Fokus

Lettere enn noensinne.

Grensen mellom en bærbar datamaskin og et nettbrett viskes ut.

Kontakt en rådgiver

Mer mobil enn noensinne

I dag arbeider vi stadig mer på farten. Færre og færre bruker dagen sin ved det samme skrivebordet på et kontor. Isteden kan vi arbeide der vi er - enten det er hjemme, på en kafe eller på farten.

– Utviklingen påvirker selvsagt hvilke datamaskiner som blir interessante for oss.

Det at mange bedrifter nå går over til Windows 10, et operativsystem som er tilpasset touch, åpner opp for en ny verden av forskjellige typer enheter. Mer tradisjonelle bærbare datamaskiner får selskap av hybrider og to-i-ett-enheter av alle slag, sier Dustins produktsjef Mathias Isaksson.

Kresne brukere

Dagens produkter gjenspeiler at mobiliteten stiller nye krav. Brukerne har blitt mer kresne og mindre villige til å kompromisse. De ønsker seg lang batteritid, lett vekt og pent design.

  Grensen mellom bærbare datamaskiner og nettbrett blir mindre og mindre.

– De siste årene har utviklingen på PC-siden gått raskt fremover på alle disse punktene. For den som er på jakt etter en tynn, lett og stilfull forretningsdatamaskin som kan brukes lenge uten ledning, er det nå bare å velge og vrake mellom alternativene, slår Mathias Isaksson fast.

Legg sammen eller del

Grensen mellom bærbare datamaskiner og nettbrett blir mindre og mindre. Produsentene av to-i-en-enheter har valgt forskjellige veier til den doble funksjonen som nettbrett og datamaskin. Microsoft Surface er for eksempel en delbar datamaskin i form av et nettbrett som du tilkobler til et eksternt tastatur for at det skal fungere som en bærbar datamaskin.

– Det finnes også sammenleggbare varianter, som for eksempel HP EliteBook x360, som kan vris 360 grader og har fem forskjellige bruksmoduser. I vinklet posisjon kan du dele presentasjoner og videoer, og flipper du den helt har du ett nettbrett, avslutter Mathias Isaksson.