Våre vanligste nettverksfeil

Nettverk er bedriftens nervesystem. Hvis det ikke fungerer, rammes hele virksomheten. Ikke gjør disse vanlige feilene.

1. Dårlig Wi-Fi-tracking på grunn av for få, eller feilplasserte, tilgangspunkter/repeaters. Å legge til tilgangspunkter på nye steder innebærer kabeltrekking. Ved hjelp av strategisk plasserte Wi-Fi-repeaters kan signalene fungere uten nye kabler, men dette har sine begrensninger.

2. Forstyrrelser fordi det finnes for mange ulike Wi-Fi-nett som bruker samme kanal innenfor et begrenset område. I så fall kan nettverkene forstyrre hverandre slik at man ikke får en pålitelig trådløs oppkobling. Bytt Wi-Fi-kanal i bedriftens rutere.

3. Svekket sikkerhet og prestasjon på grunn av at ruterens faste programvare (firmware) ikke er oppdatert. Produsentene oppdaterer firmware kontinuerlig for at både ruterens funksjon og sikkerhet skal henge med i utviklingen og forbedres.

4. Dårlig prestasjon fordi tjenester ikke prioriteres riktig ved hjelp av QoS-teknologi (quality of service). Å kunne ha en videokonferanse uten forstyrrelser eller avbrudd er for eksempel viktigere enn hvor raskt en stor fil lastes ned fra internett.

5. Overbelastning fordi Wi-Fi-nettet brukes til tunge operasjoner som passer bedre i det kablede nettverket. For eksempel er videokonferanser best egnet til å kjøres via kabel. .

Les mer:

Nettverk uten hodepine
5 gode grunner til å kjøpe nettverk som tjeneste

1 november 2019

Infrastrukturen som bygger innovative bedrifter

Verdensmesterne i IT-infrastruktur har ikke noen hemmelig oppskrift. De har bare vært kloke, satt kunden eller brukeren først og forsynt seg godt ved det digitale buffébordet.

”Gamle IT-systemer er et kjempeproblem”

Vil du få i stand en mer langsiktig IT-strategi? Da kan du paradoksalt nok måtte gå mot dine instinkter og satse mer på kortlivede systemer.

Software vs hardware: et maktskifte

I datamaskinens barndom var mykvarens oppgave å sørge for at maskinvaren leverte. I dag er det motsatt. Innovasjon og utvikling skjer i stor grad på mykvarenivå, mens maskinvaren jobber i bakgrunnen. Her er makrotrenden som påvirker dine viktigste strategiske beslutninger.

Sikre produktiviteten og sikkerheten i en hverdag som tar utgangspunkt i hjemmet

Vi tok en videosamtale med Mads Berli, Partner Manager hos Cisco Meraki, for å diskutere hvordan man sikrer produktiviteten og sikkerheten i en ny hverdag som for mange tar utgangspunkt i hjemmet.

Se på helheten og kompatibiliteten

Vi har snakket med Dell Technologies, om hvordan de hjelper bedrifter med å skape en helhetsløsning ut fra deres behov i dag – og i morgen.

Rapport: Dagens nettverksproblem og dens løsninger

Alle selskaper, uansett størrelse, jobber for å bli raskere og mer effektive, og i forlengelsen også mer lønnsomme. En viktig forutsetning for å oppnå dette er IT-miljøet.