Fokus

Helautomatisering gir funksjonell enkelhet.

Dagens konferanserom gir enkel bruk i stilig design.

Kontakt en rådgiver


Den funksjonelle enkelheten lønner seg

Det markedet etterspør i dag er stilig designede konferanserom som alltid fungerer og er enkle å bruke. Dette mener Magnus Eriksson, virksomhetssjef på JML-System AB, er av Sverige ledende leverandører av audio/video-løsninger som er en del av Dustin.

Hvilke trender ser du innen utstyr for møterom?

– Utviklingen går mot helautomatiserte konferanserom med innebygd intelligens. Rommet er utstyrt for å oppdage når du kommer inn og automatisk starte opp utstyret. Videre har skjermene en tendens til å bli større og større, og når du plugger inn en enhet, vises bildet umiddelbart, uavhengig av hvilken kabel som brukes. Det blir stadig viktigere med enkelhet, som igjen krever mye skjult intelligens i utstyret. Innebygde videokonferansesystemer for eksternt samarbeid blir stadig mer etterspurt, og de skal kunne brukes uansett hvilket system motparten har. Akkurat som at det ikke spiller noen rolle om mobiltelefonen du ringer til er en iPhone eller Android, skal det være mulig å bruke forskjellige videokonferansesystemer.

Hvordan utstyres et fremtidssikkert konferanserom?

– Etterspørselen etter sømløse og plattformsuavhengige eksterne møter er stor. Halvparten av alle rom som vi utstyrer, er helautomatiserte. Det betyr at du bare setter en ledning i enheten, og så fungerer lyd, video og deling av dokumenter automatisk. Du vil ha produkter som tåler oppgradering, og dermed får lengre levetid. Vi ser også at det legges stor vekt på design, at teknologien er tilpasset møbler og forsterker rommets profil.

Hvem skal investere i premium utstyr til konferanserommet?

– Det er lett å tro at dette handler om store bedrifter eller kule IT-selskaper, men funksjonell enkelhet lønner seg for alle på lang sikt. Premiumutstyr passer alle bedrifter som ønsker et moderne, velfungerende konferanserom som skal vare lenge.

Har vår måte å interagere på blitt påvirket av ny møteromsteknologi?

– Ja, hvis man skal diskutere med noen som ikke er på plass, er det i dag like naturlig å gå inn i et rom med lyd og bilde og dele dokumenter som å snakke i telefonen. Forskjellen i forhold til telefonsamtaler er at du er mer aktiv og fokusert på et møte hvor du både synes og høres. Det blir enklere å være her og nå.

Har du noen spådommer om fremtiden?

– En ting vi ser er at tradisjonell AV-teknologi blir mer og mer IT- og IP-basert. Det audiovisuelle integreres med eksisterende nettverk, noe som betyr at du kan hente lyd og bilde i 4K oppløsning fra IP-nettverket hvor som helst i bygningen. Mens det stiller høyere krav til nettverkskontroll, tilbyr det også utrolige muligheter og mye større fleksibilitet. I tillegg tror jeg at det i fremtiden vil være tryggere og raskere å koble lyd, bilde og video trådløst.