Fokus

Enklere samarbeid i fokus.

Tips og inspirasjon for møterommet.

Vil du bli kontaktet

Enklere samarbeid i fokus

Helautomatiske og plattformavhengige møter samt flere video-utstyrte kamerarom. Det er tre sterke møtetrender ifølge Magnus Eriksson, business manager hos JML-System AB, en av Sveriges ledende leverandører av audio/video løsninger som er en del av Dustin.

Ser du noen tydelige trender innen møterom og samarbeid?
– Stadig flere bedrifter benytter kommunikasjonsverktøy som Skype for Business og Hangout i det daglige arbeidet. Det er brukervennlige verktøy i og med at du alltid har videoklienten din med deg, uansett om det er en datamaskin, et nettbrett eller en telefon. Deretter tilkobler man smarte løsninger med lyd og bilde til plattformen. Vi ser også at det blir en selvfølgelighet å ha godt lyd og bilde i alle møterom i bedriften, noe som koster betydelig mindre i dag enn for bare noen år siden.

Hvordan syns du man bør utstyre et fremtidssikkert konferanserom?
– Etterspørselen etter sømløse og plattforms uavhengige distansemøter er stor. Halvparten av alle rommene vi utstyrer er helautomatiserte. Det betyr at du bare setter i en ledning i enheten din og så fungerer lyd, video og deling av dokumenter automatisk.

Er det ulike utfordringer mellom store og små bedrifter?
– Både store og små bedrifter installerer i større grad videoløsninger i samtlige møterom, men større bedrifter satser fortsatt på noen få rom med mer avansert videoutstyr som kan tilkobles mot Skype for Business. Du skal kunne snakke med noen som kun har en nettleser fra et topp utstyrt og profesjonelt konferanserom, uansett plattform eller enhet.

Har vår måte å interagere på blitt påvirket av ny møteromteknologi?
– Ja, i dag er det like naturlig å gå inn i et rom med lyd og bilde og å dele dokumenter, som å snakke i telefonen. Forskjellen er at du er mer aktiv og fokusert i et møte der du både synes og høres. Det blir enklere å være tilstede i nuet og færre distraksjoner.

Hva tror du er fremtiden innen møteromteknologi?
– Jeg tror vi får flere systemer som er integrerte med hverandre med enda enklere tilkoblingsmuligheter. Du er i skyen din online og der finnes alle programmer som epost, sms og kalender. Alt er ”click to connect” og du starter skjermen, datamaskinen, lyd, video, belysning og mikrofon med et tastetrykk. Jeg tror også at det blir tryggere og raskere å tilkoble lyd, bilde og video trådløst. Også lyd- og bildeopplevelsen i møtet blir bedre. Vi kommer til å ha en større følelse av nærvær, større dybde i bildene og følelsen av at personen på skjermen sitter midt imot deg.