Dustins retningslinjer for personvern

1. Generelt

Dustin Norway AS (”Dustin”) vil med disse retningslinjene for personvern vise hvordan vi sikrer at dine personopplysninger behandles i samsvar med den norske personopplysningslovgivningen.

For enkelte av Dustins tjenester kan det finnes egne vilkår for vår behandling av personopplysninger. Du vil bli informert om slike vilkår i forbindelse med at du bruker disse tjenestene.

Disse retningslinjene for personvern gjelder både for forbrukere og bedriftskunder som bruker Dustins hjemmesider dustin.no og dustinhome.no for å kjøpe Dustins produkter og tjenester.

Du skal alltid kunne føle deg trygg når du oppgir dine personopplysninger til oss. Dustin har derfor iverksatt slike tekniske og organisatoriske sikkerhetstiltak som behøves for å beskytte dine personopplysninger mot uvedkommendes adgang, bruk, forandring og sletting.

2. Behandlingsansvarlig

Dustin, organisasjonsnummer 939 483 969, Varnaveien 34, 1523 Moss, er behandlingsansvarlig for dine personopplysninger på hjemmesiden og i alle våre tjenester. Informasjon om hvordan du kontakter oss finner du under punkt 10.

3. Når samler vi inn personopplysninger?

Dustin behandler personopplysninger om deg når du besøker og bruker Dustins hjemmeside, oppretter en konto (for deg selv eller bedriften), gjør en bestilling, kontakter kundeservice, eller klager på en vare. Dustin kan også få informasjon fra Dustins samarbeidspartnere eller andre selskaper i konsernet, i den utstrekning det er relevant for å administrere kjøp av produkter eller tjenester som du har bestilt eller er interessert i. Dustin kan videre motta informasjon om deg fra annonsører i Dustins annonsenettverk.

Dustin anvender også cookies og andre lignende tekniske hjelpemidler for å samle inn informasjon om deg eller den maskinvare du bruker. Mer informasjon om Dustins bruk av cookies fremgår av https://www.dustin.no/service/cookies.

4. Hvilke personopplysninger samler vi inn?

4.1 Privatpersoner

Når du kjøper en vare, søker om kreditt eller forsikring, eller oppretter en konto, kan Dustin samle inn personopplysninger om deg, så som ditt navn, ditt personnummer, ditt kort- eller kontonummer, og din IP-adresse. Vi kan også komme til å ta lydopptak av samtaler til kundeservice for å kvalitetssikre vår klagehåndtering, utdanne vårt personale, og dokumentere avtaler mellom deg og Dustin.

4.2. Bedrifter

Ved bestilling fra bedriftskunder samler vi inn personopplysninger om den person som oppretter en bedriftskonto eller legger inn bestillinger. Dustin samler bare inn kontaktpersonens navn og kontaktinformasjon. Dersom bedriften er et enkeltmannsforetak samler vi også inn den personlig næringsdrivendes personnummer.  Vi kan også komme til å ta lydopptak av samtaler til kundeservice for å kvalitetssikre vår klagehåndtering, utdanne vårt personale, og dokumentere avtaler mellom deg og Dustin.

5. Hvor lenge lagres opplysningene?

Vi lagrer opplysningene så lenge det er nødvendig med hensyn til formålet med behandlingen. Vi kan komme til å lagre opplysningene lengre dersom vi må det som følge av lov eller for å beskytte våre rettslige interesser, eksempelvis dersom det pågår en rettslig prosess.

6. Hvorfor behandler Dustin dine personopplysninger?

6.1 Privatpersoner

Dustin behandler dine personopplysninger til ulike formål. Hovedsakelig behandler Dustin personopplysninger for å gjennomføre og administrere kjøp, betalingstransaksjoner, forsikringer, returer og reklamasjoner. Ved ønske om kreditt kan Dustin komme til å innhente en kredittvurdering. Opplysningene kan også utgjøre grunnlag for markeds- og kundeanalyser, markedsundersøkelser, statistikk og analyse og forbedring av bedriften. Ved å opprette en privat konto samtykker du til at Dustin sender deg nyhetsbrev via e-post, sms, eller på annen måte.

