Fokus

Endelig videomøter for alle.

Nå er det enkelt å utstyre også mindre møterom med virkelig god lyd og bilde.

Vil du bli kontaktet

Flere videomøter med smart alt-i-ett-produkt

Har bedriften din behov for flere videomøter, men kun et fåtall møterom med riktig utstyr? Takket være ny teknologi har flere råd til å installere lyd og bilde, selv i mindre konferanserom.

Mario Krestalica, møteekspert hos Logitech, opplever at mange bedrifter har en lang dørstokkmil for å komme i gang med videomøter - det blir rett og slett for vanskelig å tilkoble lyd, video og skjerm i tre separate steg. Det er også vanlig at det bare finnes godt videoutstyr i de større konferanserommene. For å løse dette har Logitech skapt MeetUp, et alt-i-ett-produkt med lyd og video for mindre møterom, såkalte huddle rooms.

– Distansemøter blir stadig mer vanlig og nå vil vi utstyre flere tilgjengelige møterom med mulighet for videomøter. Det er unødvendig at en eller to personer booker et møterom for 14 personer for å få tilgang til godt videoutstyr, sier Mario Krestalica.

Alle synes og høres

Før var det vanskelig å utstyre mindre møterom slik at alle kommer med i bildet, vidvinkelen har ikke vært god nok mener Mario Krestalica. Det er kanskje derfor det ifølge Logitechs beregninger mangler videoutstyr i 97, 5 prosent av alle mindre møterom i Sverige. En teknologisk utfordring Logitech har lykkes med å løse med MeetUp.

– MeetUp har 120 graders vidvinkel som gjør at samtlige rundt bordet synes og høres. Den er laget for møter med 4-8 personer og tilkobles enkelt til en skjerm. Man kan gjøre opptak i 4K, for eksempel en instruksjonsfilm, og videomøtet sendes fortsatt i full HD. Det er enkelt å få krystallklar lyd og video i møterommet, konstaterer han.

Spar tid og penger

Å utstyre flere møterom med videoutstyr har ifølge Mario Krestalica mange fordeler. Reduserte reiseutgifter og karbondioksidutslipp i tillegg til en bedre digital møtekultur med færre misforståelser er noen av dem.

Det er også enkelt å opprettholde tilbakemeldinger oftere med kunder og klienter uten å bruke for mye tid på det og samtidig blir det en mer produktiv kommunikasjon.

For å gjøre videomøter enklere, har Logitech skapt SmartDock - en sikker og intuitiv møteromkonsoll laget for Skype for Business som med fordel kan brukes sammen med MeetUp.

– Du åpner møtet ditt med et tastetrykk på skjermen. SmartDock vet at det er du som arrangerer møtet og har forberedt alt på skjermen automatisk fra møtebookingen. Det er enkelt å ringe opp, åpne og presentere materialet du har lagt med som vedlegg i invitasjonen. Og du trenger ikke tilkoble lyd eller video - alt skjer automatisk, forklarer Mario Krestalica.

Generelt mener Mario Krestalica at det blir stadig viktigere for bedrifter å investere i en sky basert plattform som tilbyr video og samarbeidsplattform i ett.

– Mange er interesserte i programvare som tilbyr prosjektarbeid og ikke bare er en kommunikasjonsplattform, avslutter han.

Mario Krestalica
Møteekspert hos Logitech

Se hele sortimentet fra Logitech her »