Fokus

Interaktive skjermer gagner samarbeid.

Skyløsninger muliggjør samarbeidsmøter på avstand.

Vil du bli kontaktet

Interaktive skjermer gagner samarbeid

I dagens arbeidsliv finnes det en stor etterspørsel etter å kunne møtes og samarbeide effektiv også når teamet er spredt ut på ulike steder. Interaktive skjermer kombinert med skyløsninger åpner for nye muligheter.

Når man samarbeider rundt et prosjekt finnes det unektelig en styrke i å samles ved en tavle der det er mulig å for eksempel skrive, skisse, tegne og sette opp lapper. Nå finnes det brukervennlige, smarte løsninger som digitaliserer selv denne arbeidsmåten slik at den blir tilgjengelig på distanse.

– Skype for Business erstatter i stadig høyere grad tradisjonelle videokonferanseløsninger. Det fungerer godt å snakke med hverandre og for å dele presentasjoner og lignende, men det innebærer egentlig ingen forbedringer når det gjelder å samarbeide på distanse. Mange bedrifter ønsker at medarbeiderne også skal kunne arbeide godt sammen uten at teamet trenger å være samlet fysisk, sier Jörgen Isaksson, strategic key account manager hos Netsmart.

Interagere på distanse

Ved å kombinere tilkoblede, interaktive touch-skjermer med sky-baserte løsninger er det mulig å skape bedre forutsetninger for gode møter og godt samarbeid på distanse. Da kan alle som deltar på møtet, uansett om de er på plass ved skjermen eller sitter tilkoblet ved enheten sin et sted, ikke bare se den sammen skjermen, men også interagere med den via sin egen enhet.

– Skjermen er ikke bare en “dum” visningsskjerm som du kobler sammen datamaskinen eller en annen enhet til. Den kan deles online på en sikker måte og alle brukere kan interagere med den. Vår Smart Board iQ-skjerm kan også brukes som et whiteboard eller en skriveblokk som deles online. Digitale penner skaper samme følelse som med et ordentlig whiteboard. Møtedeltakerne på distanse kan skrive på tavlen via sin egen enhet, forklarer Jörgen Isaksson.

Til forskjell fra et vanlig whiteboard er det mulig å skrolle frem mer hvit flate dersom man ønsker å spare det som allerede er gjort. Deretter enkelt å lagre alt på sin egen enhet og fortsette å arbeide med det senere. Skjermen støtter også speiling av en enhets skjerm gjennom AirPlay, ChromeCast og Miracast. Man kan selvsagt også koble til en datamaskin og arbeide med den via skjermens berøringsfunksjon. Det er også mulig å tegne med pennen i for eksempel presentasjoner.

Det enkle er det beste

– Det viktigste her er at det skal være enkelt og intuitivt å bruke løsningene selv om teknologien bak er avansert. Det skal være like lett å bruke denne skjermen som å tegne med en penn og skrive på en blokk. Det er derfor skjermene våre har innebygget bevegelsessensor slik at de merker og skrus på når noen går inn i rommet, sier Jörgen Isaksson.

Skjermen har gått ned i pris, noe som åpner opp for denne typen løsninger for mange flere bedrifter enn før. Dessuten bruker Energy Star-merkede skjermer svært lite strøm, noe som er bra for både økonomien og miljøet.

– En annen spennende skyløsning er Nureva Span som digitaliserer den klassiske, fysiske projektortavlen med oppsatte post-it-lapper, notater, tegninger og så videre. Det er mulig å vise alt på en vegg for å oppnå samme samarbeidsfunksjon som projektortavlen, men innholdet er digitalt og er trygt tilgjengelig online for projektdeltakerne. Man kan få den opp på enheten sin hvor som helst og bidra kontinuerlig, avslutter Jörgen Isaksson.

Jörgen Isaksson
Strategic key account manager hos Netsmart

Se hele sortimentet fra Netsmart her »