Fokus

En kreativ partner.

Finn den perfekte Microsoft Surface-enheten for deg.

Kontakt en rådgiver

Bredt utvalg av nye Microsoft Surface

Når Microsoft utvider sitt maskinvaretilbud kan man velge en Surface som passer akkurat dine behov. Bransjen utfordres nå med et komplett utvalg av enheter i ulike spennende formfaktorer som alle fremmer kreativitet, produktivitet og sikkerhet.

Christian Almskog, direktør for Windows- og Surface-divisjonen hos Microsoft i Norge, beskriver produktfamilien Surface som et lykkelig ekteskap mellom maskinvare og programvare.

– Vår intensjon med Surface har aldri vært å ta store markedsandeler fra tradisjonelle PC-produsenter. Vi ønsker isteden å hjelpe hele maskinvarebransjen ved å skape nye kategorier og inspirere til utvikling av maskinvare som bygger på nær integrasjon mellom operativsystem og interaktive enheter, samt optimal utnyttelse av sky-teknologien, sier han.

I de nye Surface-enhetene har de nyeste prosessorene fra Intel og Microsoft blant annet videreutviklet berøringsfunksjon, penn og tastatur. Men den store nyheten er at Surface Pro som nå har kommer i femte generasjon, også på markedet vårt har fått selskap av et komplett utvalg av ulike slags enheter. Surface Pro er en ultimat kombinasjon av nettbrett og PC i en og samme lette enhet på under 1 kg. Surface Book er på andre siden egentlig en kraftig desktop-PC i et svært mobilt format, som dessuten også kan fungere som nettbrett når man løsner skjermen.

Ellers finnes Surface Studio, en ny type kraftig alt-i-ett-datamaskin for kreative bransjer. Den tilbyr ulike bruksmuligheter for den kreative prosessens alle ulike deler. Surface Studio kan brukes rett opp og ned som en vanlig desktop-PC, men den kan også felles ned slik at den kan brukes som tegnebrett med penn eller touch-funksjon. Surface Laptop er videre en toppmodell av en bærbar PC som hever nivået for produktivitet, sikkerhet og mulighetene til å gjøre PC-en sin personlig. Og sist, men ikke minst finnes Surface Hub, en enhet for samarbeid som finnes i både 55- og 84-tommer versjoner.

– Sortimentet vårt har mangedobles med enheter som alle fremmer kreativitet, produktivitet og sikkerhet. Ekstrautstyret bidrar ytterligere til økt kreativitet og produktivitet. Pennen vår er svært høyt verdsatt av brukerne og med Dial, et lite ratt man legger på skjermen og som man dermed kan gjøre ulike valg i programmene med, blir det mulig å bruke begge hendene når man arbeider med berøringsskjermen. Den er spesielt utviklet for å brukes med Surface Studio, men fungerer også med nye Surface Pro. Det er ikke minst interessant for brukere i kreative bransjer, sier Christian Almskog.

Han uttrykker også sikkerheten som en viktig styrke for de nye Surface-enhetene. Kombinasjonen med Windows 10 og den nyeste maskinvaresikkerheten med biometrisk innlogging er utformet for vår tids mobile arbeidsliv.

I dag er jobben noe man gjør, ikke et sted man befinner seg på. Sikkerheten blir stadig viktigere når mye av arbeidet flyttes ut fra egne lokaler. De mobile enhetene som brukes må sikres og en av de største risikoene i dag er usikre passord. Derfor har vi stort fokus på brukervennlig sikkerhet. Istedenfor passord utnytter vi brukervennlig ansiktsgjenkjenning og fingeravtrykklesing.

Med OneDrive og Office 365 lagres dessuten informasjonen i skyen, noe som legger til ytterligere sikkerhet for den mobile brukeren.

– Vi har tatt prosessen rundt sikkerhet ett skritt lengre og gjort det så brukervennlig som mulig å arbeide sikkert fortsetter Christian Almskog før han oppsummerer:

– Velger du enheter fra Surface-familien vår får du rett og slett det sikreste og beste verktøyet for å få mest mulig ut av Windows 10. Du får den beste Office-opplevelsen og kan velge en enhet som er tilpasset etter akkurat dine behov.

Christian Almskog
Direktør for Windows- og Surface-divisjonen hos Microsoft i Norge

Se hele utvalget fra Microsoft her »