eriksen
Foto: Lars Owesson

22 mai 2018

Hverdag med flyt

Skolehverdagen til 10.000 elever og lærere i Grenland flyter knirkefritt med enheter som er tilpasset hver enkelt bruker sine behov. Det sparer både tid, kostnader og frustrasjon.

Rask omstilling for Randstad

Ansatte i Randstad og Dfind har fått en mer effektiv og fleksibel hverdag etter omlegging til Chromebooks. Med Dustin i ryggen har prosessen gått kjapt og smertefritt.

Slik reduserte Oslo-lageret nedetiden med 30-40 prosent

Sørensen og Balchen slet med et svært utdatert IT-system. Det kostet omtrent en kvart million kroner ved nedetid. Nå er nedetiden redusert med 30-40 prosent.

Actic forbedret bedriften og kundetilfredsheten med hjelp av Network

Artic trengte en stabil og fleksibel nettverksløsning til sine 182 bade- og treningssenter. Med Network fikk de i tillegg til det også tilgang til data som kunne bidra til forretningsfordeler, og som var enkelt å håndtere for de kun fem heltidsansatte.

Bedre sikkerhet og samarbeid for XL-BYGG med Modern Workplace

Ved å bytte ut sitt gamle IT-miljø og satse på Modern Workplace fra Dustin, kunne XL-Bygg på en enkel og kostnadseffektiv måte få enklere administrasjon, bedre datasikkerhet og en mer effektiv hverdag.

Digital analyse for bedre beslutninger

For Nord-Europas største utdanningsbedrift er IT-strategien avgjørende for AcadeMedias suksess. Petter Hallman, CIO, forteller hvordan de jobber med digitale læremidler og hvorfor de bruker data for å øke kvaliteten og kundetilfredsheten.