Videre kan dine opplysninger samkjøres, segmenteres og analyseres for gjennom målrettet markedsføring å gi informasjon tilbud eller anbefalinger om egne eller samarbeidspartneres varer og tjenester. Analysene gjøres ut fra nettsidene du har besøkt, de kjøp du gjør, og den maskinvare du bruker. Dustin kan også komme til å samkjøre og analysere den informasjonen Dustin samler inn gjennom cookies med den informasjonen som finnes i Dustins kunderegister for disse formål.

6.2 Bedrifter

Dustin behandler personopplysninger om representanter for bedriften for å gjennomføre og administrere kjøp, betalingstransaksjoner, forsikringer, returer og reklamasjoner. Opplysningene kan også utgjøre grunnlag for markeds- og bedriftskundeanalyser, markedsundersøkelser, statistikk og analyse og forbedring av bedriften.

En selvstendig næringsdrivendes personnummer brukes bare for å kunne behandle ønske om betaling på kreditt eller tegning av forsikringer.

Ved at bedriften oppretter en bedriftskonto hos Dustin har du som selvstendig næringsdrivende eller representant for en bedrift fått informasjon om og samtykket til at Dustin sender nyhetsbrev og annen direktereklame til deg, via e-post, sms, eller på annen måte, samt at dine opplysninger samkjøres, segmenteres og analyseres for gjennom målrettet markedsføring å gi informasjon til deg basert på de bestillinger du har lagt inn og den maskinvare du bruker. Markedsføringen kan gjelde både dustin.no og dustinhome.no.

7. Hvem deler vi opplysningene med?

Vi kan komme til å dele opplysningene med andre selskap i samme konsern, samarbeidspartnere og andre tredjeparter for å gjennomføre vår avtale med deg, for eksempel for å levere bestilte varer eller tjenester. Dersom kunden har valgt å tegne en forsikring med Dustin kan personopplysninger komme til å bli delt med Dustins forsikringsselskap.

Dustin kan også komme til å dele personopplysninger med selskap som behandler personopplysninger for Dustins regning, eksempelvis IT-leverandører, samarbeidspartnere og andre selskaper i samme konsern. Ved kredittvurdering deles personopplysninger med et kredittvurderingsselskap for å vurdere om kreditt skal gis.

Personopplysninger kan videre bli delt med andre dersom det nødvendig for å følge gjeldende lov eller pålegg fra myndighetene, for å ivareta Dustins rettslige interesser, eller for å oppdage, forebygge eller overvåke bedrageri og andre sikkerhets- eller tekniske problemer.

Dustin kan komme til å overføre dine personopplysninger til et land utenfor EU/EØS for at Dustins samarbeidspartnere og IT-leverandører skal kunne lagre og bearbeide opplysningene.  

 

8. Lenker til eksterne nettsider

 

Dustins hjemmeside kan inneholde lenker til nettsteder som drives eller eies av noen andre enn Dustin. Dustin har ikke ansvar for behandling av personopplysninger som skjer på slike nettsteder.

9. Forandringer i retningslinjene for personvern

Dersom det blir gjort mindre endringer av disse retningslinjene for personvern kommer Dustin til å publisere ny versjon av retningslinjene på dustin.no og dustinhome.no med informasjon om når endringene trer i kraft. Dersom det blir gjort vesentlige forandringer i retningslinjene for personvern vil Dustin informere deg gjennom e-post.

10. Rett til informasjon og retting

Du har ifølge personopplysningsloven rett til å kostnadsfritt, etter en skriftlig undertegnet søknad, få informasjon om hvilke personopplysninger om deg Dustin behandler og hva som er formålet med behandlingen. Du har også rett til få rettet, blokkert, anonymisert eller slettet feilaktige, misvisende eller ufullstendige opplysninger. Kontakt oss gjennom en av adressene under hvis du vil vite mer om hvordan Dustin behandler dine personopplysninger.

E-post: kundeombudsmannen@dustin.no

Adresse: Dustin Norway AS, Varnaveien 34, 1523 Moss

Hvis du ikke ønsker at Dustin behandler dine personopplysninger for direkte markedsføring kan du skriftlig si fra om dette til Dustin. I hvert nyhetsbrev vil du også informeres om din mulighet til å motsette deg å motta fremtidige nyhetsbrev.