Våre vanligste nettverksfeil

Nettverk er bedriftens nervesystem. Hvis det ikke fungerer, rammes hele virksomheten. Ikke gjør disse vanlige feilene.

1. Dårlig Wi-Fi-tracking på grunn av for få, eller feilplasserte, tilgangspunkter/repeaters. Å legge til tilgangspunkter på nye steder innebærer kabeltrekking. Ved hjelp av strategisk plasserte Wi-Fi-repeaters kan signalene fungere uten nye kabler, men dette har sine begrensninger.

2. Forstyrrelser fordi det finnes for mange ulike Wi-Fi-nett som bruker samme kanal innenfor et begrenset område. I så fall kan nettverkene forstyrre hverandre slik at man ikke får en pålitelig trådløs oppkobling. Bytt Wi-Fi-kanal i bedriftens rutere.

3. Svekket sikkerhet og prestasjon på grunn av at ruterens faste programvare (firmware) ikke er oppdatert. Produsentene oppdaterer firmware kontinuerlig for at både ruterens funksjon og sikkerhet skal henge med i utviklingen og forbedres.

4. Dårlig prestasjon fordi tjenester ikke prioriteres riktig ved hjelp av QoS-teknologi (quality of service). Å kunne ha en videokonferanse uten forstyrrelser eller avbrudd er for eksempel viktigere enn hvor raskt en stor fil lastes ned fra internett.

5. Overbelastning fordi Wi-Fi-nettet brukes til tunge operasjoner som passer bedre i det kablede nettverket. For eksempel er videokonferanser best egnet til å kjøres via kabel. .

Les lignende artikler om nettverk.

1 november 2019

Nettverk uten hodepine

I vår tid med skytjenester er et pålitelig nettverk viktigere enn noen gang. Mange selskaper ønsker å raskt kunne skalere opp plattformen ved behov, og fortsatt holde kostnadene under kontroll. Løsningen? Å kjøpe sitt nettverk som tjeneste.

11 februar 2020

Spenstig nettverksløsning på treningssentret

Actic ville ha en stabil og fleksibel løsning for internett og Wi-Fi i sine 182 svømme- og treningsanlegg – og en løsning som kunne bidra til forretningsnytte. Alt skulle kunne styres av bare fem årsverk.

11 februar 2020

Guide: Slik blir din bedrift mobil

Dagens teknologiske muligheter gjør det enklere enn noen gang å skape det digitale mobile kontoret og tilby medarbeiderne friheten til å jobbe hvor og når de vil. Veien dit ser forskjellig ut for ulike bedrifter. I denne guiden tar vi deg gjennom delene som må komme på plass; fra teknologi til organisasjon.

4 februar 2020

Betal kun for kapasiteten du bruker

Ved å kjøpe nettverk som en tjeneste, NaaS, får du et stabilt og sikkert nettverk til en fast kostnad. Slik fungerer det.

13 desember 2019

Trendrapport: Cloud

I den digitale verden er mer eller mindre alt tilkoblet skyen. Spørsmålet er ikke lengre om bedrifter skal overføre hele eller deler av sin IT til skyen, men i hvilken grad. Ta en titt på trendrapporten vår Cloud og lær deg mer.

26 november 2019

Ikke invester i eget nettverk

Nettverket er bedriftens nerve. Hvis det ikke fungerer, går det ofte ikke an å utføre jobben i det hele tatt. Derfor velger flere å kjøpe nettverk som en tjeneste.

18 november 2019
Bli først med det siste