Våre vanligste nettverksfeil

Nettverk er bedriftens nervesystem. Hvis det ikke fungerer, rammes hele virksomheten. Ikke gjør disse vanlige feilene.

1. Dårlig Wi-Fi-tracking på grunn av for få, eller feilplasserte, tilgangspunkter/repeaters. Å legge til tilgangspunkter på nye steder innebærer kabeltrekking. Ved hjelp av strategisk plasserte Wi-Fi-repeaters kan signalene fungere uten nye kabler, men dette har sine begrensninger.

2. Forstyrrelser fordi det finnes for mange ulike Wi-Fi-nett som bruker samme kanal innenfor et begrenset område. I så fall kan nettverkene forstyrre hverandre slik at man ikke får en pålitelig trådløs oppkobling. Bytt Wi-Fi-kanal i bedriftens rutere.

3. Svekket sikkerhet og prestasjon på grunn av at ruterens faste programvare (firmware) ikke er oppdatert. Produsentene oppdaterer firmware kontinuerlig for at både ruterens funksjon og sikkerhet skal henge med i utviklingen og forbedres.

4. Dårlig prestasjon fordi tjenester ikke prioriteres riktig ved hjelp av QoS-teknologi (quality of service). Å kunne ha en videokonferanse uten forstyrrelser eller avbrudd er for eksempel viktigere enn hvor raskt en stor fil lastes ned fra internett.

5. Overbelastning fordi Wi-Fi-nettet brukes til tunge operasjoner som passer bedre i det kablede nettverket. For eksempel er videokonferanser best egnet til å kjøres via kabel. .

Les lignende artikler om nettverk.

1 november 2019

Ikke invester i eget nettverk

Nettverket er bedriftens nerve. Hvis det ikke fungerer, går det ofte ikke an å utføre jobben i det hele tatt. Derfor velger flere å kjøpe Nettverk som tjeneste.

18 november 2019

Få et stabilt nettverk i form av en tjeneste

I dag er et fungerende nettverk en grunnleggende forutsetning for skolens drift. Det å kjøpe nettverket som en tjeneste er en smart og tidsbesparende måte å få en optimal plattform på.

4 oktober 2019

Sikkerhet eller brukervennlighet – Må man velge?

Noen ganger kan det virke som om det foregår en krig mellom IT-avdelinger og brukerne deres. Men må man velge side?

23 september 2019

Så mye koster et hackerangrep

30 millioner kroner. Så mye koster et gjennomsnittlig datainnbrudd ifølge den nyeste studien fra Ponemon Institute. Risikoen for å bli rammet er større enn noensinne, men med rett beskyttelse kan du minimere den betydelig.

23 september 2019

Consafe Logistics har kombinert reduserte IT-kostnader med økte servicenivåer

Consafe Logistics er Europas ledende leverandør av programvare for lager- og logistikkløsninger. Vi leverer i dag on-site support for hele virksomheten innen Consafe Logistics.

20 september 2019

White paper: Digitalisering, automatisering og innovasjon gjennom hyperkonvergert infrastruktur

IT-organisasjoner trenger å kunne håndtere raske forandringer. Vil du lære mer om hvordan du skaper rom for innovasjon? Les vårt white paper «Digitalisering, automatisering og innovasjon gjennom hyperkonvergert infrastruktur».

19 september 2019
Få fortrinnsrett på Black Friday!