Fokus

Skrivebord med innebygd minne.

Forenkle arbeidsdagen med skrivebordet som alltid gir deg riktig stilling.

Kontakt en rådgiver

Bordet som husker hvordan du vil ha det

Å bruke et høydejusterbart skrivebord er en effektiv måte å forebygge belastningsskader. Enda bedre blir det når skrivebordet har et innebygd minne - det vil si individuelle "hurtigvalg" for de forskjellige høydeinnstillingene som passer akkurat for deg.

Når du har et skrivebord som er heve- og senkbart, kan du enkelt variere arbeidsstillingen i løpet av dagen. Det er gull verdt for rygg, nakke og skuldre i det lange løp. Den ekstra aktiviteten og bevegelsen som det innebærer å reise seg opp og jobbe deler av dagen, bidrar også til økt energi, som i det lange løp gjør at du kan jobbe mer effektivt.

– Men når du bytter trinnløst mellom de forskjellige nivåene, kan det oppleves som at det kreves litt finesse for å finne riktig høyde. Det slipper du med den smarte skrivebordsløsningen fra Prokord, der du kan angi tre egne “favorittnivåer” som bordet skal stoppe på. Altså på samme måte som du har hurtigvalg for de beste radioprogrammene på bilstereoen, sier Vanessa Palm, kommersielt ansvarlig for private lable hos Dustin.

Tre forhåndsvalgte høydeinnstillinger

Takket være det innebygde minnet, kan skrivebordet lekende lett kunne justeres mellom tre forskjellige individuelt valgte høydeinnstillinger med et knappetrykk. Alt for å forenkle hverdagen og det ergonomiske arbeidsmiljøet.

– Det har også en svært godt tilpasset størrelse, verken for stor eller for liten, slik at du får plass til det utstyret som trengs på en moderne kontorplass. For de som vil øke funksjonaliteten ytterligere, finnes det en rekke smarte tilbehør, sier Vanessa Palm.

- Et såkalt privacy-panel kan være veldig nyttig for enkelt å skjerme av det omkringliggende miljøet litt. I dette tilfellet fester du det direkte på bordet, slik at det følger med i høydejusteringene.

Monter trådløs lader

Et annet tilbehør er et grenuttak som du også fester på skrivebordet, på undersiden, slik at det går raskt å finne et ledig uttak for ulike typer utstyr.

– Samtidig er det mange arbeidsplasser som har en “clean desk-policy”, slik at det for eksempel ikke skal være noen unødvendige kabler som forstyrrer. Da kan det være bra å montere en trådløs lader som ligger på samme nivå som bordplaten. Den blir ekstremt diskret og lar deg enkelt lade mobilen og nettbrettet i løpet av arbeidsdagen, sier Vanessa Palm.

Behagelig stående stilling med matte

Et annet fornuftig komplement til skrivebordet er en spesialdesignet ståmatte.

– De fleste av oss arbeider i sko som har en hard eller tynn såle, og kanskje ikke valgt først og fremst for deres ergonomiske kvaliteter. Med en ståmatte får du en mykere og betydelig mer behagelig opplevelse når du står og arbeider. For selv om det er udiskutabelt at det er bra å skifte mellom sittende og stående stilling, så kan mange timers stående stilling i “feil” sko bli slitsomt for rygg og knær.

– En ståmatte er en enkel løsning: Du får avlastning og kan stå lengre uten å miste energi eller føle ubehag, sier Vanessa Palm.