Fokus

Det moderne kontoret.

Utstyr arbeidsplassen for maksimal effektivitet.

Kontakt en rådgiver

Gjør det enkelt for brukeren

Hele samfunnet vårt er i dag preget av den digitale transformasjonen. Det gjelder i aller høyeste grad arbeidsplassen vår. Vi er mer tilkoblet enn noensinne, men teknologien som omgir oss må henge med og støtte de nye måtene å samarbeide digitalt på jobben.

– I dag finnes det et fantastisk potensiale i å arbeide og samarbeide digital, avhengig av plassen man har valgt å befinne seg på. Men for at dette potensialet skal kunne realiseres må det være enkelt for brukeren å utnytte alle tekniske hjelpemiddel. Det skal være raskt og enkelt, uten lang oppstartstid og vanskeligheter, sier Martin Tillberg, nordisk produktsjef for infrastruktur hos Dustin.

– Digitaliseringen kan dessuten redusere virksomhetens miljøbelastning i og med at digitale møter gjør at man kan spare inn på reiser. Men da må kvaliteten på møtene i det digitale samarbeidsmiljøet være sammenlignbart med virkelige møter, fortsetter han.

Møter og deling

For å nå dit trenger enhetene som brukes, innebygget støtte for høyt oppløst video- og lydopptak og muligheter for å gjengi samme informasjon og kjøre samme applikasjoner for flere brukere samtidig. En trykkfølsom og høyt oppløst skjerm med innebygget video- og lydopptak kan forvandle et vanlig møterom til et digitalt samarbeidsmiljø der brukere på distanse kan interagere med personene i møterommet via sine personlige enheter.

– Uansett om du arbeider ute i felten eller er på kontoret skal det være enkelt å raskt kunne komme i gang og dele informasjonen og samarbeide digitalt i realtid. Dette blir mulig med hjelp av produkter som de større produsentene nå har begynt å rulle ut på markedet, sier Martin Tillberg.

Komplekst å nå enkelthet

Moderne arbeidsmiljø bygges opp for å fremme og støtte samarbeid. De faste arbeidsplassene forlates i dagens aktivitetsbaserte kontor, der brukere isteden bytter miljø etter hva de gjør for anledningen, dersom de ikke er ute i felten eller har valgt å arbeide hjemme. Stadig mer foregår i skyen og selve enheten kan ofte gjøres mindre kraftig og mer mobil siden selve databehandlingen skjer på den infrastrukturen som ligger i skyen.

Tjenester i skyen kan også gjøre det mulig å sømløst bytte fra en enhet til en annen. Når du legger vekk mobilen skal du for eksempel umiddelbart kunne arbeide videre på datamaskinen på det samme dokumentet du hadde åpent på smarttelefonen din

Selv om sluttresultatet skal være enkelt for brukeren, kan veien dit bli komplisert dersom man ikke velger riktig utstyr. Mange ulike elementer må fungere. En stabil og rask internettilkobling er en grunnleggende forutsetning. Dessuten er ukomplisert sikkerhet alfa omega når man beveger seg utenfor bedriftens eget nettverk.

- Fysiske arbeidsplasser kan i dag finnes på en rekke steder like gjerne som på et tradisjonelt kontor. Eksempler kan være: en hotellobby, en flyplass eller hjemme. Skal disse fysiske arbeidsplassene kunne knyttes sømløst sammen i den virtuelle verden stilles det ikke bare krav til enheter og skytjenester, men også til all infrastruktur og sikkerhet, avslutter han.